ısındığı için yanıyorlar ekran kartı yakmışlığım varArkadaşlar ekran kartı işlemci anakart neden yanar?
Hangi ekran kartını yaktınız modeli?ısındığı için yanıyorlar ekran kartı yakmışlığım var(100 derecede yanıyorlar genelde)
hatırlamıyorum 8-9 veya 10 yaşlarında falandım ama eski bir modeldiHangi ekran kartını yaktınız modeli?
Anakart işlemci veya e.kartı, aşırı voltajdan yanar,bi de ,anakartta çok kötü/giriş seviyesi güç/elektrik devreleri kullanılmışsa, zaman içinde yanabilir/bozulabilir.Arkadaşlar ekran kartı işlemci anakart neden yanar?
hocam benim eski kartım direkt mavi ekran vermişti açılıyordu monitöre görüntü falan geliyordu bir süre sonra mavi ekran yiyordum sonda dediğiniz şeyden dolayı mıydı ? (Ekran kartını değiştirmişti babam şu anda farklı pc'deyim)Anakart işlemci veya e.kartı, aşırı voltajdan yanar,bi de ,anakartta çok kötü/giriş seviyesi güç/elektrik devreleri kullanılmışsa, zaman içinde yanabilir/bozulabilir.
Sıcaklıktan yanmazlar.E.Kartları ve işlemciler aşırı ısınmaya başlarlarsa ,öne hız düşürerek ,kendilerini korumaya başlarlar. Daha fazla ısınmanın önüne geçebilmek için. Fakat ısınmayı arttıran etkenler artarsa ve bunun sonunda sıcaklıklar belli bi eşik değerini aşarsa ,kendilerini tam korumak için,kapatırlar.
Az voltaj veya farklı durumlardan olabilir.hocam benim eski kartım direkt mavi ekran vermişti açılıyordu monitöre görüntü falan geliyordu bir süre sonra mavi ekran yiyordum sonda dediğiniz şeyden dolayı mıydı ? (Ekran kartını değiştirmişti babam şu anda farklı oc'deyim)
olayı tam olarak hatırlıyorum konu dışına çıkmamak için özelden anlatabilir miyim size ? Merak ettimde şimdiAz voltaj vyea farklı durumlardan olabilir.
Ciddi misiniz ?Az Voltaj dolayısıyla yanarlar.
Yanlış yazdımCiddi misiniz ?
O senin mavi ekran vs.olayı,kartın bozulmuş olabilir. Diğer bileşenlerinde sorun olabilir. Ramlerde özellkle. Windows bile yapabilir.Yoksa ,sıcaklıktan e.kartları bu tür hatalar vermez.hocam benim eski kartım direkt mavi ekran vermişti açılıyordu monitöre görüntü falan geliyordu bir süre sonra mavi ekran yiyordum sonda dediğiniz şeyden dolayı mıydı ? (Ekran kartını değiştirmişti babam şu anda farklı pc'deyim)
sağ olun hocam @Bella Ciao özelden yardım etmişti yine de sağ olunO senin mavi ekran vs.olayı,kartın bozulmuş olabilir. Diğer bileşenlerinde sorun olabilir. Ramlerde özellkle. Windows bile yapabilir.Yoksa ,sıcaklıktan e.kartları bu tür hatalar vermez.