Bilgisayarim durduk yere donuyor

Kadir09

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Dünden beri. Bu sorun var belki 10 defa denedim 1) unda da boyle oldu
Giriyorum premiere daha efekt fln eklemeden videoyu koyuyorum video sesini azaltirken çat pc donuyor hic ekran da degislik felan yok direk ayni premiere ekrani mouse klavye işlemler hepsi duruyor fareyi hareket ettiriyorum belki 10 saniye sonra takila takila 2 cm gidiyor
Kasma sorunu oldugunu hic sanmiyorum ustleik premierede oynatma kalitesi de 1/4
Ozelliklerim de
4 gb 1050ti
8 gb 2600 mhz ram
İ5 7. Nesil 3.0 ghz
1 tb hdd hafiza
Gercekten cok sinirlendim ha diyelimki kasmadan e daha once yoktu rahat rahat kullaniyordum gta 5 pubg hepsini 70 fps aciyor zaten ?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,552
sadece premierde mi bu sorun yoksa genel itibari ile pc böle mi _?

Kadir09

Asistan
Reaksiyon puanı
10
sadece premierde mi bu sorun yoksa genel itibari ile pc böle mi _?
Az once testini yaptim dedim ki tamam bu pc gta aciyor ama premiere daha islemci ram bazli belki ram fln yetmiyodur diye test yaptim test şu sekilde
5 tane youtube 1080p muzik videosu ayni anda oynatiliyor
1 tane google bir blog sitesi
Flash bellegime 1 gb lik disya aktarimi
Ve son ayar gta 5 oynadim
Gta 5 herzamanki gi i 65-70 fps civariydi
Şimdi bu uygulamalar bir premiere veya daha fazlasi kadar
İslemci+ram+ekran karti kullanir mi ?
Eğer cevabiniz evet veya fazla fazla.kullanir diyorsaniz bu testten sonra premiere calistirdim ayni şekil dondu
Buda demek oluyor ki premiere de sikinti var
Hayir,premiere daha fazla yer diyorsaniz iş garip yerlere gider
Daha önce calistiriyordu premiere ne alaka yani ?
(Premierede arka plandaki uygulamalar bile kapaliydi)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,552
Az once testini yaptim dedim ki tamam bu pc gta aciyor ama premiere daha islemci ram bazli belki ram fln yetmiyodur diye test yaptim test şu sekilde
5 tane youtube 1080p muzik videosu ayni anda oynatiliyor
1 tane google bir blog sitesi
Flash bellegime 1 gb lik disya aktarimi
Ve son ayar gta 5 oynadim
Gta 5 herzamanki gi i 65-70 fps civariydi
Şimdi bu uygulamalar bir premiere veya daha fazlasi kadar
İslemci+ram+ekran karti kullanir mi ?
Eğer cevabiniz evet veya fazla fazla.kullanir diyorsaniz bu testten sonra premiere calistirdim ayni şekil dondu
Buda demek oluyor ki premiere de sikinti var
Hayir,premiere daha fazla yer diyorsaniz iş garip yerlere gider
Daha önce calistiriyordu premiere ne alaka yani ?
(Premierede arka plandaki uygulamalar bile kapaliydi)
preimier acaba ilaçlı olanından mıydı? Büyük olasılıkla öyledir ki öyle ise virüs programı belki hassas olan bi dosyasının çalışmasını durduruyor olabilir... Bir de virüs programını devre dışı bırakmanızı bi süre ve aynı zamanda karantinadaki dosyalara göz atmanızı tavsiye ederim. Sonuçta programsal gibi görünmekte sorununuz.

Kadir09

Asistan
Reaksiyon puanı
10
preimier acaba ilaçlı olanından mıydı? Büyük olasılıkla öyledir ki öyle ise virüs programı belki hassas olan bi dosyasının çalışmasını durduruyor olabilir... Bir de virüs programını devre dışı bırakmanızı bi süre ve aynı zamanda karantinadaki dosyalara göz atmanızı tavsiye ederim. Sonuçta programsal gibi görünmekte sorununuz.
Evet premiere crackliydi
Dun aksam olmayacagini anlayinca lisansli alayim o zaman dedim girdim satin alirken hesap kurdum fln 7 gun ucretsiz deneme varmis
Bende oyle yaptim
Ve şuan orijinal deneme indirdim tekrar aynisi oluyor donuyor ve sadece premierede
Bir de şu var belki alakasi vardir ama neden sadece premierede olsun ?
Neyse soyliyeyim pc yi her seferinde ilk acisimda fanina bir sey takiis givi dıııı gibi ses cikariyor hemen kapiyor tekrar actigimda duzeliyor ne yapmam lazim premiere de oluyor sadece bu program benim icin cok onemli ?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,552
premiere programı işlemci ve rame yük bindirir, işlemci fanını kontrol ediniz veya termal macun yenileme zamanı gelmiş mi diye bakmak lazım. Ama öncesinde işlemci ve rame strest testi yapınız. strest testinden geçerse termal macun yenilemesi bile gerekmeyebilir, sıcaklığa bakmak gerekir... hdd ye de test yapınız. cpu z, performance test ve mem test64 gibi programlar var, uygun olanlarla bi strest testi yapınız. Performance test programı ile de tüm sistemi bi test edin bakalım.

