Bilgisayar kapanma sorunu

Baradun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ^

Amd phenom II x4 940 quad 2.9 ghz işlemci
asus m3a78 anakart
kingston ddr2 2gb 800mhz ram (4 adet)
saphire hd 4870 toxic ekran kartı
absolute power 650 w güç kaynagı (high power hp650g14)
windows 7 ^^

özelliklerinde bir bilgisayara sahibim
bundan 1 ay öncesine kadar bu özellikelrdeki pcm de her hangi bir sorun yoktu fakat bu son 1 ay içinde bilgisayarıma birazcık yüklendiğimde (arka arkaya 2 oyun acmak gibi önceden 15e yakın acıyodum =) ) bilgisdayar kendi kendine kapanıyor ve bir süre power tusuna basmama ragmen acılmıyor =) artık nasıl küstüyse bana ^^ oncede 450 w feel kasanın orjinal power suply kullanıyodum ama oda yetersiz geldiğnden 650w lik aldım onunlada gayet mutluyum ama ne olduysa birden mavi ekranlar vermeye basladı pc sonradan da format attım tüm driverlarin en son sürümünü indirip kurdum ama sadece grafik olarak orta haldeki oyunları acabiliyorum oda 1 tanecik... her türlü yardıma açığım şuanda ^^ şimdiden teşekkürler

unmedico

Doçent
Reaksiyon puanı
6
işlemci fanına bir bak tozdan kitlenmiş olabilir.Bide ekran kartı fanına bak tozla alakalı bir şey gibi

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ekran kartı veya işlemci sıcaklıklarını kontrol ediyormusun. tozlandığı için fan rahat dönemiyor ve kitlenmelere sebep oluyor olabilir.

Baradun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

mucahid

Doçent
Reaksiyon puanı
12
ekran kartındaki fan ekran kartını soğumak için yetrli gelmeyebilir?

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ekran kartını başka biyerde deneyebiliyorsan denemeni veya biyerden ekran kartı bulup sisteminde dene, kısa soluklu bi testte zaten problem verip vermeyeceği belli olur. Problem ekran kartı gibi gözüküyor kontrol ettikten sonra garantisi varsa düşünmeden gönder derim başkada çıkar yol yok gibi. ekran kartı sağlamsa ram problemi olabilir..

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sistemi kasa dışında bir kurun. Anakart kasanın iskeletine değerse o tip şeyler olabiliyor. Hafif bir hareket bile bunun olmasına sebep olabilir.