Bilgisayar kaldırmıyor mu ne

SH0TS?

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar windows7 64 bit kuruyorum aşağıdaki sisteme. Kapatıyorum ertesi gün açtığımda çökmüş oluyor. Tekrar format atıyorum. Bugün yine attım. yarın büyük ihtimalle bozulacak neyden dolayı olabilir. 10-15 kez windows 7 dvdsi değiştirdim. Neden böyle oluyor? Ne etki edebilir buna?

ASUS M4A87TD/USB3 || AMD Phenom II X4 945 || 4 GB DDR3 1333 MHz CL7 || ATI HD4670 || WD 640GB Green 7200rpm

Başka bir forumda sordum hdd de sorun olabilir dediler. Eğer sizde böyle düşünüyorsanız garantiye göndereceğim

SH0TS?

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dosyaları kopyalarken? anlayamadım. Windows 7 yi kuruyorum ertesi gün açtığımda çökmüş oluyor. Erken yetişirsem bozuk dosya hatası alıyorum. Yoksa hiç açılmıyor

Reaksiyon puanı
189
Dosyaları kopyalarken? anlayamadım. Windows 7 yi kuruyorum ertesi gün açtığımda çökmüş oluyor. Erken yetişirsem bozuk dosya hatası alıyorum. Yoksa hiç açılmıyor

Sonuçta kurulum yaparken dosyalar DVD'den bilgisayarın hard diskine kopyalanıyor ve kopyalama sırasında ram'i aktarıcı arayüz olarak kullanıyor. Ram'de bir hata varsa eğer dosyalar hard disk üzerine bozuk yazılıyordur. Bu da sistemin çökmesine sebep oluyor olabilir...

SH0TS?

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nasıl test edicem? Low-level formatta attım düzelmiyor

---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:27 ----------

Sonuçta kurulum yaparken dosyalar DVD'den bilgisayarın hard diskine kopyalanıyor ve kopyalama sırasında ram'i aktarıcı arayüz olarak kullanıyor. Ram'de bir hata varsa eğer dosyalar hard disk üzerine bozuk yazılıyordur. Bu da sistemin çökmesine sebep oluyor olabilir...
Ramde olduğunu sanmıyorum. İlk kurulumdan sonra rahatça kullanabiliyorum, oyun oynayabiliyorum. Uzun süre kapalı kalınca mesela 8 saat dosya bozuk hatası verdi bugün. 2 gün önce hiç açılmadı

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben CL7 ramler amd sistemlerde sorun çıkarabiliyor diye biliyorum. :)

Reaksiyon puanı
189
O zaman bulabildiğin parçaları bul tek tek test et. Neyin sebep olduğunu kestirmek zor. Test ederek ancak ortaya çıkar...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde windows 7 atıyorum bilgisayar 1 haftaya kalmaz yavaş yavaş donmaya başlıo en son da açtığım gibi donuyo nedeni ne acaba yardım edn lütfen

Besonnen

Asistan
Reaksiyon puanı
1
böyle durumlarda donanımın garanti dısı kalmaması için aldığın yere götürmeni tavsiye ediyorum 10/15 format attığın halde hala devam ediyorsa bir sorun vardır onun için yok bu bozuk yok su arızalı olabilir baktın olmadı hemen garantiye gönder hem sana hem masrafa yazık hayırlı olsun.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sistem özelklerini yazarsan yardımcı omaya calısırız.!

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Arkadaşlar windows7 64 bit kuruyorum aşağıdaki sisteme. Kapatıyorum ertesi gün açtığımda çökmüş oluyor. Tekrar format atıyorum. Bugün yine attım. yarın büyük ihtimalle bozulacak neyden dolayı olabilir. 10-15 kez windows 7 dvdsi değiştirdim. Neden böyle oluyor? Ne etki edebilir buna?

ASUS M4A87TD/USB3 || AMD Phenom II X4 945 || 4 GB DDR3 1333 MHz CL7 || ATI HD4670 || WD 640GB Green 7200rpm

Başka bir forumda sordum hdd de sorun olabilir dediler. Eğer sizde böyle düşünüyorsanız garantiye göndereceğim

Dostum aynı işlemci bende var asusun farklı bir modeli M4A88TM-USB3 modelinde 64 bit attığımda mavi ekran veriyodu anakartı değiştirdim gigabyte 990xa-ud3 aldım sorun ortadan kalktı şimdi sıfır mavi ekran