Bilgisayar Isınıyor Ekran Kartına El Değmiyor!

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar
Yeni Ekran Kartı aldım 1 Cb ATI Redeon 5450
[h=3]GIGABYTE Anakart Taktırdık Sıfır[/h]
Pc Normal Olarak Çalışıyor
ama Aradan Zaman Geçti Biraz pc kendi kendi ne kapanıyor

power tuşuna basıyorum açılmıyo 5 6 kez deniyorum olmuyo kasanın ana prize giden kablosunu çıkarıp takınca< açılıyo ve bi daha kapanmıyo :s online oyun var metin2 diye onda bile ekran hep donuyor Kasadaki Power Tuşunun altında Reset Tuşu Varya Oda Dewamlı Yanıp yanıp sönüyor lütfen yardım edin ...

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Anakartında problem var. daha önce bende bu sorunu yaşadım... zamanla fişi çıkarıp takıncada açılmamaya başlayacak...

Sar3s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım işlemci fanın çalışmıyor büyük ihtimal . Tabi buda bir süre sonra pc nin ısınıp işlemcinin yanmaması için kendini kapatmasından kaynaklanıyordur büyük ihtimal

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Böyle genel bir sorunu bu şekilde tespit edemezsin. Bu tür sorunlar PSU'dan Tut İşlemciye, Anakarta kadar birçok bileşenden kaynaklanabilir :) Teknik Servise götür PC'ni.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
power yetmiyodur . daha iyisini al.
veya yenisini .

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@emresan Şimdi farkettim ekran kartını yeni almışsın. Sorun büyük ihtimalle @burns206'nında belirttiği gibi Power Supply'da olması yüksek ihtimal veya Anakart güç girişlerinde problem olabilir. Sıfır aldım deme hatalı üretim olabilir :)

Sen bize Power Supply'ın Güç değerlerini yaz. Orda Peak değeri yazar 300-400W şeklinde.

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@emresan Şimdi farkettim ekran kartını yeni almışsın. Sorun büyük ihtimalle @burns206'nında belirttiği gibi Power Supply'da olması yüksek ihtimal veya Anakart güç girişlerinde problem olabilir. Sıfır aldım deme hatalı üretim olabilir :)

Sen bize Power Supply'ın Güç değerlerini yaz. Orda Peak değeri yazar 300-400W şeklinde.

power supply nerden bakcam gücüne

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
etiketinde yaziyo. otomatik 110-220 volt destegi olanlardan al bence cunku sebeke voltaju gucu dusuk oldugu icin de olabilir . bu durumda otomatik 110-220 destegi olan powerlar voltaji otomatik ayarliycaktir sadece 220 olanlar 200 volta duserse elektrik kapaniyo yada hatali calisiyo ancak 110 volt modu destegi olan powrlar 110-250 volt civari stabil kalabiliyolar . tabi piyasadakilerin cou sadece 220 yada switchli 110-220 destekliyo ki bunlar pek iyi sayilmaz.

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasanın kapağını aç. Sol yukarda kutu gibi birşey var :) Onun üzerinde yazıyor.

Vestel : switching power supply

voltage 115/230VAC
Peak OuT 165 W MAx evet bu işte bnm power

--- Mesaj Güncellendi ---

100_2424.jpg

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
abi demekki pc ondanmı kapanıyo kendi kendine hep kapıtıyor oyunlarda kasıyor ??

400 watt power supply alsam sorunum düzelicekmi peki ?

Sorun düşündüğüm gibi :) Biran önce değiştir.

400-500 Watt yeterli olacaktır. İlerde yeni bilgisayar düşünürsen biraz daha yüksek güce sahip bir powe alabilirsin :)

http://www.vatanbilgisayar.com/guc-...i-r3-aktif-pfc/productdetails.aspx?I_ID=38708

http://www.vatanbilgisayar.com/guc-...wing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44076

Bunlardan birini alabilirsin veya High Power, FSP, CoolerMaster, Thermaltake, Silverstone gibi markalara da bak. Bunlar kaliteli ürün sunan markalardır. Tabi XILENCE da :)

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun düşündüğüm gibi :) Biran önce değiştir.

