Bilgisayarım Donuyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cobra11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bilgisayarımda herhangi bi işlem yapmak istediğimde örneğin bi msn oturum açtığımdan kişiler reklamlar fln gözüküyo tam orda kalıyo hiç bi işlem yapamıyorum. Cd den bişey kopyalarken koypalama işlemi bi süreden sonra öyle kalıyo. kapatamıyorumda. Bunun gibi birçok sorun var işte nasıl düzeltebilirim bilgisi olan varmı? bilgisayara bi kaspersky yüklüyüp virüs taraması bile yapamadım.

ekleme: pc yi kapatırkende oturum kapatılıyor kısmında öyle kalıyor kapanmıyor pc

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
iki ram kullanıyorsan birini cıkar öyle kullanmaya devam et sorun devam ederse ram uyusmazlıgı diyebilirz

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
bilgisayarı aldığımda hiç bi sorun yoktu şimdi oldu uyuşmazlık olsa öncedende olmazmıydı?

SyK112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sorun donanımsal da olabilir yazılımsal da. Bunu kestirmek için kilit sorular önemlidir. Mesela marka-model verseydin çok yararlı olurdu. Sorulara gelirsek mesela bilgisayarda malum durup dururken hiçbir şey olmaz, böyle olduğunu ilk ne zaman öğrendin veya ne yaptıktan sonra gördün? Bu soruya göre donanımsal mı yazılımsal mı olduğu konusunda bir tahmin oluşturabilirsin. Ayrıca tabiki direk çalıştırılabilir (live) cdlerle de bilgisayarı çalıştırıp virüs taraması yapabilirsin. Örnek olarak Hiren's BootCD ile mesela.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
pc hp-g62 modeli bilgisayarda oyun program adına hiç bişey yok pc nin kendi içinde hazır gelen programlar var. en son bi sopcast programını kurdum pc ye onuda her zaman kurarım ztn. başka nette dolaşmaktan başka bişey yapmadım ondada ztn fazla sitelere girmedim mynet facebook sdn gibi sitelere girdim

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
HDD problemi olabilir. Çok fazla işlem yapamadığını düşünürsek, öncelikli olarak hdd markasına göre sitesinden uygun programı indirip boot cd ile hdd'yi taratabilirsin.

SyK112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Genel olarak göze batan bir donma sorunu göremedim bilgisayarın ile ilgili internette. Genel olarak ekran kartlarında problem çıkartıyormuş. Donma sorunu da buna bağlı olabilir ama tabi denenmeden, test yapılmadan buradan kesin birşey söylenemez. Aşağıda verdiğim adresteki Hiren's BootCD'yi normal bir cd'ye yazdırıp bilgisayarı da cd'den başlatırsan göreceksin ki o küçücük cd'nin içinde birçok şey mevcut. Halihazırda windows'tan tut da windows'a gerek duymayan antivirüs'üne kadar herşey mevcut. Bunları bir dene, problem görmezsen çok az ihtimal kalıyor arızanın sebebi için. Denedikten sonra deneyimini burada paylaşırsan daha net bir sebep sonuç ilişkisi kurar çözüm üretebiliriz.

Buradan indirebilirsin.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
@SyK112 indirip deneyeceğim.

masaüstündeki dosyayı açmak isteyince böyle bi hata alıyorum.
2886.jpg

silmek isteyincede böyle bi hata alıyorum
2901.jpg

---------- Post added at 16:32 ---------- Previous post was at 16:25 ----------

@SyK112 şöyle bi sorun var cd ye yazarken oda dondu yazamadım yani cd ye. Format yolu gözüktü sanırım :(

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
başlat çalıştır cmd / chkdsk /F yazıp çıkan uyarıya evet de ardından restart yap açılışta hdd tarama yapacak dokunma işini bitirsin . sorun var muhtemelen. bu sorunu çözmesi gerekli

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
başlat çalıştır cmd / chkdsk /F yazıp çıkan uyarıya evet de ardından restart yap açılışta hdd tarama yapacak dokunma işini bitirsin . sorun var muhtemelen. bu sorunu çözmesi gerekli

dediğin komutta yanlışlık var sanırım olmadı öyle bişey

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
çalıştıra cmd yaz enterla comman acılacak chkdsk /F yazıp enterla uyarı verince E ye bas
ardından restart yap bu şekilde dene

---------- Post added at 19:16 ---------- Previous post was at 19:16 ----------

Microsoft Windows [Sürüm 6.1.7600]
Telif Hakkı (c) 2009 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

C:\Users\pc>chkdsk /F
Dosya sistemi türü NTFS.
Geçerli sürücü kilitlenemiyor.

Birim başka bir işlem tarafından kullanıldığından, Chkdsk
çalıştırılamıyor. Sitemin sonraki başlatılmasında bu birimin gözden
geçirilmesini zamanlamak ister misiniz? (E/H)

BENDE ÇALIŞIYOR.

---------- Post added at 19:19 ---------- Previous post was at 19:16 ----------

BİRDE BUNU DENE

1- "Bilgisayarı"ı açıp hard diskinize sağ tıklayın ve "Özellikler" deyin.

2- "Araçlar" sekmesinden Hata denetimindeki "Şimdi denetle"ye tıklayın.

3- Açılan pencerede iki seçeneği de işaretlediğinize emin olun ve "Başla" deyin.

4- Şimdi bir bilgi penceresi açılacak buradan Bir daha ki açılışa zamanla deyip "Tamam" deyin.

5- Artık bilgisayarınızın bir daha ki açılışında Hata denetimi gerçekleştirilecek.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
@clients dediklerini yaptım hata taraması yaptı tam 2 saat sürdü ama gene bi faydası olmadı malesef :S

Teşekkür ederim genede anlatımların için

SyK112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Format ile uğraşacağına dosyayı direk bir flash disk'e indir sonra tanıdığın birine ya da bir internet kafeye rica et cd'ye yazsınlar. İmkanım olsa alır bilgisayarı ben düzeltir verirdim fakat malesef elimden gelen bu kadar, yalnızca buraya aktarabiliyorum. Bilgisayardaki dosyaların önemli ise hiç değilse format atmadan windows'u tekrar kur ve yeni kurduğundan girerek dosyalarını kurtar. Virüs varsa yeni windowsa da bulaşır (hard disk'te sorun varsa zaten yeni windows'ta kurulmaz) fakat bahsettiğim Hiren's BootCD ile virüs taraması yapmazsan malesef kişisel dosyaların gider ki çok sinir bozucu bir durum. Ben böyle olmasın diye sadece yapabileceklerini söylüyorum. Önemli değilse dosyalar tabiki 2dk format at bir bak bakalım sorun donanımsal mı yazılımsal mı. Yazılımsal ise ne ala... Bir formatla düzelir, moralin de yerine gelir.

Ayrıca: chkdsk'te hata vermediyse hard diskte sorun olduğunu sanmıyorum. İnşallah böyledir, bir formatla düzelir.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
@SyK112 chkdsk hata vermedi ama 2 saat sürdü gene bi işe yaramadı. format atsam ztn 1 saat sürüyo :) Allahtan çok önemli dosyam yok o yüzden format atacam. teşekkürler yardımların için