Soru Bilgisayarım Şarjdayken Çok kasıyor

WaxziF

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dell marka bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarım şarjdayken sabit 0.80GHz ile çalışıyor. Ayarlara baktığımda bu konu hakkında hiç bir şey bulamadım. Ne yapmam lazım ?
Not: Adaptörünü değiştirdim şarj olmuyor diye. Değiştirdikten sonra görünüşte şarj oluyor gözüküyordu ama şarj olmuyordu. Birdaha götürdüm, batarya sağlığı azalmış adaptörde depolanıyor gibi bir şey demişti. Onunla alakası olabilir mi ?

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Bataryada bir problem olacağı gibi aynı zamanda CPU işleminden de bahsetmişsiniz konuda. Hangi güç planını kullanıyorsanız girin "Gelişmiş güç" ayarına orada "İşlemci güç yönetimi" altında "En yüksek işlemci durumu" Prize takılı kısmında yazan % oranına bakın, 90 ve üstü ise normal. Zaten burayı daha önce ellemediyseniz %100 göreceksinizdir. Bunun dışında yine "Güç tasarrufunda" kullanmadığınızdan emin olun makineyi. ThrottleStop benzeri bir yazılım ile Undervolt tarzı bir işlem uygulandıysa, CPU ayarları kurcalandı veya kurcalanıyorsa ya ayarları default (varsayılana çekin) ya da yazılımı kaldırın. Son olarak aklıma gelen ise BIOS'ta CPU üzerine ekstra bir ayar varsa yine bunları varsayılana sıfırlayın.