400-500 Watt yeterli olacaktır. İlerde yeni bilgisayar düşünürsen biraz daha yüksek güce sahip bir powe alabilirsin :)

http://www.vatanbilgisayar.com/guc-...i-r3-aktif-pfc/productdetails.aspx?I_ID=38708

http://www.vatanbilgisayar.com/guc-...wing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44076

Bunlardan birini alabilirsin veya High Power, FSP, CoolerMaster, Thermaltake, Silverstone gibi markalara da bak. Bunlar kaliteli ürün sunan markalardır. Tabi XILENCE da :)

abi sizi çok meşkul ettim özür dilerim şimdi babama söledim benim yaşım 14 oldugu için power alcam dedim küfür etti dövcekti nerdeyse S:

1 aya kadar okul paramdan biriktirip anca alabilicem powerı

şöle bişey yapsam pc kapanması sence düzelirmi abi

ati hd ekran kartımı devre dışı bıraksam ana kart üzerindeki ekran kartını devreye soksam <---
pc min kapanma olayı ortadan kalkarmı sizce ?

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
abi sizi çok meşkul ettim özür dilerim şimdi babama söledim benim yaşım 14 oldugu için power alcam dedim küfür etti dövcekti nerdeyse S:

1 aya kadar okul paramdan biriktirip anca alabilicem powerı

şöle bişey yapsam pc kapanması sence düzelirmi abi

ati hd ekran kartımı devre dışı bıraksam ana kart üzerindeki ekran kartını devreye soksam <---
pc min kapanma olayı ortadan kalkarmı sizce ?

Anakart Üzerinde varsa GPU. Etkisi olacaktır. O kart 100W üzerinde çekiyor zaten. Sen direkt çıkar o kartı monitörün kablosunu anakart üzerindekine bağla.

Power Alacağım değilde. Alınmaz ise bozulacak diye söyleseydin. Biz de küçükken az parça yakıp fırça yemedik :)

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
ekran kartını zarar vermeden çıkartabilceksen sorunun çözülür ama ana kart üzerindeki ekran kartından pek perfonmans bekleme. Yasın 14 se bi büyüğne yaptır derim ekran kartı çıkartma işlemini :) Eskiden çok direnç yamultmusum cıkartırken dikkatli ol

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
devre dışı bırakcam yerinden çıkarmıcam

Anakart Üzerinde varsa GPU. Etkisi olacaktır. O kart 100W üzerinde çekiyor zaten. Sen direkt çıkar o kartı monitörün kablosunu anakart üzerindekine bağla.

Power Alacağım değilde. Alınmaz ise bozulacak diye söyleseydin. Biz de küçükken az parça yakıp fırça yemedik :)

deniyorum abi cevabı yazcam teşekkürler

evet ekran kartını çıkardım kasadan ama anakart üzerindeki ekran kartı giriş yerinde tırnak var onu kırdım öle çıkardım :S bide eski harici ekran kartının driverini program ekle kaldırda bulamadım :s abiler masaüstü sağ altta hala çıkıyor nasıl kaldırabilirim

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
driver değilde catalyst dir o onu bul kaldır. bulamazsanda problem yapma anakartın cd sinden ekran kartını kur yeter. o ekran kartı ve anakartı satan bilgisayarcıyada bidaha o pc yi götürme o kartı o power ın kaldırmayacağını bilmiyorsa bu işi yapmasın. :)

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
vallaha gözlerime inanamadım 165 W bir de peak diyor...Kendini güç kaynağı zannediyor. Hangi ekran kartını (güç ihtiyacı modele göre değişir) aldın bilmiyorum ancak güçlü ve kaliteli bir power şart...

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
driver değilde catalyst dir o onu bul kaldır. bulamazsanda problem yapma anakartın cd sinden ekran kartını kur yeter. o ekran kartı ve anakartı satan bilgisayarcıyada bidaha o pc yi götürme o kartı o power ın kaldırmayacağını bilmiyorsa bu işi yapmasın. :)

haklısın abi sattı aldık olur dedi inandık işte helal etmiyom o satıcıya hakkımı anakartın üzeridneki ekran kartı tırnağını kırdım tekrar power alınca ekran kartını taksam tutarmı sence ? anakartta ekran kartı yuvası ?

