Bilgisayar Update - Eksik Parçalar

emregndz93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhabalar.

Parçaların neredeyse tamamını Amazon üzerinden satın alacağım. Ancak eksik parçalar mevcut o nedenle yardımınıza başvurmak istedim.

Anakart : ASUS PRIME Z270-A LGA1151 DDR4
Ekran Kartı:ASUS GeForce GTX 1070 O8GB Dual-fan OC Edition
İşlemci: Intel 7th Gen Intel Core Desktop Processor i7-7700K (BX80677I77700K) & Cooler Master Hyper 212 EVO
Kasa olarak şunu düşünüyorum:
Dark Shadow 3x LED Fan, 1xUSB3.0, 2xUSB2.0 ATX Siyah Kasa (Akrilik Yan Panel)

Fark edebileceğiniz üzere, işlemci ile soğutucusu paket halinde. İkisinin birlikte fiyatı kafama yattığı için tercih ettim.

Yenilemeyeceğim parçalar monitör ve SSD.
Elimde şu monitör var, 2014 yılında şu anki fiyatının yarı fiyatına satın almıştım.
AOC 23" i2369v GENİŞ EKRAN LED IPS MONİTÖR

SSD: 240 gb Samsung Evo.

Ancak şu an Ram ve Power Supply ile alakalı bir seçim yapamıyorum. Eğer başka önerileriniz de mevcutsa, lütfen paylaşınız. Bütçe konusuna gelince, şu anki parçaları gelişigüzel hesaplayınca, 5000 TL'e denk geliyor. O civarlar diyebilirim bütçe için. Zaten şu anki bilgisayarımı hangi parça ile yenilersem yenileyeyim aynı seviyede harcama yapmam gerekecek.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
işlemcinin sıvı soğutucuya ihtiyacı var

emregndz93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
işlemcinin sıvı soğutucuya ihtiyacı var
İşlemci ile ilgili olarak epey okumuştum, hiç böyle bir şey görmedim daha önce. Açıklayabilmen mümkün mü acaba?
--- Gönderi Güncellendi ---

3000 mhzli ramlere çıkmayı şu an için düşünmüyorum bütçe nedenlerinden ötürü. Sanırım 2333 veya 2600 mhzli ramlerden alacağım.

Bir soru daha sorayım, Ekran kartı ile monitörün uyumu nasıl sizce? Yeni monitör zaten alacağımdan değil, ancak eğer ekran kartı monitöre beş altı gömlek fazla gelecekse, onu da bir model düşüğünden seçebilirim o nedenle soruyorum.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
GTX 1070'e 2K bir monitör almanı tavsiye ederim.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
İşlemci ile ilgili olarak epey okumuştum, hiç böyle bir şey görmedim daha önce. Açıklayabilmen mümkün mü acaba?
--- Gönderi Güncellendi ---

3000 mhzli ramlere çıkmayı şu an için düşünmüyorum bütçe nedenlerinden ötürü. Sanırım 2333 veya 2600 mhzli ramlerden alacağım.

Bir soru daha sorayım, Ekran kartı ile monitörün uyumu nasıl sizce? Yeni monitör zaten alacağımdan değil, ancak eğer ekran kartı monitöre beş altı gömlek fazla gelecekse, onu da bir model düşüğünden seçebilirim o nedenle soruyorum.

İşlemcinin stock soğutucusu yok elinde güçlü iyi bir işlemci soğutucu yoksa sıvı soğutucu satın al

Bilgehan Ilgar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
GTX 1070 ve üstü kartlar 2K+ icin üretildi eğer 2K veya üzeri bir monitör yoksa bence gereksiz bir secim. İleride monitör değişikliği yapmayı düşünmüyorsanız 1060 alıp diğer parcaları daha yüksek seviyede tutabilirsiniz.