Bilgisayar Mühendisliği Hakkında

B.Baggins

Öğrenci
Katılım
4 Ağustos 2011
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,
Henüz lise 3'e geçtim ve küçüklüğümden beri bilgisayarlar ilgimi çeker fakat çok da fazla yazılımsal yönleriyle ilgilenmedim. 5 yıl önce falan webmasterlık muhabbetine merak sarmıştım, keyif de alıyordum. Baya baya öğreniyordum da, lakin yeni bir oyuna başlamamla (tahmin edebileceğiniz gibi online) bir anda bırakıverdim bu tarz şeyleri. Şu an da tamamen unutmuş durumdayım. Geçmişte ilgimi çeken bu olaydan dolayı ve bilgisayarları da bir hayli sevmemden dolayı bilgisayar mühendisliğini kendime ideal edindim. Fakat hiçbir programlama dili hakkında en ufak bir bilgim yok. Sizce şimdiden yapmam gereken şeyler var mı? Donanım çok da sıkıntı olmaz da, bu yazılım işi gözümü korkutuyor biraz. Bunun yanında Türkiye'deki en iyi bilgisayar mühendisliği bölümleri nerelerdedir? Ankara sevdiğim bir şehir ve dolayısıyla ODTÜ çok hoşuma gidiyor. ODTÜ de en iyiler arasında yer alıyor mu? Şöyle güzel bir cevap verebilecek tecrübesi ve bilgisi olan abilerim varsa onlara çok teşekkür ederim şimdiden.

Dipnot: Bu başlığı açacak bölümü bulamadım, sanırım konu dışı da yanlış olurdu. En uygun burayı buldum. Yanlış olduysa özür dilerim.
 

cycloner

Asistan
Katılım
21 Eylül 2008
Mesajlar
311
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Abicim ben bilgisayar muhendisiyim. Meslegimizde programlama bilmen sart. Okulda ogrenirsin acelesi yok. Saatlerce bilgisayarin basinda vakit gecirmen bir yana, bir suru kod parcacigi arasinda omrun gececek. Iyi arastir, git gor sectigin universiteleri konus oradakilerle. Belki vazgecebilirsin.
 

zebani56

Asistan
Katılım
20 Eylül 2007
Mesajlar
174
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba ben de bilgisayar mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim
Saatlerce boğuştuğun problem üzerine araştırma yapabiliyosan.
Mantık problemlerini genelde çözümleye biliyorsan.
bilgisayardan uzak değilsen onu seviyorsan.

Programlama bilmene gerek yok,
Programlama eğitimi genellikle C (C++, C#(sharp) değil) ile başlar
İyi bir kaynağı karıştır biraz 3-5 forum test et kenini 3-5 konu ilerlemen,n zararı olmaz ilerleye iliyosan sen bu işi yapabilirsin ;)
 

AYT@C

Doçent
Katılım
31 Ocak 2008
Mesajlar
548
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisiyim bundan önce de Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojileri Ve Programlama bölümü mezun oldum ..

Bu konuda bir kaç şey karalamak istiyorum ...

Öncelikle Bilgisayar Mühendisliğini hakkını verebilerek yapmanız için bilgisayarı sevmeniz şart. Bazen saatlerce küçücük bir kod parçası için uğrasabilirsiniz. Bunun karşılığında iyi paralarda kazanabilirsiniz ama bu paranın karsılığı olarakta kendinizden büyük ödünler vermeniz gerekiyor işte ..

Türkiyede Bilgisayar Mühendisliği Programı olan üniversiteler benim gözümde ikiye ayrılıyor arkadaşlar ODTU,İTU,BOU ve Diğerleri ..

Bu demek değildirki diğer üniversitelerden mezun olan öğrenciler yetersizdir . Kesinlikle öyle olmamakla berabr bu saydığım ilk 3 üniversiteden mezun olan insanlar çok çok daha iyi yerlere gelebiliyorlar. Aslında bu birazda mühendis adayının kendisinde bitiyor diye düşünüyorum. Mühendis adayı olur Odtude öğrenim görür ama kendini geliştirmez Mühendis adayı olur anadoluda bir üniversitede eğitim görür ama çok calisir kendini çok çok iyi yerlere de getirebilir..

