Bf1 icin ideal fps kactir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Alaylı yazarsan , bil mukabil olur bu işler.
Senin modluğun beni de hiç alakadar etmez.
Modluk ile bilgi doğru orantılı olduğunu düşünüyorsan, o kapasite hiç yok demektir sende o zaman:)

İyi forumlar.

60 fps üstü algı yoktur diyen biriyle ben bilgi tartışmasına girmem 2 gram bilginiz ile gelip konulara yazıp milleti yanlış yönlendiriyorsunuz önce bir araştırın öle yazın .

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Aslında algılamasa bile yapılabilirdi çünkü gözümüze gelen resim interpole hale geldiği için daha kaliteli görüntü gelebilirdi.
Benzeri durum müziklerde de geçerli, insan kulağı 20khz ötesini algılayamaz, orta yaşlarda bu 16khz'e kadar düşer ama çoğu film min 22.5 veya 24khz'de çekilir, hd filmler genelde 48khz'de çekiliyor yani orta yaşındaki bir insanın algılayacağının üç katı fazla frekans, çok ufak da olsa kalite artışı oluyor daha fazla sample'ın interpole olması sebebiyle, artı kapitalizm faktörü de var tabi.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Kendi cihazımda oynuyamadım ama minumum 30 olması gerek 60 ve üstü daha akıcı ve güzel oluyor.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
60 fps ile 100 fps farkini anlamak gayet mümkün. Özellikle yaris ve FPS oyunlari oynuyorsaniz.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
60 fps ile 100 fps farkini anlamak gayet mümkün. Özellikle yaris ve FPS oyunlari oynuyorsaniz.

Kardeşim iki monitörü yanyana koyarsan tabiki anlaşılır az miktarda.

Burda şu vardır ki 60 fps sınırından kasdedilen odur.

Sen ilk 60 fps e bakıp, 5 dk aradan sonra 100 e bakarsan ne hissedersin?

Burda önemli olan , pratikte hissedilmeyen şeyin , teorik olarak savunulmaması.

Yani 5 dk aradan sonra hissedemeyip, yanyana iken hissederek ona karar verirsen bu psikolojik bir yanılgıdır, somut değil.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233

60 kare ile 120 ve 144 kare farkı rahatça hissedilir farkı anlıyamıyanda sorun vardır 60 dan sonra 144 lük ekrana geçip testini yapan gamer vatandaşlar birdaha 60 lık ekrana dönemediklerini sölüyorlar ancak 60 hz monitör var bunda 100 fps alalım sadece Mouse da hızlanma olucaktır çünki monitör 60 hz destekli boşa anlatıyoruz hocam :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Oyunlarla hasir nesir birisiyseniz bu tür farklari ayirt etmeniz mümkün. Elbette aralarinda daglar kadar fark yok, fakat yine de 60+ ve üzeri oyunun cok daha akici olmasini ve oynanmasini sagliyor.

Bunun icin monitörleri yanyana koyup kiyaslama yapmaniza gerek yok. Bu olay yine kisiden kisiye fark gösteren bir durum.

Divisi10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Durun ben sadece i7 4790 ve 75 hz monitor icin ekran karti onerisi istiyorum
162240zkywsqldk9qelrxk.jpg

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Oyunlarla hasir nesir birisiyseniz bu tür farklari ayirt etmeniz mümkün. Elbette aralarinda daglar kadar fark yok, fakat yine de 60+ ve üzeri oyunun cok daha akici olmasini ve oynanmasini sagliyor.

Bunun icin monitörleri yanyana koyup kiyaslama yapmaniza gerek yok. Bu olay yine kisiden kisiye fark gösteren bir durum.

İşte onu yazmış ya arkadaş. Özel eğitimli pilotlar veya eğitimini almış kişiler yazmış.

Herneyse boşa yazmanın mantığı yok.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Durun ben sadece i7 4790 ve 75 hz monitor icin ekran karti onerisi istiyorum
162240zkywsqldk9qelrxk.jpg

Bunları tavsiye ederim bu monitörün ınput lag değerleri oldukça iyi hareketli görüntüde ghosting zayıf diyebiliriz + olarak amd freesync özelliği mevcut bu kart ile iyi seçim olacaktır

Monitör VIEWSONIC 23.6" VX2457-mhd AMD FreeSync™ 75 Hz 1MS GAMING MONİTÖR

Ekran kartı : Sapphire RX480 GDDR5 8GB 256Bit Amd Radeon Ekran Kartı

144 lük ekran alırsanız bu değere fps olarak çıkmak zordur kenobi nin sölediği gibi , fark yaratıyor pilotlar için çıkartmıyorlar bu ekranları firmalar enayi değil :) bence bu monitör ve kart işinizi görür .

