bilgisayarda güç kaynagı ne kadar dayanır ?

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422
arkdaşlar sistemime yeni ve güzel parcalar alacagım ama bi şüpem var ben dogdugumdan beri bildim bileli bi güc kaynagını kullanıyorum hala bana yetiyor fakat bunun arıza verme ihtimal, yüksek mi herhangibi bir sertifikası yok sürekli aklıma tekılıyor ya güç kaynagı arıza verip tüm sisteme zarar verirse ?

Mfci

Asistan
Reaksiyon puanı
130
arkdaşlar sistemime yeni ve güzel parcalar alacagım ama bi şüpem var ben dogdugumdan beri bildim bileli bi güc kaynagını kullanıyorum hala bana yetiyor fakat bunun arıza verme ihtimal, yüksek mi herhangibi bir sertifikası yok sürekli aklıma tekılıyor ya güç kaynagı arıza verip tüm sisteme zarar verirse ?
Uzun süredir kullanmış olduğun güç kaynağının içindeki kablolar zarar görmüş olabilir.Bence yeni bir güç kaynağı almalısınız.Yıldırım vb. elektrik akımlarından korkuyorsanız ve bunun bilgisayarınıza zarar verebileceğini düşünüyorsanız ülkemizde elektrik atlamasına önleyecek prizler var.Onlardan da alabilirsiniz.

İyi forumlar..

Mxbye

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Yarı yarıya veya daha fazla güç kaybeder. Sen farkında olmassın ancak daha çok ısınır. Voltajlar düşmeye başlar ufaktan. 5 Yıl bileşen ömrü var aşağı yukarı sonraki yıllar sanşa kalıyor.

abcdefdfhgjas

Profesör
Reaksiyon puanı
751

Yeni 80 + bir PSU al bence