Peki bilgisayar mühendisliğine nasıl adım atılır. Aslına bakarsanız bilgisayar mühendislerinin işi sırf yazılımsal değildir . Bilgisayar mühendisleri donanımsal bilgiye de aldıkları eğitimde sahip oluyorlar ama donanımsal bilgiyi herkes öğrenebileceği için sanırım pek değerli görülmüyor..

Bilgisayar mühendisi olup iyi yerlere gelmek istiyorsanız kesinlikle yazılım dalında ilerlemeniz lazım diye düşünüyorum. Üniversitenin ilk sınıfında sizlere programcı olmanız için gerekli bilgiler verilmeye başlanıyor daha sonra size C , C#,Java ,C++ gibi dilleri öğrenmeye başlıyorsunuz.

Bunun dışında kendinizi web programlama da geliştirerek bana göre biraz daha eğlenceli işlerle uğraşabilirsiniz. İyi bir yazılımcı olmak için gerekli tek şartlar mantık ve azimdir. Gerisi sizin hayal dünyanızdır diye düşünüyorum ..
 

Genero

Profesör
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
2,011
Reaksiyon puanı
1
Puanları
218
Abicim ben bilgisayar muhendisiyim. Meslegimizde programlama bilmen sart. Okulda ogrenirsin acelesi yok. Saatlerce bilgisayarin basinda vakit gecirmen bir yana, bir suru kod parcacigi arasinda omrun gececek. Iyi arastir, git gor sectigin universiteleri konus oradakilerle. Belki vazgecebilirsin.

bu abime katılıyorum bende yazarken bilgisayarı sevdiğim için yazmıştım ama dışarıdan göründüğü gibi değil içeride evde uğraştığın küçük işlerden daha karışık bencede iyice araştır sonra 1 senen boşuna gitmesin bu sene mesela ilinde bulunan üniversitelere gidip görüşebilirsin fikir edinebilirsin
 

Champion78

Müdavim
Müdavim
Katılım
29 Eylül 2006
Mesajlar
1,716
Reaksiyon puanı
43
Puanları
228
Konum
İstanbul
Konuyu açan arkadaş çoktan sırra kadem basmış olsa de ben de bir şeyler karalayayım belki geri döner, ya da başkası okur :D

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilgisayar Mühendiliği bölümünü bitireli taaaam 1 ay oldu :D ilk olarak söylemem gereken şey, diğer birçok bölümde de olduğu gibi, okulda öğretilenlerin %70-80ini gerçek hayatta kullanmayacaksın. Bu da ne demek, her derse girdiğinde "ya ben bunu napıcam, niye dinleyeyim ki dersi" havasında olabilirsin. ve bölümden çok çok çabuk sıkılabilirsin. Bir bilgisayar organizasyonu dersi görmüşüz ki işlemcinin içindeki bırak L1 önbelleğini, işlemciye daha yakın olan register birimlerine 10101 yazmayı, okumayı öğrenmiş adamlarız :D ama dediğim gibi çok uç noktalarda çalışmadığımız sürece hiçbir işimize yaramayacak. bu paragraftan çıkarılacak sonuç: derslerin büyük bir kısmı sıkıcı geçebilir.

gereksinimlere gelirsek, bir şeyi çok iyi yapıyor olman lazım: araştırma. O da nedir, çağımızda, Google'ı açıp bilgi edinmek istediğin konu hakkında anahtar kelimeleri yazıp istediğini bulabilmek. Tabi ilk başlarda google.com.tr işini görse de ilerleyen zamanlarda yetmiyor google.com a girmen gerekiyor, dolayısıyla bilgisayar bilginden çok ingilizce bilgin ön plana çıkıyor :) şahsen ben bugün, bir program yazarken bir şeyi yapamadığımda google'a direk ingilizcesini yazıp aratıyorum. Bunun iki sebebi var: birincisi ingilizce kaynaklar çok çok fazla, ikincisi de (aslında bu birincinin nedenini oluşturuyor) biz türkler paylaşım yapmayı pek sevmeyiz, yani yeni bir şey öğrendiğimizde dur şunu siteye yazayım başkaları da öğrensin demeyiz pek, ama dünya çapındaki bu işlerle uğraşan kişilerin büyük çoğunluğu paylaşımcı ruha sahip. Doğal olarak onlar da ingilizceyi seçmiş durumdalar :) bu paragraftan çıkarılacak sonuç: araştırma sabrı ve ingilizce şart!

