Bilgisayarım Açılmıyor ?

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
merhaba, gigabyte 945 gzm-s2 anakart üzerinde intel pentium d 820 işlemcim var.

işlemci fanından aşırı derecede ses geliyordu. sanki takılı kalmış yada bir yere çarpıyormuş gibi. windows açılınca ses gidiyordu ancak normalde yüksüz 25-30 derece olan bilgisayarım yüksüz halde 50 lere geliyordu.
ayrıca arada sırada psumun fanı da ses çıkartıyor. normal fan sesi değil, sanki bir yere takılmış gibi.. ama takıldığı bir yer yok.(psu, kasayla birliktge gelen dandik 350 wlık)

ben de işlemci fanında sorun olabileceği düşüncesiyle içini açtım. güzel bir şekilde fanı çıkarttım. daha sonra termal macunun da bittiğini gördüm. en yakın bilgisayarcıya gittim termal macun yoktu. böylece 1 saat civarı pc açık vaziyette kaldı.. sonuçta termal macun bulamadım ve temizlediğim fanı yerine takmaya çalıştım. ancak fanın 4 tırnağından birisi oturmuyordu...

en son çok sağlam olmasa da uzun uğraşlarımla yerine taktım fanı. kabloların hepsi tamamdı. bilgisayarı açmaya çalıştım. siyah ekranda normal şekilde bir yere kadar geliyor(sol üstte ekran kartının gözüktüğü yer normal gidiyor sonraki yerde ide controller gibi bir şeye gelince pc kendini kapatıyor.)

acaba sorun neden kaynaklanıyor olabilir? anakart , işlemci veya power supply dan mıdır? donanımsal olarak kayıp olmuş mudur(yani anakart veya işlemci bolzulmuş mudur yoksa kolay çözümü olan bir şeymidir???)

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
işlemcin tam olarak yerine oturmuyorsa bilgisayar açıldığı anda kitlenir. işlemciler çok hızlı şekilde ısınırlar. eğer yazıları görebiliyorsan vede bilgisyar uyarı sesleri çıkartmıyorsa şimdilik herhangi bir parçana zarar gelmemiş demektir. sağlam bir cpu soğutucu ve termal macun ile eski haline getirebilirsin.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
açıldığı anda kilitlenmiyor. yani bios işlemleri sırasında kilitleniyor..
ayrıca hiçbir şekilde uyarı sesi felan çıkmıyor...
işlemcinin oturmasında da sorun yok, düzgün şekilde oturttum ve madalını felan düzgünce kapattım..

phantom_tm, söylediklerini fan tam düzgün şekilde oturmadığı için ısınıp kapanıyo şeklinde algıladım.. ama, o kadar uzun süre geçmiyor ki kapanması için.. yani ilk açılırken sol üstte ekran kartıyla ilgili bişeyler yazar, sonra başka bir siyah ekranda bilgisayar kendini kontrol eder. orda sanki fişini çekmişsin gibi oluyor.acaba sorun anakartta mı????..

boşuna fan almış olmamak için, tekrar kullanılır mı kesin olarak öğrenmeliyim...

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
anladım. ram işlemci ve güç kaynağı hariç tüm parçaları sök. daha sonra bios'u resetle ve tekrar çalıştırıp bi bak. bilgisayarın açıldığı gibi bios a giriş yapmayı dene. bios'tan işlemci ısısını bi kontrol et. herşey yolundaysa diğer parçalarıda takabilirsin.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
işte, bios'un o yerine gelemeden çakılıyor.. işlemci ısınmasından dolayı olmadığını düşünüyorum çünkü önceden de fan ona benzer durumda çalışyıordu..

yani delete tuşuna basılıp bios ayarlarına girerken görülen yerden önce bazı yazılar çıkar, oralarda çakılıyor... tahminimce anakarttan olabilir.. belki üstümdeki statik elektrikten etkilenmiş de olabilir, ekran kartları için öyle deniliyordu...

ayrıca yardım ettiğin için çok teşekkür ederim =)

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
HDD Dvdrw vs kablolarını çıkar tam oturmuş mu onlara bak.Düzelmez ise Dvdrw yi çıkar sadece hdd takılı kalsın öyle dene .Söketlerin yerlerini değiştir.