Yardım Bilgisayarım Sadece Dd modun da yazdırılan linuxları görüyor ??

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emnn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
Herkese merhaba bilgisayarıma dual olarak linux kuracağım ancak rufus da dd modunda yazdırılan imajları sadece boot menüsünde görüp kurulum yapabiliyorum ve genelde İmaj olarak yazdırılması gereken linuxları da başka bir seçeneğim olmadığı için dd modunda yazdırıyorum ancak boot ederken pencereler bozuluyor sistem bozukmuş gibi bir görüntü çıkıyor
Yardımcı olabilecek var mı ?

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
sorununu daha çok detay vererek açıklar mısın?

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
sorununu daha çok detay vererek açıklar mısın?
şimdi söyle söyliyeyim :
Ekran Alıntısı.PNG

Elimde böyle bir masaüstü bilgisayar var 2. elden aldım
ve 240 gb sata ssd taktım

Taktıkdan Sonra Win 8.1 kurdum sonrasında da Elimde hazır iso su bulunan Manjora Deepin kurdum
Sonra Linux'u değiştirmek istedim ve Elemantry Os isosu indirip rufusla "imaj" şeklinde usb yazdırdım
sonra boot menüsünde usb nin gözükmediğini fark ettim epey araştırdım bir şey bulamadım sonrasında imajı bir de "yansı" şeklinde yazdırmak geldi ve denedim bu sefer usb boot menüsünde gözüküyordu ancak kurulum işlemine başlarken Elemantry os un bozulduğunu fark ettim yani kurulum penceresinin gidip geldiğini ve hiç bir şekilde "live sistemde" bir şey yapamıyordum .
Acaba İso da problem mi var dedim ve solus indirip onu denedim ve aynı şekilde "imaj" şeklinde yazılınca boot menüsünde gözükmüyor "yansı" şeklinde yazılınca sistem kafayı yiyor

Ancak normal de de "yansı" şeklinde yazılırak kurulan linuxlarda problem yaşamıyorum onları normal bir şekilde kurabiliyorum mesela "Manjora Deepin ve Linux Minde Debian Edition"

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
şimdi söyle söyliyeyim :
Ekli dosyayı görüntüle 165912

Elimde böyle bir masaüstü bilgisayar var 2. elden aldım
ve 240 gb sata ssd taktım

Taktıkdan Sonra Win 8.1 kurdum sonrasında da Elimde hazır iso su bulunan Manjora Deepin kurdum
Sonra Linux'u değiştirmek istedim ve Elemantry Os isosu indirip rufusla "imaj" şeklinde usb yazdırdım
sonra boot menüsünde usb nin gözükmediğini fark ettim epey araştırdım bir şey bulamadım sonrasında imajı bir de "yansı" şeklinde yazdırmak geldi ve denedim bu sefer usb boot menüsünde gözüküyordu ancak kurulum işlemine başlarken Elemantry os un bozulduğunu fark ettim yani kurulum penceresinin gidip geldiğini ve hiç bir şekilde "live sistemde" bir şey yapamıyordum .
Acaba İso da problem mi var dedim ve solus indirip onu denedim ve aynı şekilde "imaj" şeklinde yazılınca boot menüsünde gözükmüyor "yansı" şeklinde yazılınca sistem kafayı yiyor

Ancak normal de de "yansı" şeklinde yazılırak kurulan linuxlarda problem yaşamıyorum onları normal bir şekilde kurabiliyorum mesela "Manjora Deepin ve Linux Minde Debian Edition"
Rufus yerine belenaEtcher kullansana bir de öyle dene.

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
USB'yi değiştirmeyi ya da MBR kullanıyorsan EFI, EFI kullanıyorsan MBR girmeyi dener misin?
hocam denerdim de daha bu sistemle uğraşmıyacağım eski sistemime dönmeye karar verdim
teşekkürler