Bilgisayarım açılmıyor

omer455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
masaüstü bilgisayarıma virüs bulaştı ve format atayım dedim yeni indirdiğim farklı bir win7 kurayım dedim harddiskin bölümlerinden c yi sildim yeni bölüm oluşturdum normal şekilde yüklemeye başladım yükleme başladı bitti derken win7 kendini yeniden başlat yapıo ya kurulurken, yeniden başlattı ve bilgisayar ilk açıldığı ram i saydığı setup a girilen siyah ekran da kaldı. hani başlangıçta rami sayıyo usb portları falan sayıyo sonra hardiske yazısı geliyo ve kalıyo orda... kasayı açtım bios pilini çıkartıp bekledim biraz sonra yeniden taktım,ram i çıkartıp yeniden taktım ama bişey değişmedi. ne yapmam lazım bilen varsa yardım etsin...

---------- Post added at 22:29 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

masaüstü bilgisayarıma virüs bulaştı ve format atayım dedim yeni indirdiğim farklı bir win7 kurayım dedim harddiskin bölümlerinden c yi sildim yeni bölüm oluşturdum normal şekilde yüklemeye başladım yükleme başladı bitti derken win7 kendini yeniden başlat yapıo ya kurulurken, yeniden başlattı ve bilgisayar ilk açıldığı ram i saydığı setup a girilen siyah ekran da kaldı. hani başlangıçta rami sayıyo usb portları falan sayıyo sonra hardiske yazısı geliyo ve kalıyo orda... kasayı açtım bios pilini çıkartıp bekledim biraz sonra yeniden taktım,ram i çıkartıp yeniden taktım ama bişey değişmedi. ne yapmam lazım bilen varsa yardım etsin...

2048 mb ok
usb device:4 storage devices
auto detecting pri-master..atapı cd rom
auto detecting pri slave.. not detected
auto detecting 3rd master.. IDE harddisk
pri master:tsst corp cddvdw sh-s202h sb00
ultra dma mode-4
3rd master: samsung hd250 hj FH100-06
Ultra DMA mode-5,s.m.a.r.t. Capable and status OK

yazıyor ve burda kalıyor..

---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:29 ----------

kimse yok mu yardım edecek

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Başka bir DVD ile deneyin olmazsa vista veya xp kurun. Ramin birini çıkardıkdan sonra da kurmayı deneyebilirsiniz.

omer455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ram zaten bi tane o olmaz.. ayrıca benim bişey kurma ihtimal hiç yok çünkü o safhaya gelemiyorum.. bios bile açılmıo

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
bak usb ye takılı harici bellek veya hdd varsa çıkart pc fişini elektrikten çıkart 10 sn boyunca açma düğmesine basılı tut tekrar enejiyi bağla tekrardan aç tekrar formatı dene bir de bios setup içinde dvd rom 1.öncelikte olsun C-;

onurozan91

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bak usb ye takılı harici bellek veya hdd varsa çıkart pc fişini elektrikten çıkart 10 sn boyunca açma düğmesine basılı tut tekrar enejiyi bağla tekrardan aç tekrar formatı dene bir de bios setup içinde dvd rom 1.öncelikte olsun C-;
Arkadaş haklı. Bilgisayara USB den bağlantılar varken pc bazı durumlarda açılmaz. Herşeyi çıkart. Sadece güç, klavye,fare ve monitor bağlı olsun.. Dene bakalım :)

sedanx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimalle biosta açılış seçenekleri hdd olarak ayarlanmıştır.
açılış seçeneğini cd romdan başlayacak şekilde yapman lazım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya herkesin profosör kesilmesine hastayım ya adam ne dıyor siz neyden bahsediyorsunuz biliyorsanız konusun herseye girmeyin arkadaşlar insanların cihazlarına zarar verirsiniz ayıp yani bios açılısında hardisk kontrolünde takılıyor diyor ne dos ortamına ne bios ortamına giremiyor nasıl cd romdan başlatacak yada biosa girip boot seçeneklerini değişecek ??? arkadaşım hardiskin satadır muhtemelen senin kasanda eskidir hardisk kablonda ek bağlantıdır benim tavsiyem power ını değişmen yok durumum yok dersen hardiskin power kablosunu değiştir açılır UMT