Soru Bilgisayarım Durduk Yere Yüksek Bir Ses Çıkartarak Çöküyor

diker_alper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Ben 2 yıl önce bir bilgisayar aldım ve şu anda sorunlar yaşıyorum. Belirsiz anlarda görüntü bir anda donuyor ses geliyor ve 10-15 saniye sonra da kalın bir biip sesi ile bilgisayar çöküyor. Acaba bunun sebebi ne olabilir ve çözüm olarak ne yapılabilir?

Bilgisayar Özelliklerim:
Nvidia GTX 1660 Ti
32 Gb Ram
i5-9600KF

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
Çok sayıda bip kodu varyantı söz konusu. BIOS üreticisi ve anakart modelini paylaşmanız yararlı olacaktır.

Reaksiyon puanı
66
Harddisk hatasına benziyor.
Hardisk hatası olsaydı ekranınıza siyah ekran ve yazılar çıkar ama böylede vardır çözümü ekran kartı veya ramden olabilir onlardan değilse hdd veya data packlerde yoktur güç tasarufu açık olursa oluyor bilgisayarınız laptopsa bataryayı çıkabilirsiniz(:

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
Anakart'ım Asus Z Prime Z390, bios üreticimi bilmiyorum nasıl bakabilirim?
BIOS yapılandırma ekranında yazar. Sistem yapılandırma (msinfo32.exe) üzerinden de bakılabilir. AMI BIOS'dur muhtemelen.

1 kısa bip: DRAM yenileme hatası - Programlanabilen kesme zamanlayıcısının veya programlanabilen kesme denetleyicisinin başarısız olduğu anlamına gelir. Bkz. AMI BIOS Beep Codes

Bellekleri çıkarmayı ve yeniden yerleştirmeyi deneyin. Hala sorun yaşıyorsanız, bellekleri farklı yuvalarda deneyin ve ayrıca tek bellek ile farklı yuvada test edin.

diker_alper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yanlız 1 kısa bip gelmiyor bip uzun geliyor ve pc nin elektriğini çekmeden kesilmiyor ses. Bu arada BIOS sürümü American Megatrends diyor ve BIOS modu UEFI diyor.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Büyük ihtimal RAM hatası gibi duruyor. BIOS'tan herhangi bir OC profili yada EZ Memory gibi RAM frekansını artırıcı bir ayar yaptınız mı son zamanlarda?

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
Yanlız 1 kısa bip gelmiyor bip uzun geliyor ve pc nin elektriğini çekmeden kesilmiyor ses. Bu arada BIOS sürümü American Megatrends diyor ve BIOS modu UEFI diyor.
Bazı bip kodları standarttır, ancak her anakart farklı ve bu nedenle bip sesleri farklı BIOS üreticileri arasında değişebilir.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
bi ara RAM frekansını arttırmıştım biostan ama nerden yaptığımı hatırlamıyorum şuan

RAM'lerin frekansı anakart destekliyorsa artırılabilir ama burada RAM'in kalitesi de önemli, büyük ihtimal sizin RAM'iniz bu frekansta stabil çalışmıyor, varsayılan ayarına döndürün. Asusta AI Tweaker kısmındaydi diye hatırlıyorum.