Bilgisayarım harddiskimi görmüyor

tequilaek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben genelde bilgisayarımda bir sorun yaşadığımda bu forumdan yararlanarak sorunu mu çözüyodum fakat şimdi anlatcağım sorunun cevabını ne bu forumda bulabildim nede google amcada...

Harddiskim bozulduğu için 80 gb harddisk aldım diğerinide bağlar sorun yaşamam diye düşünüyodum, eski harddiskimi bağladım sorun çıkmadı pc'yi açtığımda görüyordu harddiski bugün bi tarama yapmak için avg indirdim tarama %78'deyken bi anda ekran dondu felan bi reset atayım dedim, bilgisayar tekrar açıldığında eski harddiskimi görmüyodu, yardımcı olun lütfen, biosla alakalı olduğunu sanmıyorum sonuçta çalışıyodu ve bi anda gitti :mad:

Not: Etkisi olurmu bilmiyorum ama bu olaylar gerçekleşirken bozulan harddisk üzerinden GTA IV oynuyodum

Şimdiden teşekkürler

ahmetsait10000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı şey benim başıma da gelmişti bi aralar harddiski çıkarıp 30 dk bekledim taktım çalışır gibi oldu bozuldu belki sende farklı olur dene istersen.

tequilaek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşe yaramadı kardeşim, lütfen yardımcı olun içinde ki veriler benim için bayağı önemliydi

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Yaşadığın sorun büyük ihtimal harddisk üzerinde bulunan bad sectorlerden kaynaklanıyor. İnternette araştırma yapıp çeşitli "bad sector onarma" programlari bulabilirsin. Ama maalesef bu programların hemen hepsi trial sürümünü sunduğu için yetersiz kalıyor. Ha crackli filan indirirsin orasına karışmam. :) Yalnız ilk önce hdtune programını indirip harddiskinde ne var ne yok diye bir kontrol et.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence sabit diskinin bir ihtimal boot sectoru zarar görmüş olabilir. Hard disk boot sector repair işlemi yaparsan düzelebilir. Nasıl düzeltebilirim dersen eğer google amcaya Hard disk boot sector repair olarak yazılımı arartırıp bulduğu yazılı USB yada CD ye bootlu yazıp yazılımı Bootlu çalıştırman gerek. bilgilerinize.. inş. yardımcı olur.

ceyg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
HDD regenerator iyidir o konularda.Bi dene bence.