Bilgisayar çok ısınıyor, yardım edebilirmisiniz?

Hamzarrow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Merhaba arkadaşlar, yaz aylarındanmı bilmiyorum bilgisayar felaket ısınıyor, kasada 3 tane fan mevcut, fan almayı düşünüyorum. Bir de kasanın hava akımı mevzusu var pek anlamıyorum, Resimdeki fotografta sol taraftaki fan egzoz görevini görüyor, yukarıdaki fan içeri üflüyor, sağ tarafta bir fan daha var, gözükmüyor ancak oda içeri üflüyor, ama ben üflesem daha yararlı olur az üflüyor. Bir kasa fanı daha almaya karar verdim yukarıya takmayı düşünüyorum. Nasıl yapabilirim? egzoz fanmı yapmalıyım?, yoksa içerimi üflemeli? Teşekkürler.
0zlvlD.jpg

-Emirhan Türk-

Profesör
Reaksiyon puanı
376
Merhaba arkadaşlar, yaz aylarındanmı bilmiyorum bilgisayar felaket ısınıyor, kasada 3 tane fan mevcut, fan almayı düşünüyorum. Bir de kasanın hava akımı mevzusu var pek anlamıyorum, Resimdeki fotografta sol taraftaki fan egzoz görevini görüyor, yukarıdaki fan içeri üflüyor, sağ tarafta bir fan daha var, gözükmüyor ancak oda içeri üflüyor, ama ben üflesem daha yararlı olur az üflüyor. Bir kasa fanı daha almaya karar verdim yukarıya takmayı düşünüyorum. Nasıl yapabilirim? egzoz fanmı yapmalıyım?, yoksa içerimi üflemeli? Teşekkürler.Ekli dosyayı görüntüle 45071
Merhaba;
Parçaların modelini ve sıcaklık değerlerini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.Ayrıca içinde 3tane fan bulunan bir kasanın aşırı ısınması ilginç.

Hamzarrow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Parçaların ısı değerleri nedir?
Şuan Gta V e girdim. Msi afterburner ile test ettim. işlemci boşa 46 derece, ekran kartı 50 derece. Yükte ekran kartı 78, İşlemci max 65 derece. Ancak ben oyunu 5 6 saat oynuyorum yani yük altında fazla durdugundan dahada yüksek olabilir ki, kasayı elledigimde sıcaktı.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Şuan Gta V e girdim. Msi afterburner ile test ettim. işlemci boşa 46 derece, ekran kartı 50 derece. Yükte ekran kartı 78, İşlemci max 65 derece. Ancak ben oyunu 5 6 saat oynuyorum yani yük altında fazla durdugundan dahada yüksek olabilir ki, kasayı elledigimde sıcaktı.
Yaz ayı olduğu için aşırı sıcak diyemem ama yinede sıcak. Tavsiyem yukarıya bir tane daha içeri hava üfleyen fan almanız ve bilgisayarın fanlar dahil bütün tozlarını almanız.

-Emirhan Türk-

Profesör
Reaksiyon puanı
376
Yükte 78 derece olması çok normal.Hatta iyi bir derece.İşlemcinin derecesi de öyle.Ve oyunu uzun süre oynayınca kaç derece olduğunu bilmediğim için bir yorum yapamayacağım.Ama attığınız değerler normal.:D

---- Mesajlar birleştirildi ----

Yaz ayı olduğu için aşırı sıcak diyemem ama yinede sıcak. Tavsiyem yukarıya bir tane daha içeri hava üfleyen fan almanız ve bilgisayarın fanlar dahil bütün tozlarını almanız.
Ekran kartı 78 derece olması sıcak mı?

Son düzenleme:

Hamzarrow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
4 fan olacak 1 i egzoz 3 ü içeri üfleyecek, pekala teşekkür ederim yardımınız için.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
4 fan olacak 1 i egzoz 3 ü içeri üfleyecek, pekala teşekkür ederim yardımınız için.
Rica ederim.

