Soru Bilgisayar ısınması ve fan

Baronbarlas

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
12
Ben 1 hafta önce pc aldım ilk oyun bilgisayarı alışım olduğu icin nasıl kullanmam gerektiğini pek bilmiyorum bilgisayarın fan ı altında olduğu icin bilgisayarı düz masaya koyamıyorum çünkü masaya koyduğumda fan engelleniyor. bende bilgisayarın 2 tarafına da bir sey koyup bilgisayarı üstüne koydum ona rağmen yine fanın bazı yerleri engelleniyor orta kısım engellenmiyorda yan taraflara biseyler koyduğum icin engelleniyor ne yapmam lazım? sadece bilgisayar sarjdayken oyun modunu açabiliyorum ama sarjda oynarken bir tarafı aşırı ısınıyor sarj kısımları falan ısınmıştı fan hızına baktım 4000 rpm lerdeydi oyundan cıkmak zorunda kaldım sarj da oynamasam da 30 fps alıyorum bana bu konular hakkında tavsiye verir misiniz? he bide sarj cok hızlı bitiyor normal diye düşünüyorum? sarjda oyun oynarken sarj azalıyor pc markası excalibur g770

Son düzenleyen moderatör:

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
Aynı bilgisayarı kullanmaktayım, öncelikle oyun modunu sadece priz yardımıyla ekstra güç alırken kullanabilirsin şarj dışında sabit 30fpsden fazlasını alamazsın. Isınma derken tam olarak bir sorun olduğunu düşünmüyorum ekran kartı ve işlemci gibi bileşenleri kullanırken bunların ısınması gayet normaldir ama sen diyorsanki iyice azaltmak istiyorum tek fanlı bir laptop soğutucu alarak işini çözebilirsin. Oyun oynarken bilgisayarın ısındı diye oyundan çıkmana gerektiren bir durum yok, zaten günümüz bilgisayarlarında ısı zararlı seviyeye gelince sistem otomatik olarak kendini kapatır

Baronbarlas

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
12
Aynı bilgisayarı kullanmaktayım, öncelikle oyun modunu sadece priz yardımıyla ekstra güç alırken kullanabilirsin şarj dışında sabit 30fpsden fazlasını alamazsın. Isınma derken tam olarak bir sorun olduğunu düşünmüyorum ekran kartı ve işlemci gibi bileşenleri kullanırken bunların ısınması gayet normaldir ama sen diyorsanki iyice azaltmak istiyorum tek fanlı bir laptop soğutucu alarak işini çözebilirsin. Oyun oynarken bilgisayarın ısındı diye oyundan çıkmana gerektiren bir durum yok, zaten günümüz bilgisayarlarında ısı zararlı seviyeye gelince sistem otomatik olarak kendini kapatır
sarjda oynamanın hicbir zararı olmaz ozaman bir sey daha sorcam sarjda oynarken sarjın azaldığını farkettim sıkıntı olur mu? 98 deydi bir sure sonra 97 olmuştu belki devam etseydim daha cok azalırdı

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
önemli bir şey değil, sadece arada sırada şarjdan çıkartıp pili 5-10 seviyelerine düşürüp şarj edin .