Yardım Bilgisayarım açılmıyor

hasan darcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımı yeni topladım ryzen 5 5500 ,ddr 4 fury 8 gb ram ve b 450m a pro msi anakart var psu almadigim icin onceki 300 wattlik psumu taktim ekran kartinidi ayni sekilde 2 gb lık hd 6870 taktım bilgisayarı topladım dügmesine bastım işlemci fanı donuyor fakat hic hi sekilde goruntu alamiorum icinde windows 10 kurulu daha once kullandigim bi ssd i var sorunun ne oldugunu hala bulamadim yardım edebilir misiniz?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
bilgisayarımı yeni topladım ryzen 5 5500 ,ddr 4 fury 8 gb ram ve b 450m a pro msi anakart var psu almadigim icin onceki 300 wattlik psumu taktim ekran kartinidi ayni sekilde 2 gb lık hd 6870 taktım bilgisayarı topladım dügmesine bastım işlemci fanı donuyor fakat hic hi sekilde goruntu alamiorum icinde windows 10 kurulu daha once kullandigim bi ssd i var sorunun ne oldugunu hala bulamadim yardım edebilirmisiniz
psu yeterli değil. İnternette hd 6870 için minimum 400w lık psu öneriliyor.

hasan darcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
psu yeterli değil. İnternette hd 6870 için minimum 400w lık psu öneriliyor.
evdeki bi 450 watlik psuyla da denedim hala görüntü alamiorum 4 tane rgb fan işlemci fanı vs.
herşey donuor fakat goruntu yok yinede uğrasmaya devam ediorum ekran kartini tanimasindan veya ramin uymamasindan supheleniorum artık ama yinede başka psu ile deniyicem tesekkur ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

evdeki bi 450 watlik psuyla da denedim hala görüntü alamiorum 4 tane rgb fan işlemci fanı vs.
herşey donuor fakat goruntu yok yinede uğrasmaya devam ediorum ekran kartini tanimasindan veya ramin uymamasindan supheleniorum artık ama yinede başka psu ile deniyicem tesekkur ederim
ve ayrıca işlemcide hiçbir ısı yok fakat işlemcim sıfır sanırım güç kaynağı deişmeli

Son düzenleme:

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Hocam bu sisteme sitelerin gösterdiği kadarıyla minimum 500 psu lazım. hd 6870'in tdp değeri rx 570 ile aynı. Tdp değeri çok yüksek bir ekran kartı o yüzden 450 bile yetmemiş olabilir.

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Kullandığınız PSU'nun üzerindeki etikette 12V kanalından kaç W veriyor söyler misiniz ?

Ayrıca GPU başka bir sistem de çalışıyor mu ?

Sisteme çıplak el ile temas edince statik enerji oluşabilmesinden kaynaklı açılmıyor olabilir. Ram ve gpu soketlerini silgi ile temizleyerek(üzerinde dolaştırmanız yeterli.) yükü boşaltabilirsiniz. Sonrasında BIOS pilini sök/tak yaparak sisteme can vermeyi deneyin.