Bilgisayar parçalarıma ve belirttiğim husulara uygun kasa öneriniz var mı ?

MertcanE44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle iyi günler geçen sene topladığım bilgisayarımın kasasını hava sirkülasyonu ve kabloların düzensiz olmasından ötürü değiştirmek istiyorum. Burda önemli husus aşağıda da belirteceğim Cooler Master Liquid ML240L , 240mm çift fanlı sıvı soğutma kiti için üst tarafta yeterli boşluğun olması , regülatörlerin ram ve anakarta temas edip kastırmaması ve kasanın içinin geniş olması. Elimde ki parçalar ;

Cooler Master Liquid ML240L -RGB led çift fanlı sıvı soğutma kiti ,
Cooler Master 700 w 80 + 120 mm fanlı Psu ,
İntel core i7 - 8700 k işlemci
Asrock Z370 extreme 4 LGA 1151 (300 ) series
Evga Geforce GTX 1080
WD Blue sata 1 tb 7200 rpm 3.5''
WD Blue 3D Nand 500 gb pc ssd. m.2 2280
Yukarda belirttiğim gibi en önemli husus kasanın üst kısmında çift fanlı sıvı soğutucu için yeterli alanın bulunması ramlere ve anakarta kastırma yapmaması , ayrıca içerde ki hava akışı ve kablo düzenlemesinin iyi olacağı bir kasa istiyorum. Bu hususta ;
cooler master td 500 mesh
cooler master masterbox mb520
bu iki kasa arasında kaldım . Bu belirttiğim durumlara ve bilgiyar parçalarıma en uygun olacak kasa hangisidir ? Bunlar dışında farklı model veya marka belirttiğim durumlar için bir tavsiyeniz var mı ?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Bütçeniz varsa AeroCool P7C1 tek geçerim. Sıvı soğutma için ekstra boşluk var üst kısımda ve tüm radyatörü içine alıyor. Ayrıca şu an ML240L ile kullanmakta olduğum AeroCool AirHawk Duo modelini de şiddetle tavsiye edebilirim. MB520 hava sirkülasyonu açısından biraz şikayet alan bir model. TD500 hakkında bilgim yok.

MertcanE44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bütçeniz varsa AeroCool P7C1 tek geçerim. Sıvı soğutma için ekstra boşluk var üst kısımda ve tüm radyatörü içine alıyor. Ayrıca şu an ML240L ile kullanmakta olduğum AeroCool AirHawk Duo modelini de şiddetle tavsiye edebilirim. MB520 hava sirkülasyonu açısından biraz şikayet alan bir model. TD500 hakkında bilgim yok.
Şuan aerocool quartz red modelini kullanıyorum ve kasanın iç hacmi küçük geldi . Regülatörler ram temas etmesine ramak kalmış vaziyette. Kablo ve hava sirkülasyon iyi değil gibi . Kasa zaten küçük geldi gibi .Yinede tavsiyeleriniz için teşekkür ettim . Tavsiye ettiklerinizi araştıracağım.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Şuan aerocool quartz red modelini kullanıyorum ve kasanın iç hacmi küçük geldi . Regülatörler ram temas etmesine ramak kalmış vaziyette. Kablo ve hava sirkülasyon iyi değil gibi . Kasa zaten küçük geldi gibi .Yinede tavsiyeleriniz için teşekkür ettim . Tavsiye ettiklerinizi araştıracağım.
Kullanmamış olsam tavsiye etmem hocam. P7-C1 iç hacim konusunda asla pişman etmez.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
TD500, yanlış hatırlamıyorsam XPG ınvaderin bir değişik versiyonu gibidir yani halihazırda daha fazla fan ama emin değilim bütçe yeterse bunu öneririm.