Bilgisayar mühendisliği için gaming laptop onerisi

Xsahan.oi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Herkese selamlar, bu yıl bilgisayar mühendisliği bölümüne başlıyorum. Bu vesileyle sağlam, beni mezun edecek bir gaming laptop almak istiyorum 2 ay geçmeden alacağım bu yüzden önerileriniz 18'inde bir gencin kaderini belirleyebir.? Yanına da 2 el LoL atarım herhalde bulmuşken laptop ı

Önerilerde şu özelliklere dikkat ederseniz hoş olur
>Bütçe 9500 tl ye kadar çıkabilir ama yani öğrenciyim o yüzden bildiğiniz daha uygun modelleri yazabilirsiniz o parayı kazanacam baba parası değil (ufak destekler olabilir tabii?)

>Yeni nesil işlemci olmalı

>Soğutma ve malzeme kalitesi iyi olmalı (Zirâ uzun yıllar kullanmayı planlıyorum)

>Ssd şart (O bütçede ssd siz olmaz bence)

>Ekran IPS olmalı

>15.6 inç ten küçük olmasın

>Taşınabilirlik ve tasarım ikinci planda olsada cok sıkıntılı da olmasın be☺️

>Çok götürmek nasip olmasın ama teknik servisinden çekmek istemem

>Windows işini kendim çözebilirim freedos olabilir

}>Aklımda bu var MSI GF75 THIN 8RD-203TR I7-8750H 16GB DDR4 GTX1050TI GDDR5 4GB 512GB SSD 17.3 FHD W10 GAMING NOTEBOOK Fiyatı ve Özellikleri

}>Msi tercih etme sebebim malzeme ve soğutma kalitesi ile ilgili olumlu yorumlar

Kısa süre içinde satın alacağım o yüzden eğer bilgi sahibiyseniz lütfen paylaşın herkes yararlansın şu dönemde pek çok gencin pc ihtiyacı olduğuna eminim
Şimdiden ilgilenenlere teşekkürler

sowngard

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Bilgisayar bölümü öğrencisi olarak söylemeliyim ki büyük bi hatanın içine düşüyorsun. Bu kadar yüksek bi sistem toplamana hiç gerek yok. Ayrıca oyun oynama olayı nereye kadar sürebilir ki ? Lenovo İdepad serisinden veya MacBook serisinden bi bilgisayar işini çok rahat görecektir. Tabi sonuçta bunlar benim fikrim. Ne yapacağın sana kalmış. Hayatında başarılar diliyorum :)

Xsahan.oi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tavsiyen için teşekkürler evet bu sistem gereksinimlerinin çok altında bilgisayarlarla işimi görebileceğimi biliyorum ama çok temiz bir kullanıcı degilimdir gunde 15 16 saat bilgisayar başında kaldığım oluyor hem de bu rekor falan değil benim için sıradan bir gün o yüzden imkanını bulmuşken kökünden PC işini kapatmak istiyorum.

Reaksiyon puanı
5,173
Oyun oynayamayacağın önceliğinin pil ve taşınabilirlik olduğu bir bilgisayar almak çok daha mantıklı bence.

Bu sayede oyun hayatını evine/yurduna taşımamış olursun. Derslerine daha iyi odaklanırsın. Nasıl olsa istediğinde arkadaşlarınla net kafeye gidersin değil mi?

Xsahan.oi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tavsiyeniz için teşekkürler galiba çılgın bir gamer gibi gösterdim kendimi lise hayatımda duzenli oynadığım tek oyun LoL, arkadaş zoruyla 2 3 el Fortnite attım eglenemedim bıraktım nasıl bir bilgisayar alırsam alayım LoL teknik olarak oynatacaktır burada önemli olan kısmın bilgisayarımın istediğim oyunları açmaması degil ailem hayal ettiğim.mesleği yapmam için önümü açmışken eşşeklik edip yatmak yerine ders çalışma bilincine sahip olmam diye düşünüyorum.
Yinede konudan bağımsız olarak derslerimi düşünme inceliğinde bulunduğunuz için ayrıca teşekkür ederim