üniversite konusunda elbette ki aldığın puana göre yerleşeceksin :D keşke herkes istediğine gidebilse. bu konuda diğer arkadaşa katılıyorum bir nebze, yani okuldan çok her şey sende bitiyor. hoca sana ödev verdiğinde sen boşver diyorsan, okul bittiğinde seni de boşverirler. sana yeni mezun tavsiyesi: hangi üniversite olursa olsun, okula başladığında ilk dönem hocaları tanımaya çalış. kim ne ile uğraşıyor, nereler ile bağlantıları var onları araştır. her hocanın bir ilgi alanı vardır mutlaka. sohbet ortamı oluşturmaya çalış (bazı okullarda, bazı hocalarda imkansız olabilir :)). hocalarla beraber ders dışında ufak da olsa projeler geliştirmeye çalış ki ilerde cv'ne yazabilecek bir şeylerin olsun. bize kimse söylemedi bunlar, 4. sınıfta anladık ama iş işten geçmiş oldu tabi :) bu paragraftan çıkarılacak sonuç: üniversiteden ziyade azim önemlidir ve mümkün olduğunda çok proje yapmaya çalış.

başka yazacak bi şey kaldı mı? he bir de deminki paylaşımcılık konusu ile alakalı bir şey daha söylemek istiyorum. benim tavsiyem, okula ilk başladığın gün bir blog aç. yeni öğrendiğin her bilgiyi oraya yaz. hem ilerde, hatırlamak için bakabileceğin bir yer olur hem de başkaları da senin yazılarından faydalanmış olur. yalnız 1 cümlelik girdiler de oluşturma tabi :D bazen biriktir 3-4 şeyi bir arada yaz. tamamen bilgi olmasına gerek yok, ne biliyim izlediğin bir filmi yorumla mesela, ilginç bir haberi kendi cümlelerinle yaz mesela vs. ayrıca bu şekilde bir blog tutarsan kendini ifade edebilme yeteneğini geliştirmiş olursun. biz bilgisayarcılar biraz asosyal adamlar olduğumuz için, ortama çıkıp adam gibi sohbet edemeyiz (en azından ben öyleyim :D). bu blog işi biraz da olsa katkı sağlayabilir bu duruma. son paragraftan çıkarılacak sonuç: blog aç, öğrendiğin her şeyi yaz. hem kendine hem başkalarına yardımcı ol, hem de kendini ifade etme yeteneğini artır.

bu sefer bitti işte :) bak bu son, windows windows deme, mümkün olduğunca linux da öğren. makinende en az bir linux dağıtımı kurulu olsun :) konsole'dan crontab'a apache'den bind'a ufak ufak göz at :) hadi hayırlısı olsun...
 

B.Baggins

Öğrenci
Katılım
4 Ağustos 2011
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Abilerim hepinize teşekkür ederim. Sıkıcı olabileceğini biliyorum, sonuçta gösterilen bilgiler sanal şeyler, önümüze bir bilgisayar koyulmadığı halde hiçbir şey yapamıyoruz. Ama bunun da farkında olarak bu karara vardım. O bölümdeki öğrencilerle konuşmayı denemek bence kendimi korkutmaya çalışmaktan başka bir şey olmaz. Lise öğrencisi olarak, birisi gelip sorsa ki "lise nasıl?" diye cevabım büyük ihtimalle "çok kötü olm, çok saçma şeyler görüyoruz lan" olurdu. Aynı cevabı alacağımı düşünüyorum.

Bir aralar ilk mesajda da belirttiğim gibi biraz ilgilenmiştim web ile, kodlarla ilgilenmek zevkli de geliyordu açıkçası. Ama büyük ihtimalle mesleğim kodlar olunca, hobi olarak yaptığımdan aldığım zevki alamayacağım. AYT@C abim üniversitenin ilk sınıfında gerekli bilgiler verildiğini sonra da, C ile başlandığını söylemişsin. Peki bir soru sormak istiyorum, acaba bu birinci sınıf derslerini görmeden C dili ile başlasam ilerleyebilir miyim? Eğer ilerlersin diyorsan şimdiden biraz göz atmak istiyorum, en azından biraz ders izlemek işime yarar belki diye düşünüyorum.

