Yardım Bilgisayarim baslarken surekli biosa giriyor.

ArdaasaA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkese merhaba bu hatayi simdi aldim. Bilgisayarimi normal kullanirken birden dondu ve kendi kendine mavi ekran yedi, daha sonra tekrar baslatmayi denedigimde biosa atti. Sonra cesitli videolar izledim denedim,olmadi. Secure bootu enabled yapmak mi dersin bios pilini kontrol etmek mi dersin. Olmadi.
Sistemim,
Biostar h610mh
Palit 3060
16 gb ddr 4 3200mhz
512 gb m.2 NVMe ssd
1 tb harddisk
Bios version h61DOC10.BSS
Yardimci olursaniz sevinirim

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Overclock falan mı yaptınız. Xmp siz deneyin birde.

ahmet utku

Asistan
Reaksiyon puanı
108
biosta bir hata olduğunu düşünüyorsanız biosu sıfırlamak için bios pilini çıkartıp takabilirsiniz.

ahmet utku

Asistan
Reaksiyon puanı
108
format atman biosundaki bir problemi düzeltmez. anakartın arızalanmış olabilir.

ArdaasaA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
format atman biosundaki bir problemi düzeltmez. anakartın arızalanmış olabilir.
Biosumda bir sorun yok ki bilgisayarim ssd yi algilamiyordu sonra ssdyi cikarip hdd ye kurdum windowsu kapatip acinca ssdyi algiladi ama ssdnin icindeki windowsu silemedim bende sinavdan sonrasina biraktim

ahmet utku

Asistan
Reaksiyon puanı
108
sisteminde 2 farklı depolama aygıtında 2 farklı işletim sistemi yüklü. ondan dolayı seni boot menüye atıyor olabilir. bu videodan belki yardımcı olabilirim. ayrıca direkt olarak aygıt yöneticisinden harddiski biçimlendirebilirsiniz.

ArdaasaA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sisteminde 2 farklı depolama aygıtında 2 farklı işletim sistemi yüklü. ondan dolayı seni boot menüye atıyor olabilir. bu videodan belki yardımcı olabilirim. ayrıca direkt olarak aygıt yöneticisinden harddiski biçimlendirebilirsiniz.
En son hdd deki windowsu sildim onu silmeden once ssdyi bosaltip hdd deki windowsu ssd ye aktaracaktim ama ugrasmadigim icin yarida biraktim
Mesaj otomatik birleştirildi:

En son hdd deki windowsu sildim onu silmeden once ssdyi bosaltip hdd deki windowsu ssd ye aktaracaktim ama ugrasmadigim icin yarida biraktim
Yani su an tek isletim sistemi var ancak bu isletim sistemi bozuk duzeltilemiyor

ahmet utku

Asistan
Reaksiyon puanı
108
halihazırda yüklü olan bir işletim sistemini taşıyamazsınız. sistemde hatalar çıkması tabikide muhtemeldir size önerim 2 depolama aygıtını da biçimlendirip en baştan usb disk ile işletim sistemi kurmanız.