Bilgisayarı Temizlerken işlemcinin teli kırıldı, çalışmıyor..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tekinq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar,

Bilgisayarı temizlerken macun yenilemek için işlemciyi söktüm (fx8120) teller yamuldu.. Telleri düzelttim ama 1 tanesi kırıldı sokete taktım
. şimdi pc açılmıyor
Bunu düzeltememmi? Acaba işlemciden değilmidir?

batuhance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çöpe atın o işlemciyi, birde uzman olmayan kişiler yapmasın bu işi. işlemci ayağı nasıl kırılır aklım almıyor.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
İnce iğne ucunu veya benzerlerini kırılan ölçüsünde kırıp yerleştirirseniz çalışabilir. Ama ne eksik ne fazla yapın.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
kuyumcuların tamir işlerini yapanları bulun onlar o işlerde uzmandır !

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Sorunun cevabını az çok biliyorsun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynısı yıllar önce başıma geldi o zaman bilgisayarcı yenisini satmak istedi ben başka yerde tamir ettirdim bunu tamiri mümkün tabiki yapanı bulcan gidip yenisini alma 50 - 60 tl ile kurtarabilirsin ben izmittyim bu arada yakınsan adres verebilirim : )

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Pinleri temizlemeyecektin ki.
Işlemci soketteyken temizlenmiyor muydu?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Geçen bende notebookû macun yenilemek amacıyla söktüm. Fandan gelen soğuk hava kanalları falan vardı. İşlemciye zarar vermedim Allahtan. Amma velakin bende çalıştıramadım bilgisayarı. Kondistör'ü yakmışım :) 70liraya patlamıştı sabah sabah. İyi gelmişti. En azından fanı temizlemiş bulundum ama

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merak çok kötü bişey bazen böyle acı sonuçlar oluyor işte soket'den çıkarmadan temizleseydin keşke geçmiş olsun :)

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dalga geçmek için yorum atanlar, derdiniz ney yav :D ? İşlemci ile soğutucu macunun kuruması yüzüne birbirne yapışmış bende soğutucuyu çekerken birliikte geldi işlemci.. bu lanet olası amd soketlerinin sağlam tutmuyo işlemcileri herneyse.. çekme sonucu pinler yamuldu işte düzelttim ama 1 tanesi koptu. Nette araştırdım biraz adamın biri sata kablosundan cıkardıgı bakır ile ayak yaptı (fx8350).. çalıştırmış.. akşam denicem işl olur. Zaten nette araştırırsanız kırılan bacakların geneli amd :/

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu amdcilerin derdide bir bitmedi yaw. kardeşim macunda sürsen, kınada sürsen o işlemcin ısınacak hatta yazın kavrulacak. 50 defa intel alın diyoruz. Aynı macun ile 2 yıldır canavar gibi çalışıyor.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
dalga geçmek için yorum atanlar, derdiniz ney yav :D ? İşlemci ile soğutucu macunun kuruması yüzüne birbirne yapışmış bende soğutucuyu çekerken birliikte geldi işlemci.. bu lanet olası amd soketlerinin sağlam tutmuyo işlemcileri herneyse.. çekme sonucu pinler yamuldu işte düzelttim ama 1 tanesi koptu. Nette araştırdım biraz adamın biri sata kablosundan cıkardıgı bakır ile ayak yaptı (fx8350).. çalıştırmış.. akşam denicem işl olur. Zaten nette araştırırsanız kırılan bacakların geneli amd :/
İyi de soket işlemciyi tutmuyor mu bu amd soketleri nasıl hiç bakmadım gerçi. Anakarttaki soket işlemciyi kilitlemiyor mu? İntel gibi olması lazım işte.
O şekilde çekmeyle ne soket kalır ne bişey. Neymiş o öyle merak ettim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
İyi de soket işlemciyi tutmuyor mu bu amd soketleri nasıl hiç bakmadım gerçi. Anakarttaki soket işlemciyi kilitlemiyor mu? İntel gibi olması lazım işte.

Allah'tan sıkı tutmuyor yoksa bütün uçlar kopabilirdi. Aynısı yıllaaar önce masaüstü kullanırken başıma gelmişti ama kopma ya da yamulma yaşamamıştım. 10 sene oldu, bunu hala geliştirmemişler mi yav?

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yok abi ya ufak bir sıkıştırma aparatı var "Pinleri sıkıştırıyor" intel baba gibi sağlam bir yapı deil yani saçma sapan bişey yapmışlar çocuk işi resmen .. 2 3 kez daha önce temizledim. Bu seferde böyle oldu işte. inşallah akşamki yapıcagım işten sonra çalışır ..

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Gördüğüm kadarıyla dandik bir soket yapısı var.

omur_adw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiç bir sorun olmaz dostum. Varsa bildiğin profesyonel bir usta 2dk da yapar verir.

Sen gönlünü ferah tut. Biz neleri tamir ediyoruz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İşlemci degilde anakartın üzerinde ki tırnaklar yamuldu yaklaşık 40 yakın 1 tanesi kırık Soket 1150 daha önce soket 775 anakartın yamulmuştu 1 tanesi kırıktı ve şimdi çalışıyor tek tırnak yokken şimdi denemenin zararı olmaz diyorum