Bilgisayar toplayacağım!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DxK-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DxK-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Aşağıdaki sistemi 1 ay içinde almayı düşünüyorum anakart önerisi ve sistem hakkında görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Anakart olarak X570 yetmiş güzel olur ama bu sisteminde fiyatı güzel olur. :) Şimdiden hayırlı olsun.

Şahsi görüşüm çok iyi bir bilgisayar. Gerek oyunlar gerek stüdyo programları gayet rahat çalışır. 8 yıl boyunca küçük güncellemelerle kullanılır.

Anlamadığım şey neden 1TB SSD varken 2TB HDD + 500GB SSD taktınız? Yeni nesil bilgisayarlar için HDD artık kullanılmaması gereken bir şey bence.

DxK-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Anakart olarak X570 yetmiş güzel olur ama bu sisteminde fiyatı güzel olur. :) Şimdiden hayırlı olsun.

Şahsi görüşüm çok iyi bir bilgisayar. Gerek oyunlar gerek stüdyo programları gayet rahat çalışır. 8 yıl boyunca küçük güncellemelerle kullanılır.

Anlamadığım şey neden 1TB SSD varken 2TB HDD + 500GB SSD taktınız? Yeni nesil bilgisayarlar için HDD artık kullanılmaması gereken bir şey bence.
Öncelikle teşekkürler :) Uzun zamandır istediğim bir sistemdi ve önümüzdeki birkaç yıl çıkan oyunları rahat oynamak için böyle bir sistem belirledim
500 gb ssd+2 tb hdd yeterli gelmişti başta ama öneriniz mantıklı geldi ve 1 tb ssd olarak değiştirmeye karar verdim biraz fazla fotoğraf ve video depolayacağım için öyle düşünmüştüm ama 1 tb yeterli olur sanırım.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Onun yerine bu güç kayanağını öneririm. Tabi anakart paylaşmışsın anakart olarak ne düşünüyorsun?

DxK-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Onun yerine bu güç kayanağını öneririm. Tabi anakart paylaşmışsın anakart olarak ne düşünüyorsun?
Daha iyisini bulamazsam X570 olacak sanırım. PSU için teşekkürler

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Biraz pahalı geldi ama ölümcül bir fark varsa bütçemi zorlayabilirim.
Açıkçası ben hiç kullanmadım, ama çok fark ettirdiğini söyleyenler var. Zaten SSD’lerin babası durumunda. İsterseniz 500GB lık modelide mevcut, 500gb NMVe 500gb Sata SSD yapabilirsiniz. Bütçenizi çok zorlamayacaksanız tercih edilmesi gereken bir donanım.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Daha iyisini bulamazsam X570 olacak sanırım. PSU için teşekkürler
Alıcağın anakarta dikkat et hatta onu da buraya yaz da herhangi bir güç kaynağının yeterli girişi olmayabilir uyumu konusunda tekrar konu açarsın. Benim kendi Pc konfigirasyonum 240 GB sistem için M2 SSD var ve 500 GB oyun için sata SSD var. SSD dışında film arşivi falan yaparsan o zaman HDD olabilir ama oyun ve program için SSD lazım. SSD ler arasında da senin hissedebileceğin bir fark yok sadece sorunlu ya da çok kalitesiz markalar olmasın sıkıntı olmaz, tutup aynı kapasitede ürüne 2 kat bir para vereceksen misal verme derim. Ama daha çok daha kaliteli ve 100 TL falan fazla ise verilebilir.

Reaksiyon puanı
342
Aşağıdaki sistemi 1 ay içinde almayı düşünüyorum anakart önerisi ve sistem hakkında görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

aldınız mı ?