Champion78 abim, tavsiyelerin için ayrıca teşekkür ederim. Araştırmacı bir ruha yarım yamalak sahibim, ama en kötü ihtimalle burası gibi güzel forumlar var internette, araştırıp bulamadığım takdirde yine bir iki meslektaşımdan yardım alırım ilerde :P Ama ingilizcem de iyidir, anadolu lisesinde okuyorum ve anadolu lisesi seviyesinin üstünde ingilizceye sahibim. Daha da ilerletirim sanırım. Ama proje işi kadar canımı sıkan bir şey yok biliyor musun :) Dönem ödevleri falan verirler ya, onu bile bir kere olsun 2 ay önceden başladığım olmadı :) Hatta bir kere son gün başlayıp iki arkadaş benim ödevimi yaptığımızı biliyorum :) Bilgisayarcıların asosyalliği, benim üstümde de var. Hocalarla tanışmak falan filan, her dönem yeni gelen hocalar bütün sınıfın adını öğrenir benim adımı ikinci dönem öğrenir mesela. Ama blog işi gerçekten aklıma yattı, teşekkürler. Windows zaten pek sevmem de linux da şu ana kadar çok ilgimi çekmiş değil açıkçası. Mac çok seviyorum. Bir zamanlar MacBook Pro kullanmıştım sonradan tekrar Windows'a geçince pek de memnun değilim. Ama ilerde mesleğim bu olacağına göre, hepsini öğrenmek durumundayım tabi ki.
 

Champion78

Müdavim
Müdavim
Katılım
29 Eylül 2006
Mesajlar
1,716
Reaksiyon puanı
43
Puanları
228
Konum
İstanbul
Bak, araştırmadan kastım şu: diyelim bir proje yapacaksın ve proje gereği yazıcıdan çıktı verebilmen lazım ama nasıl yapacağın konusunda hiçbir fikrin yok. Google'ı açıp birkaç sayfada, blogda (senin yazdığın gibi başkaları da yazacaktır mutlaka) dolaştıktan sonra işine görecek bilgileri toplayıp o projeyi halledebiliyorsan araştırma kısmın tamamdır :D kimse daha fazlasını istemez ve beklemez zaten. he alternatif olarak kitaplardan da faydalanabilirsin ama şahsen ben (nedense) kitap okumaktan nefret eden bir insanım, hemen uykum gelir :D

Dil konusunda da C ilk başlarda karışık gelebilir. Tavsiyem, önce algoritma mantığının nasıl olduğunu öğren (ki zaten okulda da sana öğretecekleri en önemli şey budur), ardından algoritmaya çok benzer şekilde olan Python dili ile başlayabilirsin. Algoritma mantığını öğrendikten sonra gerisi sadece şablon öğrenmeye bakıyor, ki günümüzde neredeyse tüm diller birbirinin kopyası şeklinde çalışıyor. Örneğin bir if koşulu için if (koşul) {yapılacaklar;} bu kadar, güncel dillerin çoğunda böyle (C,C++,C#,Java vs.) Mesela ben delphi ile başlamıştım ilk, onda { yerine begin ve end ifadeleri vardı. Python'da da girintiler var, : koyup alt satıra içten başlayınca { görevi görüyor. Her neyse teknik bilgi fazla verince kafa karıştırır :D

Son bir cümle, eğer ki bilgisayar başında saatlerce ufak bir problemi çözebilmek için sıkılmadan oturabiliyorsan (ki bu dediğim de öyle çok sık yaşanan bi şey değildir), Bilgisayar Mühendisliği bölümü ve mesleği bence en eğlenceli bölüm ve mesleklerden birisidir, hatta belki tektir :)
 

asdasdlş

Öğrenci
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
elektrik mühendisliği okuyarak bu alanlarda da uzmanlaşmak mümkün mü? nasıl görüyorsunuz?_
 

asdasdlş

Öğrenci
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Peki yazılım mühendisliği nasıl?
Benim kafamda şuan oluşan tablo Bilgisayar Müh.=yazılım+elektrik elektronik doğruluk payı var mı?
 

