Bilgisayar Isınıp Kapanıyor

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Merhaba arkadaşlar bu forum benim bios sorunu vs sorunlarımı çözdü yöneticiler saolsun şimdi son sorunum olarak size başvuracağım. Yine çözeceğinizi düşünüyorum sorunu anlatmaya başlayayım :
Arkadaşlar klasik bir laptop sorunu arkadaşlar oyun oynarken işlemciye çok fazla yük binince falan bilgisayar kapanıyor aşırı ısınıyor 85 dereceyi görünce gpu kapanıyor makine ama kapanma sadece l oynasam degil alttan da müzik açsam kapanıyor sadece lol oynasam kapanmıyor tabiki oda serin olursa aksi taktirde yine kapanıyor yani şikayetçi olduğum durum makine 80 dereceye kadar yükseliyor ben bu sıcaklığı sınırlayamaz mıyım ne gibi önlemler almam gerekiyor yani bilgisayarda oyun oynayamaz olduk ısınıp kapanıyor termal macun fan temizliği yapıldı. Lütfen yardımcı olurmusunuz forumun yine beni anlayışla karşılyıp sorunuma derman olacağını umuyorum :)
yani ne gibi önlemler alabiliriz .
Yani çoğu oyuncuda bilirki müzik le oyun çok güzel gidiyor :D

Lütfen En Kısa Zamanda Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Müziği de açınca işlemci kullanımı biraz daha arttığı için ,işlemcin daha çok ısınıyor.Makina kapanma derecelerine ulaşmadan, işlemcin hızda düşürmeye başlar. Bu ,atıyorum 75 derecelerde falan da başlıyabilir,zaten. Yani ,makinadan performans almak istiyorsan,mecburen soğutman gerekiyor.

Fan temizliğini kime yaptırdınız. Eğer elinizden geliyorsa,siz tekrar yapın. İyi bi temizlik yapılmamışsa,çok iyi bi temizlik ve noctua muadili bi termal macun muhakkak sıcaklıkları biraz daha düşürecektir. Ama istenen seviyelerde olurmu,deneyip görmek lazım.

Tüm bunlara rağmen soğutamazsanız,kalite bi soğutucu almaktan başka çare yok.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
İşlemci için frekans sınırlaması falan yapılabilir tabi ama onun yerine iyi bir soğutucu ile işi çözebilirsiniz bence.

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Müziği de açınca işlemci kullanımı biraz daha arttığı için ,işlemcin daha çok ısınıyor.Makina kapanma derecelerine ulaşmadan, işlemcin hızda düşürmeye başlar. Bu ,atıyorum 75 derecelerde falan da başlıyabilir,zaten. Yani ,makinadan performans almak istiyorsan,mecburen soğutman gerekiyor.

Fan temizliğini kime yaptırdınız. Eğer elinizden geliyorsa,siz tekrar yapın. İyi bi temizlik yapılmamışsa,çok iyi bi temizlik ve noctua muadili bi termal macun muhakkak sıcaklıkları biraz daha düşürecektir. Ama istenen seviyelerde olurmu,deneyip görmek lazım.

Tüm bunlara rağmen soğutamazsanız,kalite bi soğutucu almaktan başka çare yok.
Cevapladığınız için teşekkür ederim ama termal macun ve fan temizliğinde sıkıntı yok kendi ellerimle yaptım peki hocam benim daha iyi bi şekilde soğutamazmıyım bana tavsiyelerin nedir soğutuu demeyin aldına koyulan sogutucular hiç üflemiyo gibi birşey yani onlardan pek te yararlanamadım ne yalan söyleyeyim sadece şu şekilde biraz giderdim bilgisayarın fanınn önüne vantilatör koydum bu da nereye kadar ne elektrik faturası dayanır ne de başka birşey bilgisayarın doannım olarak o bronz sogutucu materyalinden bir tane daha koyamıyormuyuz yani ne bileyim siz benim ne demek istediğimi anladınız garantisi de bitti bitmese yollayacaktım

