- Reaksiyon puanı
- 18
Bu Forum genel bilgisayarları kapsamaktadır !
Merhaba Günümüz bilgisayarları yapmak istediğimiz işlemin süresini kısaltan ve kolaylaştıran ekipmanlardan birdir. Bu ekipmanlara sahip olurken ne konulara dikkat etmemiz gerektiğini sizlerle paylaşacağım. Bu rehberde Bilgisayarlara hakim olmayan kişiler için de yararlı olması adına basitçe anlatacağım.
Adım 1
İlk adımımızda isteğimize karar vermemiz gerekiyor. Örnek vermek gerekirse iş oyun ve gündelik olarak sınıflandırabiliriz.
Adım 2
Gündelik kullanımlara film seyretmek maillere bakmak gibi işlemlerden bahsetmekteyiz. Burada seçeceğimiz cihazlar daha taşınabilir olmalıdır.Masaüstü bilgisayarları tercih etmek bu yönde mantıksız olabilir.
Eğer kurgu rander ve oyun gibi alanlar için bir bilgisayar istiyorsak.Genel olarak ekran kartlı masaüstü modeller tercih edebiliriz.
İstediğiniz modelleri işlemci ve ekran kartını yanyana yazarak youtube da aratabiliriz.
Rehberin altına atacağınız yorumlarda da sizlere destek olacağım.
Adım 3
En uygun fiyat ve en iyi parçalar seçmek.Aşağıda sizler için birkaç farklı fiyata göre sistem topladım buralardan referans alabilirsiniz.
Merhaba Günümüz bilgisayarları yapmak istediğimiz işlemin süresini kısaltan ve kolaylaştıran ekipmanlardan birdir. Bu ekipmanlara sahip olurken ne konulara dikkat etmemiz gerektiğini sizlerle paylaşacağım. Bu rehberde Bilgisayarlara hakim olmayan kişiler için de yararlı olması adına basitçe anlatacağım.
Adım 1
İlk adımımızda isteğimize karar vermemiz gerekiyor. Örnek vermek gerekirse iş oyun ve gündelik olarak sınıflandırabiliriz.
Adım 2
Gündelik kullanımlara film seyretmek maillere bakmak gibi işlemlerden bahsetmekteyiz. Burada seçeceğimiz cihazlar daha taşınabilir olmalıdır.Masaüstü bilgisayarları tercih etmek bu yönde mantıksız olabilir.
Eğer kurgu rander ve oyun gibi alanlar için bir bilgisayar istiyorsak.Genel olarak ekran kartlı masaüstü modeller tercih edebiliriz.
İstediğiniz modelleri işlemci ve ekran kartını yanyana yazarak youtube da aratabiliriz.
Rehberin altına atacağınız yorumlarda da sizlere destek olacağım.
Adım 3
En uygun fiyat ve en iyi parçalar seçmek.Aşağıda sizler için birkaç farklı fiyata göre sistem topladım buralardan referans alabilirsiniz.
Sistem 1: Başlangıç Seviyesi Oyuncu Bilgisayarı
- İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
- Anakart: B550M anakart (örneğin, MSI B550M PRO-VDH WIFI)
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060
- Bellek (RAM): 16GB DDR4 3200MHz
- Depolama: 1TB NVMe SSD
- Güç Kaynağı: 650W 80+ Bronze sertifikalı
- Kasa: Bütçe dostu bir kasa
Sistem 2: Orta Seviye Oyuncu Bilgisayarı
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X veya Intel Core i5-13600K
- Anakart: B650 veya Z790 anakart (işlemciye uygun)
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti veya AMD Radeon RX 6700 XT
- Bellek (RAM): 16GB DDR5 5200MHz
- Depolama: 1TB NVMe SSD + 2TB HDD
- Güç Kaynağı: 750W 80+ Gold sertifikalı
- Kasa: Hava akışı iyi olan bir kasa
Sistem 3: Yüksek Performanslı Oyuncu Bilgisayarı
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D veya Intel Core i7-13700K
- Anakart: X670 veya Z790 anakart (işlemciye uygun)
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 veya AMD Radeon RX 7900 XT
- Bellek (RAM): 32GB DDR5 5600MHz
- Depolama: 1TB NVMe SSD + 2TB HDD
- Güç Kaynağı: 850W 80+ Gold sertifikalı
- Kasa: Yüksek kaliteli ve hava akışı iyi olan bir kasa