Yükte 78 derece olması çok normal.Hatta iyi bir derece.İşlemcinin derecesi de öyle.Ve oyunu uzun süre oynayınca kaç derece olduğunu bilmediğim için bir yorum yapamayacağım.Ama attığınız değerler normal.:D

Kasa için biraz fazla diyebilirim ama bunda ekran kartının tek fanlı olmasının da etkeni var.

Hamzarrow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16

Normalde olabilir, fan almayı düşünüyorum 1 tane açıkcası. Uzun süre bir test yapacagım, 3 saat civarı oynayacagım. sonuçları sizede yazarım, degerlendirirsiniz. Teşekkür ederim yardımınız için.

Rica ederim.

Kasa için biraz fazla diyebilirim ama bunda ekran kartının tek fanlı olmasının da etkeni var.
Ekran kartı çift fanlı.

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Bence üsttteki fanı egsoz olarak ayarlamalısın. O şekilde dener misin? 2 Egsoz 1 tane de içeri üfleyen olsun.

Hamzarrow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
aşırı bir ısınma yok ki...
Bence üsttteki fanı egsoz olarak ayarlamalısın. O şekilde dener misin? 2 Egsoz 1 tane de içeri üfleyen olsun.
Hocam denedim de fark yok sanırsam, 2 egzoz 1 içeri üfleyen var ancak, içeri üfleyenin kendine hayrı yok. yeni fan almam gerekirmi?

aşırı bir ısınma yok ki...
Daha demin 83 dereceydi oyundan attı.

Son düzenleme:

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Ciddi bir değer için 85 geçmesi lazım hadi geçtin diyelim bir bakım zamanı gelmiş olabilir.
İyi Forumlar.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Fanların sadece 1 tanesi içeri doğru hava akımı oluştursa yeterli. İçerde sıcak hava kalmamalı. 78 derece uzun oyun oynamalarında (2 saat ve üstü) normal bir değer.

Hamzarrow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Teşekkür ederim hocam, bir tane fan alacağım, şimdi fotograftaki kırmızı işaretlediklerim mevcut görevindeki fanlar, yeni alırsam resimdeki gibi yapmayı düşünüyorum, hava akışı sağlanırmı? Bu arada glenn için kusura bakma senide dul bıraktık ama yapcak bişi yok :)

Ekli dosyalar

• v2-84771-9_medium.png
    v2-84771-9_medium.png
    172.4 KB · Görüntüleme: 596

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Teşekkür ederim hocam, bir tane fan alacağım, şimdi fotograftaki kırmızı işaretlediklerim mevcut görevindeki fanlar, yeni alırsam resimdeki gibi yapmayı düşünüyorum, hava akışı sağlanırmı? Bu arada glenn için kusura bakma senide dul bıraktık ama yapcak bişi yok :)
Sıvı soğutma kullanmadığınıza göre kasanın önündeki fanların hepsi içeri doğru havayı alabilecek ve kasanın tavanındaki 2 fanıda dışarı doğru hava atacak şekilde dizayn ederseniz. Sıcaklık konusunda ciddi bir problem yaşamazsınız. :)

Hamzarrow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Sıvı soğutma kullanmadığınıza göre kasanın önündeki fanların hepsi içeri doğru havayı alabilecek ve kasanın tavanındaki 2 fanıda dışarı doğru hava atacak şekilde dizayn ederseniz. Sıcaklık konusunda ciddi bir problem yaşamazsınız. :)
o resimdeki gibi degil önde bir tane yer var hocam, oda az üflüyor. resimdeki gibi yaparsam sorun olmaz umarım. Teşekkür ederim iyi forumlar...

Hamzarrow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Yukarıda en son dediğim gibi dizayn etmeniz şart. :)
nasıl yapsamki bu öndeki fan hemde ledli kasayla beraber geldi kasanın karizmazı gitti :) çıkarsam o zaman üstteki iyi üfleyen fanı öne alır, öndekini üstte takarım. ama sadece bir tane içeri üfleyen olur öylede bir sorun olmaz umarım. siz derseniz doğrudur, dediginiz gibi yapacağım.