Bilgisayar kapanma sorunu

MeraklıKöfteci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ;
Benim bilgisayarım 2-3 haftadır oyun oynarken önce biraz kasıyor sonra kapanıyor bende pek donanım vs. den anlamıyorum yardımcı olabilecek var mı ?

Geçen oyunda gene aynı şey oldu kapandı açtım tekrar oyuna başladım tekrar kapandı tekrar açtım oyuna başladım 3. kere bu sefer ekran karıncalı gibi oldu kapattım bir daha açılmadı biraz zaman sonra açıldı neden olabilir .

Sanırım uzun zamandır tamirci görmüyor canı tamirci çekti

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Merhaba arkadaşlar ;
Benim bilgisayarım 2-3 haftadır oyun oynarken önce biraz kasıyor sonra kapanıyor bende pek donanım vs. den anlamıyorum yardımcı olabilecek var mı ?

Geçen oyunda gene aynı şey oldu kapandı açtım tekrar oyuna başladım tekrar kapandı tekrar açtım oyuna başladım 3. kere bu sefer ekran karıncalı gibi oldu kapattım bir daha açılmadı biraz zaman sonra açıldı neden olabilir .

Sanırım uzun zamandır tamirci görmüyor canı tamirci çekti
Böyle neden olduğunu anlayamayız.Bilgisayarınızın bilgilerini paylaşır mısınız.Eğer uygun kriterleri taşıyorsa mesela anakartınız onboard ekran kartına sahipse onboarddan çalıştırıp sorunun ekran kartından olup olmadığını anlayabiliriz.Başka yerde de sorunları olabilir mesela güç kaynağı.

MeraklıKöfteci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Böyle neden olduğunu anlayamayız.Bilgisayarınızın bilgilerini paylaşır mısınız.Eğer uygun kriterleri taşıyorsa mesela anakartınız onboard ekran kartına sahipse onboarddan çalıştırıp sorunun ekran kartından olup olmadığını anlayabiliriz.Başka yerde de sorunları olabilir mesela güç kaynağı.
Söylediğim gibi pek donanımdan anlamam fakat dxdiag dan baktım ss atıyorum
ekran.jpg

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    87.8 KB · Görüntüleme: 695
M

Murat Burç

SDN Okuru
Büyük ihtimal ısınma
benimde böyle olmuştu hemen tekrar açtım tekrar oldu tekrar açtım sonra tekrar açtım oyunuma devam ettim düşük FPS veriyordu görüntü iyimiydi kötümüydü hatırlamıyorum oyuna devam ediyorum. Hop bilgisayar kapandı. Sizce ne olmuştur. Ekran kartı yanmış

Son düzenleyen moderatör:

MeraklıKöfteci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimal ısınma
benimde böyle olmuştu hemen tekrar açtım tekrar oldutekrar açtım sonra tekrar açtım oyunuma devam ettim düşük FPS veriyordu görüntü iyimiydi kötümüydü bilmiyorum oyuna devam ediyorum. Hop bilgisayar kapandı. Sizce ne olmuştur. Ekran kartı yanmış
Vallahi resmen başıma gelenleri anlatmışsınız hocam o zaman fazla zorlamadan bir tamirciye götüreyim aynıları oldu bana hatta son açmamda karıncalı gibi oldu ekran kapattım açılmadı biraz zaman sonra açmaya çalıştım açıldı
Teşekkürler

ismail0396

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Büyük ihtimalle karttan dolayı. Kartın sıcaklılarına baksaydın bi. Aynı durum şuan bende var Gpu fan çalışmıyor sadece nette gezebiliyorum.

MeraklıKöfteci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimalle karttan dolayı. Kartın sıcaklılarına baksaydın bi. Aynı durum şuan bende var Gpu fan çalışmıyor sadece nette gezebiliyorum.
Biraz önce attığım 2 resimden 1 tanesi CPU ID diye pir programdan aldığım ss programı ilk defa kullandım orada 4-5 adet derece yazıyor ama tam olarak neyi ifade ettiğini anlayamadım kullananlar varsa bilgilendirebilir mi ?
Adsız.jpg

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Biraz önce attığım 2 resimden 1 tanesi CPU ID diye pir programdan aldığım ss programı ilk defa kullandım orada 4-5 adet derece yazıyor ama tam olarak neyi ifade ettiğini anlayamadım kullananlar varsa bilgilendirebilir mi ? Ekli dosyayı görüntüle 15299
anakartta monitör girişi varsa ekran kartını söküp ona bağlayabilirsiniz.Eğer kapanma gibi problemleri biterse sorun ekran kartındadır demektir.Teknoloji marketlerinden yenisini alıp kolaylıkla takabilirsiniz tamirciye götürmenize gerek yok.