Bilgisayardaki kötü amaçlı yazılım/virüs, ISO dosyasının yazdırma işleminde USB belleğe geçebilir mi?

Poker1223

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar ben oem windows pro kullanıyorum format atacağım.Son zamanlarda oyunda düşük fps problemi yaşıyorum tek bir oyunda olsa bile belki format sonrası düzelir diye formatlayacağım.Bilgisayarım defender ile korunuyor virüs varmı yokmu bilmiyorum ben mediacraftiontool ile masaüstüne w10 iso dosyası oluşturdum daha sonra rufus ile flasha yazdırdım eğer bilgisayarım da virüs varsa bu dosyaya bulaşma ihtimali nedir?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Direk isoya bulaşmaz diye tahmin ediyorum uzantısı farklı çünkü.

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
ISO dosyasına virüs bulaşamaz. Gönül rahatlığı ile format için kullanabilirsiniz. "İçim rahat olsun" derseniz Microsoft'un sitesinden güncel ISO indirebilirsiniz OEM key ile.

Poker1223

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Tamam sağolun zaten windowsun sitesinden indirdim

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
Kurulum medyası Microsoft'un sunucularından indirilmiş, nereden indirildiği belli; medyayı yazdırmada Rufus kullanılıyor, medya bellleğe yazılmadan önce Rufus USB belleği biçimlendiriyor; eğer Rufus ta üreticinin sitesinden indirilmişse bu durumda pek endişe edileceğini sanmıyorum. Teorik olarak mümkün gibi ama geniş çapta bir kitleyi hedef almak varken neden ufak çapta hedef kitle için bir saldırı düşünülsün, diye de düşünmeden edemiyorum.

"Windows 10 İso Virüs Bulaşır mı?"
konu başlığı
"Bilgisayardaki kötü amaçlı yazılım/virüs, ISO dosyasının yazdırma işleminde USB belleğe geçebilir mi?"
olarak değiştirildi.
Bu sorunun cevabının verileceği en uygun kategori "Güvenlik" bölümümüzdür, konunuz taşındı.

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
.iso imajı Official Windows sitesinden indirilmiş belirtilene göre, bu gelişmeden hareket edersek eğer sorun çıkmayacaktır. Virüsün bulaşması .iso entegresi ile alakalı, yani şöyle açayım; .iso imajı eğer Official siteden değilde crack,warez içerikli bilinmeyen bir platformdan indirilmiş olsa idi, evet o zaman imajın içerisinde enfekte olma ihtimali vardı. Ben sizin yazdıklarınızdan .iso'nun güvenilen bir kaynaktan, sunucudan indirildiğini anlıyorum... O halde tedirgin olacak bir durum yoktur kolay gelsin.