Bilgisayarım İşlem Yapamayacak Kadar Zayıfladı.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar D'ye de format atsam yani 450 gblık kısıma, yavaşça biçimlendirsem düzelir mi??? İlk bölümleyi windows kurulu iken program ile yapmıştım o günden beri formatlanmadı..

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bilgisayar zar zor işlem yapıyor hata veriyor diyorsun.En azından ben öyle anladım.O zaman işletim sisteminin bulunduğu sürücüde olan dosyalar müzikler ne varsa al ve diğer sürücüye at.Masaüstündeki dosyalarda dahil.Daha sonra işletim sisteminin bulunduğu sürücüye çak formatı gitsin.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Zaten yeni formatladım dostum sorunum şu ki 25 - 30 tane 3 - 4,5 gb arası dvdye çekilmeyi bekleyen iso dosyası var. Onları çekebilsem tümüne basıcam formatı ama onları dvdye çekemezsem büyük zarar etmiş olurum. iyice anladım ki 2,5 gb den yüksek boyutlu isoları yazamıyor bilgisayar farklı yollar farklı hızlar ve farklı programlar kullandım. Dvdye çekebilmenin bir yolu varsa dostlar dye de format atacağım..

cikofdx

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Tune Up 2010 ile optimize edersen kesin bir düzelme olacağı kanaatindeyim.Programın içinde maximum performance diye ayarlarsan sistemi olabilecek en iyi düzeye getiriyor ve bunun dışında programın yine kendi içinde bulunan clean registry butonuna tıklayıp kayıt defterinide düzene sokarsan inş. düzelir :)

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Onlar standart olan şeyler be ustam sanırım olay donanımsal en azından dvdleri nasıl kaydedebileceğimi konusunda yardımcı olursanız süper olur...

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
En iyisi ashampoo burning studio 6.0 versiyonunu bedava olarak veriyor bence çok başarılı onunla halledebilirsin kayıt olayını..

Dili standart ingilizce olarak açılıyo fakat ayarlarında türkçe mevcut.

Ashampoo burning studio 6.77 free

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Yazdırırken yazdırma hızını düşürdün mü_?

Yada başka yazdırma programıyla denedin mi_? BurnAware, Nero, CdBurnerXp gibi...

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Evet yazma hızlarıyla ilgili değil sanırım çok farklı bir problem :crying:

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
bilgisayarımda 2 tane 1 gb ram olmasına rağmen 1 gb görünüyor diyorsun.fakat 2gb görünüyor.
2ak02er.jpg

Trash

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İşlemci fan'ın bozulmuş olabilir. Buna bağlı olarakta aşırı ısınmadan dolayı işlemcinde yavaşlama oluyordur. İşlemcini kontrol et. Sıcaklığını ölç, tabi yazılım ile. Eğer işlemcide sıkıntı yoksa ram kaynaklı problem yaşıyorsundur.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
kaplan sistemim öyleydi fakat o 2 yazan yerde artık 1 yazıyor. trash bende fandan şüpheleniyorum işlemcinin ısındığını düşünüyorum. nasıl ölçebiliriz ve normal sonuçlar nedir aşırı yüksek sonuçlar nelerdir?

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Sen önce bir antivirüsü kaldır , Ve güvenli modda (Windows Açılırken F8) Combofix ile bir tarama yaptır. Arkasından işlemcine bak temizmi diye. Oda olmadı hdd de problem olabilir yavaşlık ve Dvd yazmada diskten okumadaki problemden kaynaklı. Pc özellikleride öyle az değil. MW2 felan hayal etmiyosan.İşlemcinin ısısına en iyi biosdan bakarsın.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
benim bilgisayarım da benzer sorunları yaşıyor sanırım. bazen sinirlenip camdan dışarı atasım geliyor. sana da öyle oluyor muuu?

aynı anda 2-3 işlem yapamıyorum bilgisyar çok kasıyor kendini (aynı anda msn internet ve müzik bile düşünün yani)

video izlerken ve farmvilleye girince bilgisayarım 30 sn içinde kapanıyor. bazen bilgiayarımı açınca başlat çubuğu karşıma çıkmıyor. arena tr utorrentle indirdiğim bir dosya masaüstünde shift delete ile sildiğim halde bilgisayarı her açtığımda karşıma çıkıyor. fanlar gayet iyi üflediği halde çok aşırı ısınıyor. internette 3 siteyi yeni sekmelerde açamıyorum kafayı yiyor bilgisayar :) başka sorunlarını da aklıma geldikçe yazarım :)

yar bana bir çare.

bu yazılan çözümleri ben de denemelimiyim sizce

ha bide firefoxu kaldırıp google chrome yükledim daha az kasar ve daha hızlı olur diye düşünerektenn aşırı yavaş çıktı. bi siteyi yarım saatte açıyorum kırk kere f5e basmam gerekiyor yoksa açılmıyor. internetten olmadığına da eminim :)

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Findukfaresi seninki çok büyük olasılkla donanımsal, bir servise göstermelisin o zaman. Demekki zamanla bu hale gelmiş ya güzel bir format ve sistem optimizesi yapılmalı yada bilen birine gösterilmeli..

ambient

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
pc deki donma veya yavaşlama sebebi hem yazılım hemde donanımsal kaynaklı olabilir bunu anlamak için pc güvenli modda açılıp sorunun devam edip etmedigine bakılır pcde donma veya yavaşlama yinede devam ediyorsa donanımsaldır.sorunun çözümü için işlemcinin termal macununun degiştirilmesi ve fanların iyice tozdan arındırılması gerekir...

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Ambient sağolasın bu sorun günceldi. Fanın iki pervanesi kırık ama çalışıyor. Termal macun ise temizleye temizleye iyice azalmıştı. Bütün oklar işlemciyi gösteriyor zaten. Termal macunu ise temin etmeye çalışacağım Allah razı olsun kardeşim.

Bu arada Chrome pc ile ilgili değil, IDM ile çakışıyormuş..

money

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım virus kanına işlemiş pc nin sen elindeki dosyaları yedekliyorsun ama elindeki dosyaların içindede emin ol virüs vardır en kral programlar bile yakalayamıyor artık içine ettımın vırusunu

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Doğru en iyisi format atıp sıfırdan temiz yükleme yapmak...

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar indirdiğim 4gblık dvdleri çekemedikten sonra nasıl format atayım..

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bana kalırsa hiç bir dosyana acıma C-D harici harddisk varsa onlarda dahil flash disk vs.. ne bulursan çak formatı temiz bir win7 kur arkasından kaspersky 2010, driverlar vs kur.. herşeye yeniden başla.. ama bu sefer daha dikkatli ol. internetten indireceğin dosyalara çok dikkat et. Hadi kolay gelsin.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar tamire götürdüm bugün...
Ekran kartım çok ısındığı için görüntü gitti ve pc'ye görüntü gitmiyordu.
Adam işlemciye termal macun sürdü fanı değiştirdi, ama ekran kartının %90 yandığını söyledi.
Ekran kartı olunca başlamadığı için ekran kartını çıkarttı.
Ama bilgisayar hâla çok yavaş, msn gibi programlar çok yavaş açılıyor.
Ramlerde sorunluydu fakat, Ramlere ise bir şey demedi :mrgreen:
Ekran kartı olmadan kullanmak çok zor görüntü geç geliyor Vga driverını yükledim hiç görüntü gelmediği için sistemi geri yükledim.
Yavaşlık işlemci fanından değilse neden?
1 ay kadar ekran kartsız nasıl kullanabilirim aşırı görüntü yavaşlığı olmadan?

çok teşekküler