Bilgisayar Kapanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rckx2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rckx2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar

bilgisayarım yoğun uygulama calıstırdıgımda veya internette gezınırken oyun oynarken vs. direkt kapanıyor (reset atmıyor dırek kapanıyor) problem neden kaynaklanabilir çözüm yolu ne olabilir?

Not : problemden sonra, işlemci üzerindekı termal macunu yeniledim, işlemci üzerindeki fanı değiştirdim, güç kaynağını değiştirdim, ek fan ekledim hatta şuanda kasa kapağı dahi açık.. işletim sisteminde veya herhangi bir yerde virüs yok vede bununla alakalı değil çünkü işletim sistemi kurulumunda dahi kapanabiliyor. Problemden sonra bios ayarlarınıda default yaptım oda olmadı. Ram leride kontrol ettim onlarla alalıda bir problem yok diğer ram lerdede kapanıyor.

Problem ne olabilir :( :confused1:

RedBlood56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhabalar

bilgisayarım yoğun uygulama calıstırdıgımda veya internette gezınırken oyun oynarken vs. direkt kapanıyor (reset atmıyor dırek kapanıyor) problem neden kaynaklanabilir çözüm yolu ne olabilir?

Not : problemden sonra, işlemci üzerindekı termal macunu yeniledim, işlemci üzerindeki fanı değiştirdim, güç kaynağını değiştirdim, ek fan ekledim hatta şuanda kasa kapağı dahi açık.. işletim sisteminde veya herhangi bir yerde virüs yok vede bununla alakalı değil çünkü işletim sistemi kurulumunda dahi kapanabiliyor. Problemden sonra bios ayarlarınıda default yaptım oda olmadı. Ram leride kontrol ettim onlarla alalıda bir problem yok diğer ram lerdede kapanıyor.

Problem ne olabilir :( :confused1:
anakartından şüpheleniyorum...

ama kesin bişi diyemem...

İyi Forumlar...

rckx2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işin garip yanı kışın kapanma yapmadı sogukta yazın bolca yapıyor

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Donanım sıcaklığını yoklaya yoklaya zorla hangi parçada aşırı ısnma var onu bi tespit et önce ısınmadan kaynaklımı bakalım

rckx2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Win7 Ultimate işletim sistemini kullanıyorum fakat işletim sistemi kaynaklı bir problem değil bunu test ettim. İşin aslı 2 seçenek üzerinde duruyorum ya anakart yada işlemci .. Isıdan oldugunu dusunuyorum. cunku kapandıgında acılmaya calısıldıgında bazen bıos ta bıle kapanabılıyor.

balaban6162

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yükte olan bir sorun, dolayısı ile harcama artınca kapanma olduğu için normal çalışan bileşenlerde bir sorun yoktur. Yüklemede bu oluyorsa, güc kaynağı , ram , işlemci üçlüsü baş şüpheli.
Ayrıca bu sorun yükte olduğunda bu sorun olduğuna eminmisin. Tesatüf mü?

RedBlood56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işin garip yanı kışın kapanma yapmadı sogukta yazın bolca yapıyor

Sayın rckx2 Bilgisayarlar Yaza Oranla Kışın Çok Daha Az Kapanırlar.Çünkü Hava Zaten Soğuk Parçaların Soğutmasına Yetiyor Ve Kapanma/Yanma Gibi Bir Durum Söz Konusu Olmuyor.Yazın İse Parçalar Zaten Isınıyor Havada Sıcak Olunca Parçalar Dahada Isınıyor.İyi Soğutulmadığı Takdirde Yada Termal Macunu Göz Ardı Edildiği Takdirde Yanma Gibi Bir Olayla Karşı Karşıya Kalınıyor.
İyi Forumlar.

rckx2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1.jpg

Sıcaklık değerleri bu şekılde fakat kapanyor.. Anakarttan şüphelenıyorum sizin goruslerınız nedir

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,275
İşlemci Fanı Tam Oturduna Temas Ettine Bak. ETmedınde Reset Veya Sıstemı Kapatır Genelde.Uzerındekı Termal Macunu Temızle ve Tekrardan Sürup Gözlemle Devam ederse Ya Anakart veya Islemcı Fanında Bır sorun vardır.

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
benim önerim:PSU yu gözden geçirin mümkünse başka psu ile deneyin..sonrasında işlemciyi irdeleyin..soğutucunun TAM OTURDUĞU ve t.macunun gerektiği gibi sürüldüğünü bakın..birde işlemci ve anakart markası yazılsa daha çok yardımcı olunur...

rckx2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart modeli Gigabyte g41m-combo
işlemci modeli : intel core 2 duo e7500

termal macun ve işlemci fanını bu sebebten dolayı tekrar değiştittirdim problem çözülmedi ve ayrıca psu yuda yeni aldım değiştirdim oda çözmedi sorunu

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sanırım geriye kalan tek ihtimal anakart ?

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,275
Ram larını Tek Tek Takıp Kontrol Et Ramlar Sorun Yapabılır Macun Olayı Sorunu Olmadına Gore Tek Gerıye Ya ANakart Hatası veya Ram Hatası Kalıyor. Dıkkatlı Sekılde Yapıp Dene Bakalım Duzelme OLucakmı.

rckx2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ram olsaydı mavi ekrana düşmezmiydi veya yenıden baslatma olmazmıydı bilgisayar direkt kapanıyor

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
anakartınız birhayli eski..amma aklınıza gelenleri denemekte fayda var..20+4 güç kablosunu çıkarıp oynata oynata tekrar takın..imkan varsa işlemci değişip kontrol edin..şunuda unutmayın combo kartlar biraz sorunlu..
marka model sormamın nedeni benimde öyle sorunlu bir işlemcim vardı.5600+dual core.65 w...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aslında cok eskı bır kart değil, tabi yenide değil. Sorunun anakarttan kaynaklıgından şüphelenıyorum. Kasada hava dolaşımı ıle ılgılıde problem olamaz cunku onceden bır problem yapmıyordu. Anakartın kuzey kutbu aşırı ısınıyor. Aynı modelde yenı anakart sipariş ettim umarım düzelir.

rckx2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
problem çözüldü arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Problem anakarttanmış yenisi ile değiştirdim sorun halloldu.