Bilgim olmadığım bir davada tanık gösterildim, nasıl mazeret sunabilirim?

Claynt

Doçent
Reaksiyon puanı
96
Arkadaşlar bilgim olmadığı bir dava da tanık gösterildim, ben den daha fazla bilen insanları değil beni tanık göstermişler. Malum hem covid 19 hem iş dolasıyla hem de zaten faydalı bir tanıklık yapamıyacağım için ben davaya katılmamak için mazeret dilekçesi vermeyi düşünüyorum ama bu konular da hiç bilgim yok bu dilekçeyi kime teslim etmem gerek. E devlette müdahil olduğum dava da çıkmıyor hem anlamadım ben tam.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Arkadaşlar bilgim olmadığı bir dava da tanık gösterildim, ben den daha fazla bilen insanları değil beni tanık göstermişler. Malum hem covid 19 hem iş dolasıyla hem de zaten faydalı bir tanıklık yapamıyacağım için ben davaya katılmamak için mazeret dilekçesi vermeyi düşünüyorum ama bu konular da hiç bilgim yok bu dilekçeyi kime teslim etmem gerek. E devlette müdahil olduğum dava da çıkmıyor hem anlamadım ben tam.
Elinize mahkeme kağıdı gelir. Gelmezse problem yok. Gelirse de gider benim konu ile alakam yok. Beni neden şahit gösterdiler bilmiyorum diyip çıkarsın. E devlette çıkmıyorsa davada yoksundur

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,455
E devlette çıkmıyorsa problem değil.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
UYAP vatandaşa bakın görünüyorsa gidin ilgim yok diyin.

Claynt

Doçent
Reaksiyon puanı
96
Uyapta veya e devlette görünmüyor ama ben bu sistemlere pek güvenemiyorum şimdi gitmem bi yanlışlık olmuş olur falan nasıl emin olabilirim arayıp sorabileceğimiz bi yer var mı

oguzrx

Profesör
Reaksiyon puanı
680
Uyapta veya e devlette görünmüyor ama ben bu sistemlere pek güvenemiyorum şimdi gitmem bi yanlışlık olmuş olur falan nasıl emin olabilirim arayıp sorabileceğimiz bi yer var mı
elıne bır mahkeme kağıdı geldimi, uyap ve edevlet uzerınden kontrol et
gozukmuyor ıse kafana takmana gerek yok

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
Tamam gözükmüyorsa bir şey yoktur.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
boşver. Git mahkemeye alakam yok de. Ne demişler parası olan kefil, vakti olan şahit olsun.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872
tanıklık e devlette görünmez. davanın hangi mahkemede görüleceğini biliyorsanız gidip dosyaya feragat dilekçesi verebilirsiniz.

Claynt

Doçent
Reaksiyon puanı
96