Kadir09

Asistan
Reaksiyon puanı
10
premiere programı işlemci ve rame yük bindirir, işlemci fanını kontrol ediniz veya termal macun yenileme zamanı gelmiş mi diye bakmak lazım. Ama öncesinde işlemci ve rame strest testi yapınız. strest testinden geçerse termal macun yenilemesi bile gerekmeyebilir, sıcaklığa bakmak gerekir... hdd ye de test yapınız. cpu z, performance test ve mem test64 gibi programlar var, uygun olanlarla bi strest testi yapınız. Performance test programı ile de tüm sistemi bi test edin bakalım.
İşlemciye yuk bindirir ama dedigim gibi test etmistim 5 youtube videosu dosya aktarimi ve gta 5 oynadim kasma vb yoktu
Premierede bir sikinti oluyor ve pc yi donduruyor
Ama orijinal bir premiere kullaniyorum artik hala nasil oluyor ?
Resetlesem pc yi duzelir mi sizce ?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,552
İşlemciye yuk bindirir ama dedigim gibi test etmistim 5 youtube videosu dosya aktarimi ve gta 5 oynadim kasma vb yoktu
Premierede bir sikinti oluyor ve pc yi donduruyor
Ama orijinal bir premiere kullaniyorum artik hala nasil oluyor ?
Resetlesem pc yi duzelir mi sizce ?
sizin yaptığınız test ile strest testi bir değildir, strest testi bilgisayarın sınırlarını zorlar, hata alınıyorsa sorun var demektir.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,552
Screenshot - 27_12.png
bunu bulabilirsin,
Screenshot - 27_12 002.png
cpu z de stress cpu yazan yere tıklıyoruz, öncesinde referans işlemci de seçebiliyoruz.

performance test programı var bi de arattığında hem ilaçlısı hem deneme sürümü var.

Kadir09

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Bu programin testinin sonucu bu error
Hata,sorun vs. Hiç yok
Şuan ise cu z test yapiyorun test yaparken masaustunu yenile yaptim baya takildi sonra klasore tikladim ilkten acmadi sonra çok gec acti test bittiginde tekrar yazarim

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ekli dosyayı görüntüle 60349
bunu bulabilirsin,
Ekli dosyayı görüntüle 60350
cpu z de stress cpu yazan yere tıklıyoruz, öncesinde referans işlemci de seçebiliyoruz.

performance test programı var bi de arattığında hem ilaçlısı hem deneme sürümü var.
Yaklaşık 10 dakika oldu yenile tusuna bastigimda bile takilma oluyor
Ve ortadaki numarada 1501.2 yaziyor bazen artiyor bazen dusuyor neyi ifade ediyor ve ne kadar surer bu test ?

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ekli dosyayı görüntüle 60349
bunu bulabilirsin,
Ekli dosyayı görüntüle 60350

Yaklaşık 10 dakika oldu yenile tusuna bastigimda bile takilma oluyor
Ve ortadaki numarada 1501.2 yaİyo

Ekli dosyalar

• IMG_20181227_152345.jpg
    IMG_20181227_152345.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 384
Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,552
Testi bitirebilirsiniz. Bilgisayarınız iyi görünüyor (cpu z programı ile stress testinde benim pc takılma filan olmuyor, fanı kontrol etmeli dediklerinize göre) ama işlemci fanını bi kontrol edin, tozlanmaya bağlı bir arıza durumu var mı diye, belki hasar almıştır da yüksek işlem gücü gerektiren işlemci işlerinde reset attırıyordur.

EN SON ÇARE olarak da temiz format geriye kaldı...

Kadir09

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Testi bitirebilirsiniz. Bilgisayarınız iyi görünüyor (cpu z programı ile stress testinde benim pc takılma filan olmuyor, fanı kontrol etmeli dediklerinize göre) ama işlemci fanını bi kontrol edin, tozlanmaya bağlı bir arıza durumu var mı diye, belki hasar almıştır da yüksek işlem gücü gerektiren işlemci işlerinde reset attırıyordur.

