Bi windows işletim sistemi önerirmisinz

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Hocam bak ben şirketimdeki en dandik laptopa bile windows 10 yüklettim. Hiçbirinde kasma sorun sıkıntı yok. Windows 10 ağır bir işletim sistemi değil. Adama ciddi ciddi 8.1 yükleteceksiniz yahu.

sistem düşük olduğu icin lütfen hafif onerin
Hocam sistem çok mu düşük rica etsem işlemcini vs. yazabilir misin?

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Belki HDD kullanıyor? Bilgisiz mi demeye çalışıyorsun?
Yok hocam ben seni severim çokta saygı duyarım öyle birşey demem. HDD bile olsa ben windows 10 kurduruyorum. Eskiden 8.1 kurduruyordum sonra 10 kurdurmaya başladım hiçbir hız farkı yaşamadım ve yüklediğimiz laptoplar 5400 rpm hdd 4gb ramli bilgisayarlar. sadece bu deneyimimi aktarmaya çalışıyorum.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
İlla Windows der iseniz Windows 8 sürümlerinden birisini kurun. Ama tavsiyem bir linux dağıtımı kurmanız. Benim bilgisayarım çok yavaştı deepin os kurdum dual boot ile adeta uçtu. Bak daha 10dk önce yazıcıdan bir şey basmak için windowsa girdim dedim ben bu kadar yavaş bir işletim sistemini nasıl kullanabiliyormuşum. Bir şeye tıklayınca çok uzun sürede açılıyor, disk kullanımı gereksiz yere fazla, ram yiyen tonla gereksiz uygulama var. Linux ise öyle değil. Boşta 4gb ram ile %20 ram kullanıyor. Disk kullanımı boşta %0 cpu kullanımı boşta %1-2. Bunun dışında da çok daha hızlı.