Bilgisayar topladik fakat calismadi...

WARIORKRAL

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bugun bir arkadas icin sistem topladik arkadas saatlerdir montajini yapiyor fakat bilgisayarda tık yok.Ekran karti disinda hersey yeni daha bugun aldik. Arkadasla telefonda eksiksiz herseyini taktik yerlestirdik fakat banamisin demedi. Onerilerinizi tecrubelerinizi bekliyorum. Acaba sistemdemi uyumsuzluk var yoksa bizmi beceremedik gece gece :D

Sistem şu ;

ASUS M5A78L LE AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) Anakart
AMD FX X4 4100 Soket AM3+ 3.6GHz 12MB Cache 32nm İşlemci
GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
FRISBY FR-PS45F12B 450W 120MM FAN GÜÇ KAYNAĞI
Ekran kartini ve hard diski tam bilmiyorum...

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
üzülme bence sende ki cevheri gördüm ben kesin yaparsın sen helal sana :)

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
çok seçenek var ama

psu da sıkıntı olabilir

o anakartın üstünde fpanel de açma iğnesi sıkıntılır ve ya kablo

herhangi bir kablodandır

onboard ekran kartı ile açmaya çalış

ramleri değiştir yerlerine veya 2 tane ise tek tak

nacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle anakartın üzerinde hangi bios var ona bakmak lazım.
Elindeki donanımla açılmadığına göre ya anakartın kutusunun üzerindeki etiketten ya içindeki belgelerin detaylarından yada uyumlu daha düşük bir işlemci takıp, açıp biosa girerek bios versiyonuna bakman lazım bence.
Asus un sitesinde o anakartın cpu destek listesinde bu işlemciyi 1003 nolu bios versiyonu ile açacağı yazıyor.
Anakartın çıkış tarihi çok da yeni olmadığından muhtemeşen 1-2 kademe aşağıda bir bios versiyonuna sahiptir.
Yukarıda da yazdığım gibi daha düşük özellikli bir amd işlemci bulup, açıp, windows kurulu bir diskin varsa ve format atmadan açılırsa açıp, bios güncelle asus update programıyla, açılmazsa da windows 7 kurup asus update ile bios güncelle.
Muhtemelen sonra yeni işlemcini taktığında destekleyecektir. Serviste birkaç kez böyle durumlarda anlattığım yolla çözüm buldum ama senin durumla birebir aynı mıdır deneyip görmen lazım.
Kolay gelsin.

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bios güncellemeyi dene 0503 sonrası bios sürümüyle kullanılabiliyormuş 4100. bir yerden athlon işlemci bul update yap

WARIORKRAL

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Tamamdir sorunu hallettik anakartin vidalarini gevsetmis arkadas ne hikmetse acilmis pc. sanirim metal parcalarla temas edip kisa devre filan oluyordu.Tesekkurler yardimlariniz icin...

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
iyi sevindim olur öyle arada iyi arkadaşların dediği gibi phnoem işlemci takıp bios update etmene gerek kalmamış yoksa zordu işin