Bilgisayar Durup Dururken Aniden Kapanıyor

hellbutcher000

Asistan
Reaksiyon puanı
1
merhaba arkadaşlar yine bir sorunla başbaşayız. benim bilgisayarım durup dururken küt diye kapanıyo power dugmesine bassam bile açılmıyo şalteri indirip kaldırınca açlıyor (fişi çekip takmak doğrusu) ben sorunun power supply den kaynaklandıgının kanısındayım ama başka bir olayda bu durumun olmasına neden olabilirmi bu bilgisayar neden kapanıyor? başka bir power takıp bakma gibi imkanım suan için yok acaba yeni bi power alsammıki yoksa suan kasamda bulunan 350 watt lık power tamir olurmu ?? teşekkürler..

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
senin dediğin gibi arkadaşımın bilgisayrında oluyodu garantiye yolladılar power ı değiştirmişler sorun kesilmiş ti sende garantin varsa yolla yoksa bitane arkadaşıyınkini yad bi bilgisayracıya götürüp bi dene öyleyse yenisini alırsın yoksa başka çözüm yollarına bakarsın

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
bencede sorunun power suply arızası
watt değeri ile alakalı degil aynı watt değerinde sağlam bir power suply de sorun çıkmaz

gokkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işlemcinin aşırı ısınması ihtimali, biosa girebilecek kadar süre yetiyorsa hw monitor menusunden işlemci sıcaklığını kontrol et. Kullandığın sistem nedir? buna göre işlemcinin tavan sıcaklığını araştırıp kontrol etmen lazım.

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
işlemci fanına bakarmısın dönmüyor olabilir =) işlemci ısınıncada kapatır gokkanın dediği gibi biosa gir oradan işlemci ısını kontrol et 40-75 arası birşey olması normaldir

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
işlemci fanına bakarmısın dönmüyor olabilir =) işlemci ısınıncada kapatır gokkanın dediği gibi biosa gir oradan işlemci ısını kontrol et 40-75 arası birşey olması normaldir

senin sorunun işlemci ısısından kaynaklanan sorunla aynı belirtilere sahip olsada klasik bir power vakasıdır

hellbutcher000

Asistan
Reaksiyon puanı
1
işlemci ısısı 41 derece ayrıca butun fanlar çalışıyo. kesinlikle sorun powerden en iyisi değiştirmek.

hellbutcher000

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bugun bilgisayarcıya gittim sorunun anakartta olabileceğini söyledi yarın kasayı götürece inş. powerdedirde fazla param gitmez :)

hellbutcher000

Asistan
Reaksiyon puanı
1
keşke öyle olsa benim pc 350 watt 60 dan başlıyo fiyatları olsun o ucuz bide anakart derlerse yandık yukarıdada yazdım anakartı değiştirirsem eski anakartım pek teknolojik değil ddr ram falan herşeyi değiştirmem lazım ondn korkuyorum :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim ben bilgisayara baktırdım powerda değiştm powerda sorun yoktu ekran kartına dasorun vardı fan dönmüyodur onu yaptıdım yeni fan taktım bilgisayr bi 30 dak açılıyo kapnıyo neden oluyo

pcyardım

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim de pc öle olmuştu fişi çekip takınca oldu 65 tl ye power aldım aopen marka 1 hafta kullandım yine aynı sorun oldu anakartı değiştirdim sorun çözüldü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim Bilgisayarım Onlayn Ken İlk Donuyor Ve Mavi Bir Ekran Çıkıp Rest Atıyor Neden Ola bilir. Şimdiden Teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler benim sorunum sizin dediginiz gibi clasic ma nedenini anlamadım
Sorunum şöle Online oyunumu açıyorum 5-10 dk. oynuyorum bilgisayar küt diye kapanıyor bilgisayar açılıyor ama tam menü gözükücekken kapanıyor sonra 2-3 kere açılmadıgında mavi ekran cıkıp hata veriyor kapatıp açıncada düzeliyor sorun ne acaba bilen varmı ?:confused1:

aslina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorununuza bi çözüm bulabildiniz mi. aynı sorunu yaşıyorum ben de:(