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Bill Gates 1981 yılında bilgisayarların 640 kilobyte ram'den ötesine ihtiyaç duyacağını düşünmüyorum demişti.
Dolar yükselmekte ve ekonomimiz zayıflamakta, dolayısıyla artık teknolojik gelişmelerden yavaş yavaş uzak kalıyoruz ancak amerikada veya avrupada yeni bilgisayar alanların çoğu 4k'ya veya 144hzlere geçiyorlar, bakmayın bizim 60hz'de kaldığımıza.
Google 2012 yılında Kansas eyaletinde ev kullanıcılarına 1000mbit(bin megabit) hız getirdi, 2017'ye giriyoruz, 5 yıl geçmiş neredeyse, bizim hızımız belli, ayrıca her olay sonrası internet bilinçli şekilde yavaşlatıldığından iyice yavaşlıyoruz.
O yüzden yeni teknolojiye ait farkı anlamamanızı normal karşılıyorum, tartışmaya gerek yok.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Bill Gates 1981 yılında bilgisayarların 640 kilobyte ram'den ötesine ihtiyaç duyacağını düşünmüyorum demişti.
Dolar yükselmekte ve ekonomimiz zayıflamakta, dolayısıyla artık teknolojik gelişmelerden yavaş yavaş uzak kalıyoruz ancak amerikada veya avrupada yeni bilgisayar alanların çoğu 4k'ya veya 144hzlere geçiyorlar, bakmayın bizim 60hz'de kaldığımıza.
Google 2012 yılında Kansas eyaletinde ev kullanıcılarına 1000mbit(bin megabit) hız getirdi, 2017'ye giriyoruz, 5 yıl geçmiş neredeyse, bizim hızımız belli, ayrıca her olay sonrası internet bilinçli şekilde yavaşlatıldığından iyice yavaşlıyoruz.
O yüzden yeni teknolojiye ait farkı anlamamanızı normal karşılıyorum, tartışmaya gerek yok.

Alakası nedir ?

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233

Eline sağlık hocam :)

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Yanlış anlama.
Alakası şu ki uzak kaldıkça gelişmelerden anlamak zorlaşıyor.
Biraz da gururumuz devreye giriyor, kendimiz satın alamayınca zaten aynısı diyip geçiyoruz.
Bu sadece senin için değil, ülkemiz için böyle.
Onu demek istedim, yoksa hakaret değil.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Yanlış anlama.
Alakası şu ki uzak kaldıkça gelişmelerden anlamak zorlaşıyor.
Biraz da gururumuz devreye giriyor, kendimiz satın alamayınca zaten aynısı diyip geçiyoruz.
Bu sadece senin için değil, ülkemiz için böyle.
Onu demek istedim, yoksa hakaret değil.

Yahu kardeşim. Hakaret olarak algılamıyorum. Ben de şu an PC de yok.

1000 FPS gereksiz yahu desem bunlar cukka oturacak, yani lafı sokmuş olacaksın.

Ben diyorum ki bilinçsiz teknolojik alım yapıyoruz.

Yine söylüyorum diyorum ki: Adam A marka ile B markayı karşılaştırıyor ve sonra kendi neyi kullanıyorsa onu haklı çıkarıyor.

Sonra A nın yaptığı iş ile B nin farkını algılayamıyor.

Meşhur Kamera karşılaştırmaları. Şu iyi bu iyi bıktık.

Hangi resim hangi markaya ait ?

Cevap yok.

Peki neden tartışıyorsun ? O da bilmiyor ki.

Teknolojiyi anlamak bu değil.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
@Divisi10 Sormak istediğiniz bir durum olursa etiketleyin ilgilenirim bu arada sisteminizdeki psu yu yazın bir ara karta yetermi bakalım.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Yahu kardeşim. Hakaret olarak algılamıyorum. Ben de şu an PC de yok.

1000 FPS gereksiz yahu desem bunlar cukka oturacak, yani lafı sokmuş olacaksın.

Ben diyorum ki bilinçsiz teknolojik alım yapıyoruz.

Yine söylüyorum diyorum ki: Adam A marka ile B markayı karşılaştırıyor ve sonra kendi neyi kullanıyorsa onu haklı çıkarıyor.

Sonra A nın yaptığı iş ile B nin farkını algılayamıyor.

Meşhur Kamera karşılaştırmaları. Şu iyi bu iyi bıktık.

Hangi resim hangi markaya ait ?

Cevap yok.

Peki neden tartışıyorsun ? O da bilmiyor ki.

Teknolojiyi anlamak bu değil.

Bilinçsiz teknoloji tüketicisi olduğumuz konusuna zaten katılıyorum.
Üretmeyip sadece tükettiğimiz için bu hale geldik ve maalesef daha da kötü bir hale doğru yol almaktayız.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Gece gece iyi güldüm.
Bunu sadece konu sahibine söylüyorum başkaları atlamasın lütfen.
60 FPS ile 144 FPS arasındaki farkı destekli monitörlerde denemiş insanlar farkı anlayabilir ve yüksek FPS değeri oynamaya gerçekten zevk katar imkanınız varsa yüksek FPS Yüksek kalite dengesini tutturmaya çalışın

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Bilinçsiz teknoloji tüketicisi olduğumuz konusuna zaten katılıyorum.
Üretmeyip sadece tükettiğimiz için bu hale geldik ve maalesef daha da kötü bir hale doğru yol almaktayız.

Winrar programını iso açmak için önerenler, FPS değerleri hakkında öneri de bulunuyor mesela.Adam oyun indirmiş ve oyunu kurucak . Adam winrardan bahsediyor sanki o konuda en iyisiymiş gibi. Ben bunu demek istiyorum dostum ve birileri de bunu beğeniyor sırf muhalefetlik ve yancılık adına. Durum bu

M

Murat Burç

SDN Okuru
Winrarin iso açtığını bilmeyip sonradan öğrenip yamulanlar fps farkı hissedilmez diyor işte naparsin durum bu forumdaşlar

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Kabullenmek bir erdemdir. Burası forum, burası tartışmanın ve doğru bilginin kaynağı. Konu amacını aştığı için kapandı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...