Reaksiyon puanı
5,173
Tavsiyeniz için teşekkürler galiba çılgın bir gamer gibi gösterdim kendimi lise hayatımda duzenli oynadığım tek oyun LoL, arkadaş zoruyla 2 3 el Fortnite attım eglenemedim bıraktım nasıl bir bilgisayar alırsam alayım LoL teknik olarak oynatacaktır burada önemli olan kısmın bilgisayarımın istediğim oyunları açmaması degil ailem hayal ettiğim.mesleği yapmam için önümü açmışken eşşeklik edip yatmak yerine ders çalışma bilincine sahip olmam diye düşünüyorum.
Yinede konudan bağımsız olarak derslerimi düşünme inceliğinde bulunduğunuz için ayrıca teşekkür ederim
O halde yukarıda paylaştığınız bilgisiyarı olın hocam hem böylece kolay taşırsınız.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,242
Servisten çekmek istemiyorsan MSI son tercihin olsun.
Servise gelşrsek, Monster servis konusunda çok çok iyi, ama diğer alternatiflerine göre biraz daha arıza olasılığı var.
Yani bir yerden verince bir yerden alıyorsun. Gel biraz denge kuralım :) :

Reaksiyon puanı
5,173
Servise gelşrsek, Monster servis konusunda çok çok iyi, ama diğer alternatiflerine göre biraz daha arıza olasılığı var.
Hocam bunun soğutmasına çok kötü diyorlar ya bende alacaktım ama vazgeçtim sonra.

Xsahan.oi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Soğutma ve malzeme kalitesi konusunda önermeyenler fazlaymış önerdiğim msi a göre özelliklerinin üstün olduğu gerçek aradaki fiyat farkıyla orijinal win10 alınabilir seçeneklerim arasına yazdım tabii model model bakmak gerek ama soğutma konusundan dolayı ikinci planda islemcilerin performans farkını detaylıca araştıracağım ama bu yeni modellerin laptoplarının henüz optimizasyonunun yapıldığından şüpheliyim msi önerdiğim modelde soğutma ve mobilite olarak hayli iddalı kur sağolsun fiyatı da oyle.
İlgilendiğiniz için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

En yakın rakibi Tulpar T5 19.1'den iyidir herhalde. :) :)
Monster dan biraz çekindiğimi söylemek isterim f/p olarak rakipsiz görünüyor bu da diğer etmenlerde sıkıntı yaşayabileceğim hissini uyandırıyor.
Örn: taşınma ve kaba görünüm
Ayrıca tek iddiası sağlam oyun deneyimi benim ihtiyacımsa o doğrultuda değil.
Tavsiyeniz için teşekkürler

Monster dan biraz çekindiğimi söylemek isterim f/p olarak rakipsiz görünüyor bu da diğer etmenlerde sıkıntı yaşayabileceğim hissini uyandırıyor.

Hocam bunun soğutmasına çok kötü diyorlar ya bende alacaktım ama vazgeçtim sonra.
Sadece mantık yürüterek söylüyorum markaların yeni nesil işlemci ve ekran kartlı modellerinde maksimum performans almasının 1 yıl civarı daha süreceğini düşünüyorum

Keşke virgül kullansaymışım ?? İlk forum deneyimim okurken rahatsız olanlardan özür dilerim ?

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,242
Asus'un TUF modeli var birde 1660Ti ile. Ama onda da 8GB bellek var. Gerisi Monster zaten.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
B
Bilgisi olan yazarsa sevinirim
Soğutma ve malzeme kalitesi nasıldır acaba
Bu ürünün 8GB ramı var. Bu büyük bir etken.

B
Bilgisi olan yazarsa sevinirim
Soğutma ve malzeme kalitesi nasıldır acaba

Xsahan.oi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
B

B

Evet fiyattan dolayı biraz aşağı çekmişler maalesef
Halen daha bahsettiğim msi modelinde aklım fakat çok fazla kullanıcı deneyimi bulamadım yeni bir ürün olduğundan olsa gerek
İlgilendiğiniz için teşekkürler

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,242
Evet fiyattan dolayı biraz aşağı çekmişler maalesef
Halen daha bahsettiğim msi modelinde aklım fakat çok fazla kullanıcı deneyimi bulamadım yeni bir ürün olduğundan olsa gerek
İlgilendiğiniz için teşekkürler
Urun yeni degil eski. Alinmaz artik.