---- Mesajlar birleştirildi ----

İşlemci için frekans sınırlaması falan yapılabilir tabi ama onun yerine iyi bir soğutucu ile işi çözebilirsiniz bence.
cevap için saolun ama sağutuculardan pek randuman alamadım işlemci frekansını nasıl düşüreblirim diye soracağım ama fps baya düşüş farekeder ama yani oyunda da 100 ün üstünde fps alıyorum pek zorlandığınıda sanmıyorum neden kapanıyor ya :( tarayıcıda araştırma falan yapsam forum falan gezsem ısınmıyo youtube de vidyo falan izlesem kalide 1080 olunca 70 i görüyo o da 1-2 saat izlersem falan yardımcı olamazmısız farklı şekilde

---- Mesajlar birleştirildi ----

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Laptopunuzun tam marka ve modeli nedir.Bi soğutma aparatı vardı,uyumlumu diye bi bakabiliriz belki.

Oyunda işlemciye binen yük,yani işlemci kullanım yüzdesi artıyor. Isınma o yüzden zaten.Yani pek zorlanmyor demek doğru bi teşhis olmuyor.yok. Az veya çok, oyununa göre zorlanacak sonuçta.

İşlemci frekansını düşürün önce. İşlemci güç yönetiminden,en yüksek işlemci durumunu yüzde 80 yapın.
Sistem soğutma ilkesinin ,prize takılı durumu da etkin olsun.Soğuması lazım ,işlemcinizin. Saat hızına ,cpuzdan bi bakın, bu durumda iken.

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
cevap için saolun ama sağutuculardan pek randuman alamadım işlemci frekansını nasıl düşüreblirim diye soracağım ama fps baya düşüş farekeder ama yani oyunda da 100 ün üstünde fps alıyorum pek zorlandığınıda sanmıyorum neden kapanıyor ya :( tarayıcıda araştırma falan yapsam forum falan gezsem ısınmıyo youtube de vidyo falan izlesem kalide 1080 olunca 70 i görüyo o da 2
Laptopunuzun tam marka ve modeli nedir.Bi soğutma aparatı vardı,uyumlumu diye bi bakabiliriz belki.

Oyunda işlemciye binen yük,yani işlemci kullanım yüzdesi artıyor. Isınma o yüzden zaten.Yani pek zorlanmyor demek doğru bi teşhis olmuyor.yok. Az veya çok, oyununa göre zorlanacak sonuçta.

İşlemci frekansını düşürün önce. İşlemci güç yönetiminden,en yüksek işlemci durumunu yüzde 80 yapın.
Sistem soğutma ilkesinin ,prize takılı durumu da etkin olsun.Soğuması lazım ,işlemcinizin. Saat hızına ,cpuzdan bi bakın, bu durumda iken.
hocam onları ben hep yaptım islemcini 20 ye bile düsürdüm bi fayda etmiyo benim bilgisayara bide marka model sistem hepsini yazayım size:
Ekran Kartı : nvida geoforce 310m
İşlemci : 380m i3 2.53 ghz turbo(2.60)
Ram: 4gb ddr3
İşletim Sistemi : windows 10 pro
Ana Kart : insydeh20
Bilgisayar Model : Lenovo z560

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Şu tip vakumlu soğutucular var bi incele araştır olmazsa.
Notebook Laptop Soğutucu Oyuncu Fan Gaming Gamer Mini Vakum Fan GittiGidiyor'da 366618844
Şurada da alıntı, bi inceleme linki var.
Alıntı.
evet hocam bunu duydum araştırmasını yaptım fakat araştırma sonucuma göre
yüksel desibelde bir ses düzeyinde çalışıyor
birde fan hızını arttırdığı için fazı bozuyormuş
yani ben bir tek oyunda işime yarayacagına göre boşna ziyan olmasın fan diye düşüdün farklı alternatif yokmuydu

Son düzenleme:

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666