Bilgisayar Tavsiyesi

turkiyeli275

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar,
Birkaç yıldır MSI GL62 modeline sahiptim ve memnuniyetle kullanıyordum. Kamil Koç firmasının dikkatsizliği sonucu bilgisayarım yere düştü ve inanılmaz hasar aldı, aldığım fiyata yakın bir masraf çıkacağını öğrenince de yeni laptop alayım dedim ve araştırma içerisindeyim birkaç gündür. Bulduklarım şunlar:

Tulpar T7 V16.1 17.3" Oyun Bilgisayarı

HP Omen Intel Core i7 7700HQ 16GB 2TB + 256GB SSD GTX1050Ti Fiyatı

Açıkçası Monster çok da içime sinen bir marka değil fakat GTX 1060'a sahip olması ilgimi çekti fakat HDD'si yok. Biliyorum SSD daha iyi, fakat oyun oynamayı seven birisiyim 256 GB SSD yetmez, HDD taktırmak istersem de fiyat 300 lira artıyor. Ne kadar etkili ve önemli bilmiyorum ama RAM HP 16 GB iken Monster 8 GB. Açıkçası bütün iş GTX 1050 Ti ve 1060 arasında oluyor, 1060 uğruna Monster'ın HDD ve RAM konularındaki geriliği göz ardı edilebilir mi?

Ek olarak oynadığım başlıca oyunlar CS:GO, PUBG, Fortnite, Overwatch, R6S, yakın zamanda da Rocket League'e başlayacağım.(Diyeceksiniz ki ne kaldı :D ), neye göre belirleniyor, teknik özelliklerin nesine bakmamız lazım anlamak için gerçekten bilmiyorum ama almışken 60 FPS verebilecek bir şeyler olursa gerçekten o da ayrıca memnun eder :)

Ekstra bir önerisi olan varsa önerilere açığım, DELL 7577 çok önerilmiş forumda, ne kadar iyidir bilemem ama DELL nedense ısınamadığım, bir şans vermem gerekir mi bilemediğim bir marka. Lenovo ise bir daha almayı düşünmediğim, MSI ise resmen aşık olduğum ama fiyatları itibariyle biraz kedi ciğer olayına döndüğüm marka :D
Varsa önerilerinizi bu yönde yaparsanız çok memnun olurum, şimdiden yardımcı olanlara çok teşekkür ederim :)

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,614
Merhabalar,

Başınıza gelen olay için geçmiş olsun öncelikle. Bu fiyat bandında ben Dell 7577 modelini öneririm şahsen. Bazı yerlerde daha ucuza bulabilirsiniz. Her yönden ihtiyacınız karşılayacaktır. Teknoloji şans işidir asla bir markaya veya ürüne kefil olamam ama Dell servis ve ürün kalitesi anlamında iyi olan markalardan birisi emin olabilirsiniz.

Dell Gaming 7577 Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 256GB SSD Fiyatı

Mahmutpaşa

Asistan
Reaksiyon puanı
101
Oyun oynayacaksan tabii ki 1060. Sormaya bile gerek yok. Arkadaşım aldı ve gayet sorunsuz kullanıyor.

turkiyeli275

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar,

Başınıza gelen olay için geçmiş olsun öncelikle. Bu fiyat bandında ben Dell 7577 modelini öneririm şahsen. Bazı yerlerde daha ucuza bulabilirsiniz. Her yönden ihtiyacınız karşılayacaktır. Teknoloji şans işidir asla bir markaya veya ürüne kefil olamam ama Dell servis ve ürün kalitesi anlamında iyi olan markalardan birisi emin olabilirsiniz.

Teşekkür ederim, yapacak bir şey yok ne yazık ki :(
Ya biraz derdin bu mu diyeceksiniz belki de ama oyuncuların genelinde var herhalde bu soru: Klavyesi ışıklı mı? :D
Elektronikte nedense ışığa zaafım var ama fotoğraflarda falan göremedim

---- Mesajlar birleştirildi ----

Kesinlikle DELL 7577 hocam. Cihazda NVME M2 SSD var :D. Bir insan daha ne ister ki?
Üstteki sorunun aynısını soracağım :D
MSI, Monster gibi bilgisayarlarda istediğimiz bölgeye istediğimiz rengi atama seçeneklerine kadar var? Bunda durum nedir?

---- Mesajlar birleştirildi ----

Kesinlikle DELL 7577 hocam. Cihazda NVME M2 SSD var :D. Bir insan daha ne ister ki?
Üstteki sorunun aynısını soracağım :D
MSI, Monster gibi bilgisayarlarda istediğimiz bölgeye istediğimiz rengi atama seçeneklerine kadar var?
Oyun oynayacaksan tabii ki 1060. Sormaya bile gerek yok. Arkadaşım aldı ve gayet sorunsuz kullanıyor.
Sorum da buydu, sadece 1060 olması uğruna 17.3" ekran, 2 TB HDD ve Windows 10 bırakılır mı?

Son düzenleme: