Bilgisayarım İlk Açılışta Kapanıyor Lütfen Yardım

Bu konuyu okuyanlar

hikmetcy

Öğrenci
Katılım
14 Eyl 2012
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Arkadaşlar sorunum bilgisayarımı ilk aldığım günden itibaren devam etmekte. İlk olarak bunun Windows'tan kaynaklandığını düşünmüştüm ancak windows 10 a geçince devam etti.

Sorunumu anlatıyorum; Bilgisayarı açıyorum masaüstüne geldikten sonra 5-10 dk içerisinde mavi ekran hatası alıyorum ve bilgisayar yeniden başlatılıyor. Mavi ekranda yazan hata kodu sabit değil her seferinde başka hata kodu yazıyor. Bazen yeniden başlatınca da mavi ekran çıkıyor ancak 3. de hata almıyorum.

İlginç olan kısım ise bilgisayarımı açarken F2 ile BİOS sayfasını açıp 10 dk bekleyip, bilgisayarı açtığımda mavi ekran hatası almıyorum. BİOS ekranında da fan speed de bir gariplik var 3 saniyede bir fotoğrafta görüldüğü gibi artıyor azalıyor. Birde belki önemli değil ama bilgisayar açılışında bip sesi ilk açtığımda gelmiyor sonraki kapatıp açtığımda bip sesi geliyor belki buda bir şeyin göstergesi olabilir diye paylaşmak istedim.
5MApNM.jpg
[/url][/IMG]

5MApNM.jpg
[/url][/IMG]
Nadiren yüksek grafik isteyen oyunlarda bilgisayar birden kapanıyor elektrikleri gidiyor.

Tahminim Power-Supply yönünde kablolarını değiştirdim ancak sorunum çözülmedi. Bilgisayarı Vatan Bilgisayardan aldım, kurulumunu arkadaşımla birlikte yaptık kurulumda bir sıkıntı yaşamadık ancak sorunum ilk günden itibaren yaşanmakta.

Başına gelmiş bir arkadaş yada sorunun çözümünü bilen arkadaşlar varsa yardımlarını esirgemesinler lütfen :)

Bilgisayarım Özellikleri:
WD 3.5'' 1TB Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64MB Cache Hardisk
GİGABYTE İF-333 700W MidT ATX Siyah Kasa
CORSAİR 8GB(2x4) Vengeance DDR3 1600 Mhz CL) Dual Kit Ram
COOL-MASTER HYPER 212 EVO İşlemci Soğutucu
ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+DDR3 2133Mhz(O.C) Anakart M5A97 R2.0
MSI R9 280 Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran kartı
AMD FX X8 8350 soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W 32nm işlemci FD8350FRHKBOX
 

Son mesajlar

Üst