Soru Bilgisayar Neden Yanar?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Arkadaşlar ekran kartı işlemci anakart neden yanar?
Anakart işlemci veya e.kartı, aşırı voltajdan yanar,bi de ,anakartta çok kötü/giriş seviyesi güç/elektrik devreleri kullanılmışsa, zaman içinde yanabilir/bozulabilir.

Sıcaklıktan yanmazlar.E.Kartları ve işlemciler aşırı ısınmaya başlarlarsa ,önce hız düşürerek ,kendilerini korumaya başlarlar. Daha fazla ısınmanın önüne geçebilmek için. Fakat ısınmayı arttıran etkenler artarsa ve bunun sonunda sıcaklıklar belli bi eşik değerini aşarsa ,kendilerini tam korumak için,kapatırlar.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
5,146
Anakart işlemci veya e.kartı, aşırı voltajdan yanar,bi de ,anakartta çok kötü/giriş seviyesi güç/elektrik devreleri kullanılmışsa, zaman içinde yanabilir/bozulabilir.

Sıcaklıktan yanmazlar.E.Kartları ve işlemciler aşırı ısınmaya başlarlarsa ,öne hız düşürerek ,kendilerini korumaya başlarlar. Daha fazla ısınmanın önüne geçebilmek için. Fakat ısınmayı arttıran etkenler artarsa ve bunun sonunda sıcaklıklar belli bi eşik değerini aşarsa ,kendilerini tam korumak için,kapatırlar.
hocam benim eski kartım direkt mavi ekran vermişti açılıyordu monitöre görüntü falan geliyordu bir süre sonra mavi ekran yiyordum sonda dediğiniz şeyden dolayı mıydı ? (Ekran kartını değiştirmişti babam şu anda farklı pc'deyim)

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
hocam benim eski kartım direkt mavi ekran vermişti açılıyordu monitöre görüntü falan geliyordu bir süre sonra mavi ekran yiyordum sonda dediğiniz şeyden dolayı mıydı ? (Ekran kartını değiştirmişti babam şu anda farklı oc'deyim)
Az voltaj veya farklı durumlardan olabilir.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,459
Çok fazla aşırı yüke dayanamayıp olabilir. Ya da güç kaynağı dandik rampage frisby ve benzeri bir şeyse komple bilgisayar bile gidebilir.

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
hocam benim eski kartım direkt mavi ekran vermişti açılıyordu monitöre görüntü falan geliyordu bir süre sonra mavi ekran yiyordum sonda dediğiniz şeyden dolayı mıydı ? (Ekran kartını değiştirmişti babam şu anda farklı pc'deyim)
O senin mavi ekran vs.olayı,kartın bozulmuş olabilir. Diğer bileşenlerinde sorun olabilir. Ramlerde özellkle. Windows bile yapabilir.Yoksa ,sıcaklıktan e.kartları bu tür hatalar vermez.