Champion78

Müdavim
Müdavim
Katılım
29 Eylül 2006
Mesajlar
1,716
Reaksiyon puanı
43
Puanları
228
Konum
İstanbul
Bilgisayar müh. elektrik elektronik ile uzaktan yakından alakası yok. Amerika gibi yerlerde bilgisayar bölümü ikiye ayrılır: computer engineering (bilgisayar mühendisliği) bu daha çok donanımsal eğitimlere dayanır (bu elektrik elektronikle alakalı olabilir), diğeri de computer science (bilgisayar bilimi) bu da türkiyedeki bilgisayar mühendisliğinin karşılığıdır ve çoğunlukla yazılımsal konulardan oluşur. türkiyede bilgisayar mühendisliğinde elektronik eğitimi verildiğini bilmiyorum. he seçmeli dersler olabilir tabi, o da sana kalmış...
 

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Katılım
4 Haziran 2008
Mesajlar
11,527
Reaksiyon puanı
2,285
Puanları
293
Peki yazılım mühendisliği nasıl?
Benim kafamda şuan oluşan tablo Bilgisayar Müh.=yazılım+elektrik elektronik doğruluk payı var mı?
Elektrik ne alaka yav? Nasıl alaka kurdun?

Bilgisayar Mühendisliği adamı sıkar. Gel sende BT olmak için çalış. Bilgisayar Mühendisliği okusan pek iş bulamazsın. :)
 

KlpRnS

Asistan
Katılım
15 Mayıs 2011
Mesajlar
193
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Elektrik ne alaka yav? Nasıl alaka kurdun?

Bilgisayar Mühendisliği adamı sıkar. Gel sende BT olmak için çalış. Bilgisayar Mühendisliği okusan pek iş bulamazsın. :)

BT' den kastın nedir?


Bn şimdi Bilişim lisesinde web Programlama bölümünde okuyorum. Okulumuz sadece bilgisayar öğretmenliğine ek puan veriyor. Bnde şimdi 4. sınıfa geçmiş durumdayım. Bilgisayarla ilgili kazanmak Bilg. Müh.'liğine göre daha kolay bi bölüm arıyorum. Hangi bölümleri tercih edebilirim?
 

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Katılım
4 Haziran 2008
Mesajlar
11,527
Reaksiyon puanı
2,285
Puanları
293
BT' den kastın nedir?


Bn şimdi Bilişim lisesinde web Programlama bölümünde okuyorum. Okulumuz sadece bilgisayar öğretmenliğine ek puan veriyor. Bnde şimdi 4. sınıfa geçmiş durumdayım. Bilgisayarla ilgili kazanmak Bilg. Müh.'liğine göre daha kolay bi bölüm arıyorum. Hangi bölümleri tercih edebilirim?
http://www.btakademi.com/
Bu site fikir verebilir. Fakat birçok firmanın eğitimi Microsoft üzerine olması çok kötü.
 

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Katılım
4 Haziran 2008
Mesajlar
11,527
Reaksiyon puanı
2,285
Puanları
293
Bn üniversitelerdeki bölümleri kastedmiştm. Mesela 'Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri' nasıl, iş bulmak olanakları fln kolay mı?
Bu konuda pek bir bilgim yok. Fakat bende Bilgisayar Mühendisliği okudum ve işsiz kaldığım için Ailemin gönderdiği para ile geçiniyorum. :)
 

aliça

Asistan
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
349
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Valla mühendislik felan yalan dostum bir iş yerine girerken ne biliyorsun diye soruyorlar artık iş ilanlarındaki bölüm mezunu denlemeside palavra benim her iş görüşmemde ne biliyorsun deneyimin redir diye sordular ve şuan antalyanın en iyi yerel gazetesinde grafiker olarak çalışıyorum ve benim girdim yere üniversite mezunları bile giremiyor çünki adamlar 24 yaşına gelmiş okulu bitirmiş teori var ama pratik yok geliyorlar ve artık iş yerleri deneme amaçlı bile adam almıyor işi biliyorsan direk işe giriyorsun. Onun için öğretmen olmayı düşünmüyorsan üniversite yalan...
 