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Powerdan kaynaklı bir problem olabilir. tetiklemiyor.
abi peki harici ekran kartını çıkardım
problemim aynı hala pcyi açarken 5 6 kere powera basıyorum açılmıyor
ama kasanın arkasındaki direk prize giden power supplynin arkasındaki varya onu çıkarıp takınca
pc açılıyor.. nolursun bişey söyleyin bana yalvarırım size

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
haklısın abi sattı aldık olur dedi inandık işte helal etmiyom o satıcıya hakkımı anakartın üzeridneki ekran kartı tırnağını kırdım tekrar power alınca ekran kartını taksam tutarmı sence ? anakartta ekran kartı yuvası ?

tutar tutmasına da o tırnak, kartın sağlam durması ve çıkmasın diye yapılmış, iyi oturur ve hareket etmezse sorun olmaz

abi peki harici ekran kartını çıkardım
problemim aynı hala pcyi açarken 5 6 kere powera basıyorum açılmıyor
ama kasanın arkasındaki direk prize giden power supplynin arkasındaki varya onu çıkarıp takınca
pc açılıyor.. nolursun bişey söyleyin bana yalvarırım size

power suply yi değiştirince sorunun çözülür. şimdilik öyle idare et. bu arada arkadan kabloyu çekince kasanın power düğmesine 3-5 defa bas (söküp taktığında hiç açmıyorsa yaparsın tak çıkar çalışıyorsa gerek yok)

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tutar tutmasına da o tırnak, kartın sağlam durması ve çıkmasın diye yapılmış, iyi oturur ve hareket etmezse sorun olmaz

power suply yi değiştirince sorunun çözülür. şimdilik öyle idare et. bu arada arkadan kabloyu çekince kasanın power düğmesine 3-5 defa bas (söküp taktığında hiç açmıyorsa yaparsın tak çıkar çalışıyorsa gerek yok)

abi sorunu çözdük işlemci üzerindeki fan çok yavaş dönüyordu bu sabah pcyi açtım infilaf etmiş dönmüyordu
pc açılıyo 1 dakka sonra anakartta el deeymiyor tüm parçalar işlemci dahil gittim bi tane
işlemci fanı taktırdım sorun düzeldi power suplly dede sıkıntı yokmus ama

teknik servis söle bişey dedi ati redeon 5450 ekran kartı 400 wat power istiyomus dedim
öyle bişeye gerek yok pc kaldırır dedi
senin sorunun işlemci üzerindeki fanda dedi fanın pervanesinin altındaki
gri kroma benzer demir resmen erimişti vallahi

sorunum çözüldü nihayet hepinize çok teşekkür ederim saolun varolun

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ne kadar konu hakkında sana yardımcı olamasam da konuyu takip ettim araştırdım gerekli donanıma sahip olan arkadaşlar destek sağladılar. asıl sen sağol
bu forum bunun için var :)

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
abi sorunu çözdük işlemci üzerindeki fan çok yavaş dönüyordu bu sabah pcyi açtım infilaf etmiş dönmüyordu
pc açılıyo 1 dakka sonra anakartta el deeymiyor tüm parçalar işlemci dahil gittim bi tane
işlemci fanı taktırdım sorun düzeldi power suplly dede sıkıntı yokmus ama

teknik servis söle bişey dedi ati redeon 5450 ekran kartı 400 wat power istiyomus dedim
öyle bişeye gerek yok pc kaldırır dedi
senin sorunun işlemci üzerindeki fanda dedi fanın pervanesinin altındaki
gri kroma benzer demir resmen erimişti vallahi

sorunum çözüldü nihayet hepinize çok teşekkür ederim saolun varolun
[/B]

valla biz üreticinin yalancısıyız :)

http://www.amd.com/us/products/desk...d-5450-overview/pages/hd-5450-overview.aspx#3 'dan (system requirements) diyorki

• PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard
  • 400 Watt or greater power supply recommended
  • Certified power supplies are recommended. Refer to http://support.amd.com/us/certified/power-supplies/Pages/listing.aspx for a list of Certified products
  • Minimum 1GB of system memory
  • Installation software requires CD-ROM drive
  • DVD playback requires DVD drive
  • Blu-ray™ playback requires Blu-ray drive

sorunun çözüldüğüne sevindim yük altında da sorun olmazsa güle güle kullanırsın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
power arızalı olabilir 35 tl den fazla verme ben bilgisayarcıyım