Yardım Bilgisayar açıldıktan sonra 15 20 dk her şeyde takılıyor

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422
Arkadaşlar şimdi direk mevzuya giriyorum bilgisiyarımı açıyorum işte oyun falan oynayacagım direk ses gidip geliyor ve takılmaya başlıyor sistem R3 3100 1660S 16 GB RAM.
Tamam hadi oyundandır dedim Google giriyorum gene aynı CPU GPU ankart sıcaklıkları gayet normal 3 tane disk var 1 ssd 2 hdd gittim tarama yaptım hiçbir şey yok bunun sebebi nedir driverlerım güncel ve PC başladıktan 10 dk 15 dk sonra düzeliyor bu durum sizce ne olabilir?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Birde Memtest yap. Ram çipleri cozurdamış olabilir.

Ama sistem komple kitleniyorsa ssd yada hddlerde sorun görünmüyorsa o disklerden biri yada birkaçı uzun zaman kullanılmış.

Benim yedek hdd 3 yıl aralıksız çalışmıştı. Geçenlerde oyun takılmaya başladı, aha dedim hayırlı olsun. Restart attım pc takıldı kaldı loading ekranına.

hdd tararken sorunsuz görünüyordu ama. Smart bilgileride yeşildi.

Boot programıyla içindekileri başka diske yedekledim.

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422

Ama sistem komple kitleniyorsa ssd yada hddlerde sorun görünmüyorsa o disklerden biri yada birkaçı uzun zaman kullanılmış.

Benim yedek hdd 3 yıl aralıksız çalışmıştı. Geçenlerde oyun takılmaya başladı, aha dedim hayırlı olsun. Restart attım pc takıldı kaldı loading ekranına.

hocam 500 gb lik D diski olarak kullandıgım hdd 15.000 saat çalışma süresi var başka konularda örnek konulara baktığımda yazılımsal kaynaklı olduğu söyleniyor format at geçer diyorlar memtest yaparım şuan bilgisiyarı açtım bir sorun yok bidaha olursa deniyeceğim teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

sanmıyorum ramlerin bozulacagını 2 ay once yapmıştım bişey çıkmamıştı bozulsaydı her gün olurdu bu durum

Son düzenleme:

BbglGamer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
Arkadaşlar şimdi direk mevzuya giriyorum bilgisiyarımı açıyorum işte oyun falan oynayacagım direk ses gidip geliyor ve takılmaya başlıyor sistem R3 3100 1660S 16 GB RAM.
Tamam hadi oyundandır dedim Google giriyorum gene aynı CPU GPU ankart sıcaklıkları gayet normal 3 tane disk var 1 ssd 2 hdd gittim tarama yaptım hiçbir şey yok bunun sebebi nedir driverlerım güncel ve PC başladıktan 10 dk 15 dk sonra düzeliyor bu durum sizce ne olabilir?
Şimdi 10 15 dk sonra herşey normale girip düzeliyor ise; öncelikle işletim sisteminde bir sıkıntı var mı kontrol et(virüs,açılışı kontrol eden uygulama trojan vs.),hdd ler ssd vs. hepsini bir kontrol et.