homobscurrimus67
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Merhaba, bilgisayarımın modeli Monster Abra A5 V16.5 tam 2 yıldır kullanıyorum hiçbir sorunum olmadı şu ana dek ama geçtiğimiz günlerde bilgisayarıma depolama yetersiz kaldığı için 500 gb bir ssd aldım. İşler burada değişmeye başladı. Ne yapsam ne etsem bir türlü takamadım kendi başıma, o yüzden attım laptopu çantaya götürdüm internette yorumları iyi olan bir bilgisayarcıya. Taktı ssdyi dedim hadi götürmüşken şunun fanlarını manlarını da bi temizlettireyim macununu falan değiştirteyim. Onu da yaptı. Yani yaptığı işlem bir ssd takmak bir de laptopun içine bakım yapmak işte. O taktırdığım ssdyi C sürücüsü yani ana sürücü yapıp diğerini ek alan gibi yani D sürücüsü yaptı ve uyumsuzluk var gibi bir şey diyip Windows 10'dan Windows 11'e yükseltti ancak benim bilgisayarım asıl Windows 11 ile uyumlu değildi. Bunu belirttim ve yok biz kuralım falan filan dedi bişey demedim. Win 11'de çok donmalar kasmalar oldu hemen 2-3 günlük kullanımda o yüzden Win 10'a geçtim tekrar kendim. Şimdi tüm olay böyle, benim sorum şu ki bilgisayarcıya götürdükten sonra bu bilgisayarı oyunlarda kasmalar donmalar başladı. Eskiden 60 fps rahat aldığım bir oyunda fanları temizlenmiş macunu değiştirilmiş bir bilgisayarda şuan 20 30 fps kadar almaktayım. Ayrıca hdd ile aynı oyunu oynayan arkadaşım bile 60 fps aldığını söyledi sorduğumda. Ben bu sorunların sebebini anlayamadım, bilgisayarcı dayı bir parça falan mı arakladı acaba diye işkillenmeye başladım. Eskisinden daha fazla ısınıyor resmen laptop. Bu konuda bilgili birilerinin yardımına muhtacım. Ne yapmam lazım benim şimdi?