Yardım Bilgisayar garip çalışıyor.

TaurusCrux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
Merhaba arkadaşlar. Geçen gün modlu minecraft oynarken sanırım modları çok fazla koyduğumdan dolayı bilgisayar mavi ekran verdi ve ayrıca 16gb ram imin hepsini oyuna verdim. Hoparlör birden zzzt diye ses çıkarmaya başladı. Sonra tekrar başlattım. Sonrasında diğer oyunlarda nadir de olsa takılmalar, tıkladığımda tepki vermeme, uygulamalarda yavaş çalışma gibi sorunlar ile karşılaşmaya başladım. Sorunun ne olduğunu anlamış değilim. Windows a temiz kurulum gibi çözümler yapmayı düşünüyorum ama belki o kadarına gerek kalmaz diyerek sizlere danışmak istedim. Yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.

42545

Doçent
Reaksiyon puanı
248
Hırsızlığın sonu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maincraft korsan mıydı?

TaurusCrux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
Hırsızlığın sonu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maincraft korsan mıydı?
Maalesef öyle. Durumum olmadığından şuanlık alamıyorum. Olduğunda kesinlikle alacağım bende memnun değilim bozuk launcherlarda oynamaya. Fakat uzun bir süredir sorunsuz oynuyordum. 16 gb ı verdiğimden sanırsam modlar da ağır geldi ve 16gb ın hepsini kullandı ve sisteme ram kalmadı. Bu yüzden bişeyler elektronik hasar almış olabilir.

42545

Doçent
Reaksiyon puanı
248
Bilgisayarına virüs bulaşmış olabilir, dosyaları veya sistemi bozmuş olabilir, bilgisayarı bota çevirmiş, hatta yaptığın her işlemi hackerlara sunuyor olabilir… kanunen, dinen, vizdanen suç olmasını geçtim, hem de çok riskli bir iş. Küçükken ben de yapmıştım, anlıyorum, sonra tövbe ettim. Şimdi bilgisayarda şüphelendiğim bir siteye girsem, chromu ve tüm veri tabanını silip bilgisayarı üç dört defa tarayıp chrorumu tekrsr kurduğum zamanlar oluyor. ? lakin sebebi bota dönüşmek istemeyip verilerimi korumak istememden. Bence format veya sıfırlama her ne ise, ondan yapmalısın. Belki antivirüsler de işe yarayabilir. Korsanla uğraşmadığımdan ihtiyaç duymuyor, Windowsunkini kullanıyorum ama senin için yeterli olur mı bilmiyorum.

TaurusCrux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
Bilgisayarına virüs bulaşmış olabilir, dosyaları veya sistemi bozmuş olabilir, bilgisayarı bota çevirmiş, hatta yaptığın her işlemi hackerlara sunuyor olabilir… kanunen, dinen, vizdanen suç olmasını geçtim, hem de çok riskli bir iş. Küçükken ben de yapmıştım, anlıyorum, sonra tövbe ettim. Şimdi bilgisayarda şüphelendiğim bir siteye girsem, chromu ve tüm veri tabanını silip bilgisayarı üç dört defa tarayıp chrorumu tekrsr kurduğum zamanlar oluyor. ? lakin sebebi bota dönüşmek istemeyip verilerimi korumak istememden. Bence format veya sıfırlama her ne ise, ondan yapmalısın. Belki antivirüsler de işe yarayabilir. Korsanla uğraşmadığımdan ihtiyaç duymuyor, Windowsunkini kullanıyorum ama senin için yeterli olur mı bilmiyorum.
Anladım. Virüs programını deneyeceğim en son ihtimal olarak sıfırlamaya giderim. Teşekkür ederim yardımcı olduğun için.

1234456

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Bir antivirüs programı kullan eğer olmassa silinmesini istemediğin dosyalar ayrı bir disk oluşturarak yani 300 GB bir diskin varsa onun 10 GB sini ayır gibisinden sonra PC yi sıfırla

taylorsaundles

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Yalnız herkes antivirüsten yürümüş ancak ben böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Muhtemelen bilgisayarın kaldıramadı ve 16 gb ramin tamamını vermenle diğer işlemlere ram kalmadı. Şimdilik aklıma bunlar geldi. Korsan da zaten 1-2 tane kaliteli var onları da sıkıntılı/fake bir siteden indirmediysen için rahat olsun. Fakat virüs olmadığına eminim.