Yardım Bilgisayar UEFI Shell diye birşey açıyor ve i harfi basmıyor

? Ömer.dyn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar ben bilgisayarımı birçok kez bozup düzelten bir insanım ve bir hata edip bilgisayarı bozdum şimdi ben aldığım hata ekranında "i" harfine basamıyorum.
Yani "i" harfine bastığımda "5" çıkıyor.
Şimdi bu konuyu açma sebebim ise şu ben bu çıkan ekranda "Shell>" kısmında "exit" yazarak UEFI ekranına ulaşmak istiyorum fakat bunu yaptığımda ekranda "ex5t" olarak çıkıyor yani "i" harfi "5" olarak görüyor (normalde bu sorun yokdu) ben nasıl bu Shell> ekranında "i" harfini kullanacağım yardım edebilirmisiniz...
:(

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Arkadaşlar ben bilgisayarımı birçok kez bozup düzelten bir insanım ve bir hata edip bilgisayarı bozdum şimdi ben aldığım hata ekranında "i" harfine basamıyorum.
Yani "i" harfine bastığımda "5" çıkıyor.
Şimdi bu konuyu açma sebebim ise şu ben bu çıkan ekranda "Shell>" kısmında "exit" yazarak UEFI ekranına ulaşmak istiyorum fakat bunu yaptığımda ekranda "ex5t" olarak çıkıyor yani "i" harfi "5" olarak görüyor (normalde bu sorun yokdu) ben nasıl bu Shell> ekranında "i" harfini kullanacağım yardım edebilirmisiniz...
:(
"I" ya basarak yani Irmak'ın I'sı. :)

? Ömer.dyn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
I'ya basınca 5 yazıyorsa bir sorun var demektir. Başka klavye var ise başka klavyeyle deneyin.
Maleseef başka klavye yok ama belki F klavye modunda açılıyorsa ki bu normaldir başka bilgisayarda F moda geçip i tutana kadar falan denerim.

Vede klavyede pc bozulana kadar böyle bir sorun yoktu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama yinede bir bilen varsa lütfen yardımcı olsun