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar kendiliğinden kapanıyorsa, anakart ve CPU sıcaklıklarını kontrol edin bunun için ücretsiz olan Speccy'i kullanabilirsiniz : http://www.filehippo.com/download_speccy
Bilgisayar kapandıktan sonra power düğmesine basıyor ve sadece fanlar çalışıyorsa, büyük ihtimalle anakartınız yanmıştır. Asus marka bir anakart alırsanız başınız ağrımaz. Benzer sorunu bende yaşadım asus anakart aldım şimdi hiçbir sorun kalmadı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim bilgisayarımda aniden açılıyor ve kapanıyor :) ...İlk gecenin üçünde bilgisayar bir anda çalıştı ve kısa bir süre sonra kapandı...Tabi ben tırsma moduna girdim :D Halen daha o sorun var...Çalıştığım şirketin bilgisayar teknik destek bölümüne götürdüm ve anlattım...Sorumlu arkadaş "Dalga mı geçiyorsun benimle git başımdan bir sürü işim var benim" dedi. Şimdi işim bittiğinde fişi çekiyorum ...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bende 3 kez anakartı değiştirdim şimdiki anakartım biostar eskisi asus ve foxcoon du onlarda da bu yenide de aynı sorun oluşuyor pc yi açıyorum en fazla 15 dk duruyor küt diye kapanıyor bir anada pcyi açtığım düğmenin ışığı yanık kalıyor basıyorum tekrar açıldın diye açılmıyor fanlar felanda çalışmıyor arkadan power supply nin sigortasını kapatıp açınca basıyorum açılıyor açıldıktan sonra gene aynı sorun oluyor ve sürekli tekrarlıyor bu olay 3 kez yaptırdım bilgisayarcıya yapıyo veriyor adam eve götürüyorum aynı sorun anakartları değiştirdikçe para veriyorum daha götürmüyorum usandım adamda açıklayıcı bişey söylemiyor siz yardımcı olurmusunuz lütfen....

Bordobere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evdeki elektrik yuksek akim yada dusuk ayar geliyor olabilir kacak elektrik kullananlar yada evinde topraklama olmayanlar bu sorunu yasar dedigin gibi sifir kart eve goturdum ayni sorunu yasiyorsun baska bi aciklamasi yok bu isin evin butun elekrik hatti degismesi lazim yada topraklama evde bulunuyormu bi elektrikci cagir baktir cunku yapilan bilgisayar tamircide sorunsuz calisiyor senin evde calismiyor

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Muhtemelen elektriksel problem vardır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaş boşuna paranı harcama fişin içine toz girmiştir bendede oluyo bence iyice içini dışını süpür olmassa power i tamir ettir yada garantiyle değiştir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yoksa işlemci ısınmıştır bence çünkü onu işlemcinin arasın da kremi var özel ondan bilgisayırcılarda satın al yoksa bi kaç gün sontara işlemci patlayabilir benim babama oldu hemen kremini al içinde bi yer var işlemcinin belli nerde olduğu sık sonra kapat bilgisayarı aç düzelir:mellow: yksa kardeşim işlemci öldü ozaman değiştirirsin baya ararsın yoksa gitti bilgisayar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende 2 kez oldu 1. de tamirciye gittim 2ay felan normal kullandım ama 2 ay sonra yine kapanmaya başladı bende powerı değiştirdim ama power zaten çok pahalı değil 30-35 arası bir şey yani böyle bir durum olursa bu size yardımcı olur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Eğer işlemciden kaynaklansaydı power düğmesine basıldığında hemen açılırdı fişi söküp takmaya gerek kalmazdı. O yüzden sorun büyük ihtimalle power supply den kaynaklanıyordur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadas Benim pc Oyun oynarken kapanıyo napmam gerek :(( lütfen yardım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benimde kapanıyor arkada bi pervane var çok tozlu :D Macunda bitmiş olabilir Ama o Pervanedende :D oluyo olabilir :helpsmilie: Speddcy ayrıca nerden iniyor verdiğiniz linkten

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş mavi ekran genelde yazılımsaldır iyi bilen bi bilgisayarcıya götür güzelce format atsın sürücülerini doğru yüklesin ekran kartıdır sestir onları düzgün yüklesin bilgisayarın masa üstüyse içini iyice temizlettir işlemci üzerindeki termal macunu değiştir o sorunu bidaha yaşamazsın:thumbup1:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
meraba arkadasım power suplyy temizle kablolarını kontrol et eğer halen bir sıkıntı varsa power suplyy tamir olur eğer kafamda bir sıkıntı olmasın diyorsan yeni bir power suplyy al