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Katılım
4 Haziran 2008
Mesajlar
11,527
Reaksiyon puanı
2,285
Puanları
293
Valla mühendislik felan yalan dostum bir iş yerine girerken ne biliyorsun diye soruyorlar artık iş ilanlarındaki bölüm mezunu denlemeside palavra benim her iş görüşmemde ne biliyorsun deneyimin redir diye sordular ve şuan antalyanın en iyi yerel gazetesinde grafiker olarak çalışıyorum ve benim girdim yere üniversite mezunları bile giremiyor çünki adamlar 24 yaşına gelmiş okulu bitirmiş teori var ama pratik yok geliyorlar ve artık iş yerleri deneme amaçlı bile adam almıyor işi biliyorsan direk işe giriyorsun. Onun için öğretmen olmayı düşünmüyorsan üniversite yalan...
Hangi gazete o?
 

KlpRnS

Asistan
Katılım
15 Mayıs 2011
Mesajlar
193
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Valla mühendislik felan yalan dostum bir iş yerine girerken ne biliyorsun diye soruyorlar artık iş ilanlarındaki bölüm mezunu denlemeside palavra benim her iş görüşmemde ne biliyorsun deneyimin redir diye sordular ve şuan antalyanın en iyi yerel gazetesinde grafiker olarak çalışıyorum ve benim girdim yere üniversite mezunları bile giremiyor çünki adamlar 24 yaşına gelmiş okulu bitirmiş teori var ama pratik yok geliyorlar ve artık iş yerleri deneme amaçlı bile adam almıyor işi biliyorsan direk işe giriyorsun. Onun için öğretmen olmayı düşünmüyorsan üniversite yalan...

Öğretmenlik bana göre bir meslek değil sanırım. Bilgisayarla ilgilndiğim için biraz asosyalim galiba :)
 

aliça

Asistan
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
349
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16

Mürsel Dedeoğlu

Öğrenci
Katılım
1 Eylül 2011
Mesajlar
25
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
yukarıda arkadaşlarımızında üstüne basa basa bahsettiği gibi bu iş öyle kolay bir iş diil....

bilişim işi zordur,masa başı gibi görünür ama;ufacık bir kod parçacığı için saatlerini feda edersin,bazen bu saatler sana para olarak dönmeyebilir,ha ne olur...?okyanusta kendini bir damlacık ilerletmiş olarak mutlu olursun.....

birde bilişim işi elektrik,elektronik ile paraleldir....
gelişime her saat her dakika her gün açık olmalısın,yorulmak nedir bilmemelisin,gerçekten çok çalışkan biri isen bu işi yapar ve para kazanabilirsin....

eğer çalışkan yapılı biri diilsen,eziyete gelemiyorsan,kız arkadaşınla gezmek daha cazip ise,uykucuysan,idealist biri diilsen bu işi yapamazsın kesinlikle girme.....

aradığını bulamazsın....!
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende yazlım muhendisti olmak istiyorm ancak haliyle meslek lisesi bu sene buyuk ıhtımal kaznamıcam ama sene inş bir yazılım mühendisti olarak üniversitede yerimi alıcam.Şuanda kendimi php ile geliştiriyorm mysql css/htmll javascript ve ajax bilgiliyim php konusunda ise orta dereceye geldım bot,haber, video,blog scripti gibi birçok şeyi yapablyorm ama kesinlikle herşey sana kalmıs kendini geliştirmek istiyorsan üniversiteye git gitme fark etmiyor
 

keyloger

Rektör
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
13,268
Reaksiyon puanı
237
Puanları
243
bende yazlım muhendisti olmak istiyorm ancak haliyle meslek lisesi bu sene buyuk ıhtımal kaznamıcam ama sene inş bir yazılım mühendisti olarak üniversitede yerimi alıcam.Şuanda kendimi php ile geliştiriyorm mysql css/htmll javascript ve ajax bilgiliyim php konusunda ise orta dereceye geldım bot,haber, video,blog scripti gibi birçok şeyi yapablyorm ama kesinlikle herşey sana kalmıs kendini geliştirmek istiyorsan üniversiteye git gitme fark etmiyor

Fark eder, tabi ki de sen kendini geliştirmezsen birşey olamazsın ama kendini geliştiren adama da güzel katkıları olur. İlla gitmek lazım. :wink:
 
Üst