Bilgisayar Res Atınca Açılmıyor Yardım Lütfen

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarıma ne oldu bilmiyorum ama res atınca ve uyku moduna alınca PC açılmıyor.

En son Windows ekranına kadar geliyor tam administratör şifresi yazacağımız yere geleceği sıra ekran siyah kalıyo ve öylece duruyor.

Kasa hala çalışıyor ama görüntü gelmiyor.

Sizce sorunun nedeni ne olabilir? Donanımsal mı yoksa yazılımsal bir sorun mu?

Bugün format atmayı düşünüyorum. Acaba format atsam düzelir mi? Yoksa format sırasında da sorun çıkartır mı?

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bilgisayarini guvenli modda baslat ekran karti surucunu guncelle

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
İşletim sistemi windows 8 mi? eğer öyleyse dosyalarını all windows 7 ye geri dön iki aya kalmaz hiç açılmaz ( başıma geldi )

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bilgisayarini guvenli modda baslat ekran karti surucunu guncelle
Ekran kartının driverları zaten güncel. Sürücülerle alakalı bir şey değil. Normal yollarla açılıyor ama pc ye res atınca yada uyku moduna alınca açılmıyor. Her iki şekilde de şifre yazacağımız yere gelince ekran siyah kalıyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

İşletim sistemi windows 8 mi? eğer öyleyse dosyalarını all windows 7 ye geri dön iki aya kalmaz hiç açılmaz ( başıma geldi )
Malesef Windows 8 değil. Windows 7 Ultimate 32 bit :/

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
O zaman donanımsal olduğunu sanmıyorum ekran kartıylada ilgili deildir belki servislersle alakalıdır

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
O zaman donanımsal olduğunu sanmıyorum ekran kartıylada ilgili deildir belki servislersle alakalıdır
Ya bence donanımsal. Neden diye soracak olursanız. Kısaca anlatayım belki alakası vardır.

Geçenlerde pc çok ısınıyor sandım ve kasanın yan kapağını açıp parçarlara elimi tutup ısınıyolar mı diye baktım. HDD'nin altında kalan açık kısıma elimi koyunca böyle res atınca çıkan sese benzer bi ses geldi. Monitöre baktım görüntü var ama pc donmuş. Res attım hdd hatası verdi ama düzeldi o sonradan. O günden beri zaten res atınca görüntü gelmiyo. Haa birde işlemcinin fanını temizledikten sonra kablosunu takmayı unutmuştum. Bir kaç saat pc fansız çalıştır. Ama oyun falan oynamadım. Sadece internette takıldım. Acaba bunlarla bir alakası olabilir mi?

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
işlemci 1-2 saatte çok hasar görceğini düşünmüyorum ama hdd de hata yapmıssın malesef ama ondan kaynaklanırmı bilmem sen düzenli olarak yedek al her hafta falanda hdd giderse ortada kalma eğer bu sorun hdd den kaynaklanıyorsa daha çok başını ağrıtır

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
işlemci 1-2 saatte çok hasar görceğini düşünmüyorum ama hdd de hata yapmıssın malesef ama ondan kaynaklanırmı bilmem sen düzenli olarak yedek al her hafta falanda hdd giderse ortada kalma eğer bu sorun hdd den kaynaklanıyorsa daha çok başını ağrıtır

Valla kardeşim bende ondan şüpheleniyorum. Bu HDD ler ile iş yapmadan önce vücudumuzdaki elektrik akımını atmamız gerekiyormuş. Hatta berkan abi geçen bi SSD incelemesinde de demişti onu.

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Valla kardeşim bende ondan şüpheleniyorum. Bu HDD ler ile iş yapmadan önce vücudumuzdaki elektrik akımını atmamız gerekiyormuş. Hatta berkan abi geçen bi SSD incelemesinde de demişti onu.
O var bide sadece HDD de deil ram olsun ekran kartı lsun hiçbirine pc açıkken yada güç kablosu takılıyken dokunuzlamz. Ben temizliycek olursam güç kablosunu çekip yarım saat 1 saat bekliyorum ne olur ne olmaz diye

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
O var bide sadece HDD de deil ram olsun ekran kartı lsun hiçbirine pc açıkken yada güç kablosu takılıyken dokunuzlamz. Ben temizliycek olursam güç kablosunu çekip yarım saat 1 saat bekliyorum ne olur ne olmaz diye

Orda cahilliğime geldi dokundum :( Ama deminki mesajı atmadan önce PC ye res attım ve açıldı. Nasıl sevindim anlatamam :) Şimdi format atacam :)

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ama yedek almayı unutma format attıktan sonra ne olur ne olmaz bakarsın yarı yolda bırakırli hdd elinde yedeğin bulunsun :) Kolay gelsin

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ama yedek almayı unutma format attıktan sonra ne olur ne olmaz bakarsın yarı yolda bırakırli hdd elinde yedeğin bulunsun :) Kolay gelsin

Hocam yaklaşık 500 GB veri var yedek almam imkansız gibi bişey :)

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Acronis kunlanabilirsin harici HDD varsa onun içine at o yarı yarıya düşürüyor boyutu ha dersenki çok önemli bişeyim yok sorunda yok :)

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Acronis kunlanabilirsin harici HDD varsa onun içine at o yarı yarıya düşürüyor boyutu ha dersenki çok önemli bişeyim yok sorunda yok :)

Önemli şeyler baya var. Zaten formatı sadece C'ye atıyorum.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Güvenli modda açmayı dene. Açabilirsen başlangıçta açılan uygulamaları bir kontrol et

Yok açılmazsa at temiz bir format. Yüksek ihtimal düzelir.

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Güvenli modda açmayı dene. Açabilirsen başlangıçta açılan uygulamaları bir kontrol et

Yok açılmazsa at temiz bir format. Yüksek ihtimal düzelir.

Yok kardeşim normalde açılıyor zaten de res açınca açılmıyordu. Oda düzeldi.

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Nasil duzeldigini yazasanda forumu takip eden arkadaslrda bilgilense/faydalansa

Hocam dediğim gibi ben bir şey yapmadım. Bu konuyu açtıktan sonra son kez şansımı deneyim dedim açıldı.