Bilgisayarda sürekli kasılma var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan titanyum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
arkadaşlar sorun benim değil arkadaşın bir sorunu ne yaptıysam çare bulamadım pc oyunlarda canavar ama xp kullanmaya gelince sürekli kasılmalar başlıyo acaba donanım uyumsuzluğu olmuş olabilir mi? virüs taraması yaptırdım kaspersky, norton,avast, avira ad-ware de de tarattım hiç bişey yok

3.4 ghz dual core
msı anakart (modeli aklımda değil)
asus x1550 ekran kartı
1 gb ram oem 667
160gb hdd sata

ben bir çare bulamadım sizlerin bir önerisi varsa düşünmediğim bir nokta söylerseniz mutlu olurum konuyla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
msconfig den başlangıç kısmının bi resmini atarsan yardımcı olabilirz

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bence sistemi yeniden kurun, başka bi windows cd sinden yüklemeyi önerebilirim, kur için kullanılan cd yle çok oynadılarsa entegre falan windows sapıtıyo, ingilizce temmuz 2007 update lisini yüklemiştim donuyodu paso, klasik türkçe sp2 ye geçtim daha donmadı aylardır

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
xp altında fazla bir çalışan program yok ben başlangıçı da en düzenli hale getirdim

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
NecronomicoN dedi ki:
bence sistemi yeniden kurun, başka bi windows cd sinden yüklemeyi önerebilirim, kur için kullanılan cd yle çok oynadılarsa entegre falan windows sapıtıyo, ingilizce temmuz 2007 update lisini yüklemiştim donuyodu paso, klasik türkçe sp2 ye geçtim daha donmadı aylardır
xp yi bizzat ben yükledim aynı xp cdsini kendi pc de kullanıyorum bende sorun yok onu belki duymuşsunuzdur TNC XP yükleyip denemeyi düşünüyorum ama açıkları çokmuş diye duydum

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
tnc de oynanmış xp, normal xp kadar sağlıklı olmadığı kesin, sen bilirsin

Alex1024

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Donanım kaynaklı da olabilir.. Oyunlarda sorun yoksa ekran kartın iyi çalışıyor, ama işlemci iyi soğutulamıyorsa kendini frenleyebilir. Fanı falan kontrol et, çok tozluysa temizle. Prescot türü çok ısınan intel işlemcilerinde sık görülürdü bu tür problemler, bir aklıma geldi de..
Selamlar

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ısıyı kontrol ettim çok fazla değil 40 - 45 arası genelde saol yorumun için