EN SON ÇARE olarak da temiz format geriye kaldı...
Şuana kadarki yardimlariniz icin cok tesekkurler gubcel sorunlarimi tekrardan yazayim nelerden kaynaklanabilecegini soylerseniz cok memnun olurum

Premiere kullanirken bilgisayarim donuyor (islemci fanini diger fanlari kontrol ettim calisiyordu)
Tam donarken gorev yoneticisini actim ram kullanimi 100 de 100 olmustu
Ama daha oncesinde premiereden cikmis videoya after effectsden birsuru efekt bile uygulayabiliyordum
Hatta after effectside sorunsuz acti
Bugun pc mi iki kere hafif kaldirdim ikisindede pc kapandi
Pc yi actigimda fanindan dııı gibi ses cikiyordu kapayip tekrar acana kadar duzelmiyordu fan
Yani çok garip belliki premiereyle alakali bir şey ama daha once aciyordu ?
Ve o garip fan sesi ne ? Ve neden pc yi kaldirdim mi pcim kapandi (şuan kapanmiyor kaldirdigimda)
Cumartesi gunu garantiye goturecegim
Pc in toplama ana bir garanti kagidi oluyor onla ordaki adresemi gidecegim
Yoksa nereye hepsinin garantisi farkli nereye goturwcegim ?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,552
Şuana kadarki yardimlariniz icin cok tesekkurler gubcel sorunlarimi tekrardan yazayim nelerden kaynaklanabilecegini soylerseniz cok memnun olurum

Premiere kullanirken bilgisayarim donuyor (islemci fanini diger fanlari kontrol ettim calisiyordu)
Tam donarken gorev yoneticisini actim ram kullanimi 100 de 100 olmustu
Ama daha oncesinde premiereden cikmis videoya after effectsden birsuru efekt bile uygulayabiliyordum
Hatta after effectside sorunsuz acti
Bugun pc mi iki kere hafif kaldirdim ikisindede pc kapandi
Pc yi actigimda fanindan dııı gibi ses cikiyordu kapayip tekrar acana kadar duzelmiyordu fan
Yani çok garip belliki premiereyle alakali bir şey ama daha once aciyordu ?
Ve o garip fan sesi ne ? Ve neden pc yi kaldirdim mi pcim kapandi (şuan kapanmiyor kaldirdigimda)
Cumartesi gunu garantiye goturecegim
Pc in toplama ana bir garanti kagidi oluyor onla ordaki adresemi gidecegim
Yoksa nereye hepsinin garantisi farkli nereye goturwcegim ?
Nerede toplattınız pc yi? Topladığınız yer aynı zamanda montaj da gerçekleştirmiş ise iletişim numarasından bilgi almalısınız, kargo ile ücretsiz gönderim oluyor o zaman... Ama söyleyeyim baştan garantisi olması iyi de uzun sürebilir bürokrasi :)

Kadir09

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Nerede toplattınız pc yi? Topladığınız yer aynı zamanda montaj da gerçekleştirmiş ise iletişim numarasından bilgi almalısınız, kargo ile ücretsiz gönderim oluyor o zaman... Ama söyleyeyim baştan garantisi olması iyi de uzun sürebilir bürokrasi :)
Vatandan aldik montaji onlar yapmişti
Ben direk aldigim magazaya goturmeyi planliyorum onlar artik nereye goturuyorsa gotursun o sekil olmaz mi ?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,552
Vatandan aldik montaji onlar yapmişti
Ben direk aldigim magazaya goturmeyi planliyorum onlar artik nereye goturuyorsa gotursun o sekil olmaz mi ?
aynen öle yapın, aldığınız yere götürün. vatandan almış olmanız iyi olmuş, yapamazlarsa parça değişim bile yaparlar.

Kadir09

Asistan
Reaksiyon puanı
10
aynen öle yapın, aldığınız yere götürün. vatandan almış olmanız iyi olmuş, yapamazlarsa parça değişim bile yaparlar.
Peki beni yazilimsal bir problem daha once aciliyormuş diye geri gondermesinler ko gercektende anlamadigim kisim su daha once aciliyorduuu ?? Tamam diyelim ki iste yeni bozuldugu icin fan veya islemci donup kasitor diyelim e o zaman gta 5 ve youtubede 5 video izlerkende kassaydi ?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,552
Peki beni yazilimsal bir problem daha once aciliyormuş diye geri gondermesinler ko gercektende anlamadigim kisim su daha once aciliyorduuu ?? Tamam diyelim ki iste yeni bozuldugu icin fan veya islemci donup kasitor diyelim e o zaman gta 5 ve youtubede 5 video izlerkende kassaydi ?
garantisi varsa garantiye verin, en iyisi bu... premiere açınca takılıyo, donuyo filan deyin yine, en azından arıza varsa arızayı tespit ederler. Yazılımsal ise format atarsınız bir daha denersiniz. Siz uğraşıcağınıza onlar uğraşsın, zararı olmaz.

Kadir09

Asistan
Reaksiyon puanı
10
garantisi varsa garantiye verin, en iyisi bu... premiere açınca takılıyo, donuyo filan deyin yine, en azından arıza varsa arızayı tespit ederler. Yazılımsal ise format atarsınız bir daha denersiniz. Siz uğraşıcağınıza onlar uğraşsın, zararı olmaz.
Dedigim gibi garantisi var vatana goturecegim onlar ne yaparsa yapsin ama anlamadigim
Yazilimsal ise oeijinal kullaniyorum nasil olabilir ve formet atarsak duzelir mi ki
Donanimsal ise diger programlarda neden kasma,donma olmuyor kafam cok karisik ya hicbir sey yokken bu cikti basima yaa