Bilgisayar kasası tavsiyesi verebilir misiniz ?

Mustafa Çaylak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
400 TL'yi aşmayacak bir bilgisayar kasası tavsiyenizi bekliyorum. Wolt'un yüksek olması gerekli. 650 veya en düşük sınır 600. Yardımlarınızı bekliyorum.

memin_1461

Asistan
Reaksiyon puanı
4
para sınırını biraz aşıyor ama cooler master haf 912 al.Ben kullanıyorum yaklaşık 1 aydır harika

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
300R

Ekstra fan önde ki 2.5 SSD kafes ile birlikte ve 3.0 USB bağlantı noktası ile cooler master haf 912 den daha iyi.

%25 indirim ile fiyat 320 Liraya iner.

Mustafa Çaylak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
basbelası, senin önerdiğin ekran kartını önerdiğin kasa ile bunlar uygunmudur ? Uğur hocam önerdiğin ekran kartını atabilir misin ? hocamın önerdiği bütçemede uygun.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Uygun..

Kasanın içinde ki PSU GTX680 gibi bi ekran kartını bile rahat çalıştırır..

Psu

80 Plus Bronz
12V Tek kanalından kombine olarak 46A yani 552W verebiliyor.
Max. Fan gürültüsü %100 kullanımda 36Db
%85 Verimli

Mustafa Çaylak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
basbelası, o kasayı aldığım zaman ekstradan güç kaynağı almama gerek yok değil mi ? 552 W yetersiz gibi geliyor bana. Ama bütçe diye bir şeyde var. En pahalı en iyi değildir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Uğur kardeşim önerdiğin ekran kartını şimdi hatırladım. Hem 3 GB Hem 384 bit olması hoşuma gitmedi değil. Ancak Anakartım ve İşlemcimle uygun mudur ? İşlemci, http://www.vatanbilgisayar.com/amd-...e-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63160 Anakart, http://www.vatanbilgisayar.com/anak...usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55948 budur hocam.

ugurboga1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mustafa zalman z11 iyi kasadır indirimle 195 tl cok ıyı sogutur
ONERDIGIM PSU DA 750 w +80 dir indirmle kac oluor solim 190 felan olur ama 600 w degıl dır 750 w bu yuzden de yaklasık 80 tl daha bahalı olur toplam

açıkçası uyar dıye dusunuyorum ama tam emın deılım daha bılgılı bırı varsa yardım etsın ama 7970 uyuyor buda uyar heralde :(

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
basbelası, o kasayı aldığım zaman ekstradan güç kaynağı almama gerek yok değil mi ? 552 W yetersiz gibi geliyor bana. Ama bütçe diye bir şeyde var. En pahalı en iyi değildir.

Uğur kardeşim önerdiğin ekran kartını şimdi hatırladım. Hem 3 GB Hem 384 bit olması hoşuma gitmedi değil. Ancak Anakartım ve İşlemcimle uygun mudur ? İşlemci, http://www.vatanbilgisayar.com/amd-...e-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63160 Anakart, http://www.vatanbilgisayar.com/anak...usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55948 budur hocam.

Önerdiğim kasa

Kasanın içinde ki PSU GTX680 gibi bi ekran kartını bile rahat çalıştırır..

Psu

80 Plus Bronz
12V Tek kanalından kombine olarak 46A yani 552W verebiliyor.
Max. Fan gürültüsü %100 kullanımda 36Db
%85 Verimli

Başka güç kaynağına gerek yok. kasanın içinde ki psu gerçek ve çok kaliteli o psu bu ekran kartını bile sorunsuz çalıştıracak güçte. http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=64945

ugurboga1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mustafa seçim sana kalmış baskı altına girme kasma yanı corsair mi zalman mı .... mı çok dertlenme git vatana bak modellere malzeme kaliitesine genişliğine adamlardan da biraz yardım al ole karar ver bence

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
iki kartın karşılaştırması.

3DMark 2011

GTX760

760hpbkf.jpg

HD7950

79503kpxw.png

Unigine Heaven 4.0

GTX760

760-23oxt1.jpg

HD7950

7950-2npzvi.png

Mustafa Çaylak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uğur kardeşim öyle yapmaya çalışıyorum bende. Araştırıyorum kaç günlerdir. Hayırlısıyla şu bilgisayarı alabilseydim tam istediğimce. basbelası abimizin dediği kasayı almayı düşünüyorum.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Fazla para vermeye gerek yok, o kasa fazlasıyla işini görecektir.

Ekstra fan, 7 adet önde ki 2.5 SSD kafes ile birlikte ve 3.0 USB bağlantı noktası ile cooler master haf 912 den bile daha iyi bir kasa. malzeme kaliteside mükemmel.

%25 indirim ile fiyat 320 Liraya iner. kasanin içinden çıkan güç kaynağı, gayet sessiz.

dsc6869m.jpg

Bu da ekran kartı için;

ql7kr.gif

Mustafa Çaylak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
basbelası, girdiğin her konuda beni aydınlatıyosun. Senin fikirlerinden yola çıkarak ne alacağıma karar veriyorum. Sağolasın kardeşim bu işide sayende kapatmış gibi oluyorum.

Son bir kez daha soru soracağım. İşlemci,Anakart,hdd,ram,ekran kartı,kasa + dan ekstra ekleyebileceğim veya unuttuğum birşey varmı ? Gerçi daha çok kişinin fikrini almak için uygun bir alanda yeni konu açacağım.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
basbelası, girdiğin her konuda beni aydınlatıyosun. Senin fikirlerinden yola çıkarak ne alacağıma karar veriyorum. Sağolasın kardeşim bu işide sayende kapatmış gibi oluyorum.

Son bir kez daha soru soracağım. İşlemci,Anakart,hdd,ram,ekran kartı,kasa + dan ekstra ekleyebileceğim veya unuttuğum birşey varmı ? Gerçi daha çok kişinin fikrini almak için uygun bir alanda yeni konu açacağım.

Optik sürücü ve monitör kalıyor :) ama onları biliyorsunuz.

Sistem gayet iyi. ilerde paranız olunca sisteme SSD takarsınız. o zaman bilgisayar uçuşa geçer:)

Mustafa Çaylak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Optik sürücü kaldı o zaman. Monitör almayacağım şuanda gayet güzel bir monitöre sahibim. Ancak kasayı aldığımda kabloları vs, aletler gelirmi ?

ugurboga1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
oncelikle hayırlı olsun umarım pc in uzun omurlu virussuz yaşar :D

eğer gtx 760 alacaksanız bu model alın 3 fan her zamn ıyıdır sogutma gigabyte nvdia kepler arkdas lınk vermsı zaten

Mustafa Çaylak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim uğur kardeşim. basbelası hocam vatandan sipariş edeceğim tüm parçalarımı. Haftasonu indirimi ile. Telefonda görüşürkenmi bildireyim montaj istediğimi yada kapıya geldiğindemi ?

ugurboga1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
internetten mi sipariş edeceksin yani bence vatan a git nerde oturuyorsu birde ?

Mustafa Çaylak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ankarada oturyorum. Natavega mağazasında varmış galiba ürünün nerde bulunduğu bilgilerinde yazıyor ANKARA-NATAVEGA orayamı gitsem diye düşünüyorum

ugurboga1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
valla kardeşim ben istanbuldayım ankarayı bılmem ama sen tum urunlere bak hangı magazada varsa oraya gıt alırke n toplatcagını sole toplarlar esek gıbı bıde onlar toplarken baslarında dur adam dusurur musurur vs sen tedbirli ol