Beyler Okul Bırakma yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan harkk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

harkk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
millet ben üniversiteyi bırakmak istiyorum ve benim aileme gecerli bir sebep söylemem lazım yardım edin :bored::bored:

adakizi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
neden brakmak istiyorsun ki?

harkk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dersler yuzunden diyelim ugrasmak istemiyorum artık ve ben bunu aileme bu sekilde soyleyemem ... :///

ÇamurAbi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bırakmak istiyorsan, okuman bir işe yaramayacaktır..
Niye bırakmak istediğini açıkla, tabii önce kendine açıkla; hakikaten bırakma isteklerinimi sıralıyorsun, yoksa zırvalıyormusun..
Sonrasında ailene, tabii zırvalamadığına kanaat getirdiysen, açıkla..

Tahminen kızacaklardır, yada söyleneceklerdir.. Sen tepki verme, olayların soğumasını bekle; nihayetinde ailen, öncelikle iyiliğini düşünüyorlar..
Hem hiç bir şey olmasa dahi annenin vicdanı cızlar, babanı ikna eder.

Gönülsüz yenen aş, ya karın ağrıtır yada baş.

adakizi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kötü, sonra çok pişman olabilirsin. Bence 1-2-3-4-5 değil onlarca kez düşün bu konuyu. şimdi dersler zor geliyor diyorsun, ya sonra ne yapacaksın?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
[MENTION=201809]harkk[/MENTION] insanlar o okulları kazanabilmek için mücadele ediyor sen kazanmışsın bırakacam diyorsun.Bence bunun bir açıklaması olmaz biraz derslerine kasıp okulu bitirmen çok zor olmasa gerek

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Kendini o mesleğe ait hissetmiyorsun... ya da hayalin bu değildir... ya da ders tarzı sana uygun değildir (hani bazıları kimyadan hiç anlamaz gibi) yabancı dil okumak istiyorsun... Hayatın tüm yükü zor geliyo.. Kendini hazır hissetmiyorsun.. tüm bunları içinde barındır.

Hangi bölümde okuyorsun ? ve hangi şehirde ?

harkk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dogru soyluyorsunuz bişey demiyorum ama boyle yapmak istiyorum icimden gelen bu .

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
erkeksen bir kere hiç deneme. İlerde askerliğin olacak ve keşke kısa dönem yapsaydım diyeceksin.

Al en basit örnek sana ;)

Ama şu da bir gerçek: şu anda lise mezunu birisi 700 lira ile çalışıyor, üniv. mezunu kişi de aynı ücretle başlıyor. Bu da işin p.. yanı

adakizi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer kendini geliştiren, çalışkan biriyse lise mezunu da olsa, bir şekilde iyi paralar kazanıp, iyi yerlere geliyor. Ama tembelse ister lise mezunu olsun, ister ğniv. mezunu farketmez..

herkez üniv. bitirecek diye bir kaide yok, ama okumak her zaman güzeldir.

--- Mesaj Güncellendi ---

[MENTION=201809]harkk[/MENTION] bu arada şunu da düşün:
yarın birgün aşık oldun, evlenmeyi düşünüyorsun. Ama vasıfsızsın, iyi bir işin yok. Üstüne sevdiğin kız da üniv mezunu, bir de öğretmen olsun..
sen lise mezunusun, eşin üniv. mezunu.. kesinlikle anlaşamazsınız, anlaşsanız bile sen her zaman kendini ezik hissedersin.

sana yegane önerim oku oku oku

harkk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tskler yorumlarınız icin bundan sonrsı bana dusuyor

adakizi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet, uzun uzun düşün, umarım hayırlısı olur.

harkk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
oyle bir durum oldugunda ben kendimi kesinlikle ezik veya mahcup durumda hissetmem o kisi ile ilgilidir insanın kendi kendini gelistirebilecegini dusunuyorum . gidip bi yabancı dil ogrenmek istegim var ve bunu eger okulu bırakırsam gerceklestirececegim ...

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Saçmalama dostum.Ben her ne kadar hayatım boyunca okula ve eğitim düzenine karşı olsamda Dünya'nın düzeni bu şekilde yürüyor ve uymazsan elenirsin.Hemde çok acımasız bir şekilde düzen seni saf dışı bırakır.Kafanı granit mermerlerin köşesine köşesine vurursun.Dünya'da kaç kişi üniversitede okuduğu bölümün mesleğini icra ediyor.Yarı yarıya bir oran bu belkide daha fazla.Ama üniversite mevzunu olmak zorundasın.Düzen sana bunu emrediyor ve yapmazsan geride kalırsın.Gittiğin her iş görüşmesinde, arkadaş ortamında, aile ortamında 1-0 yenik başlarsın.Bu nedenle sık dişini ve oku.Kimse bayılmıyor üniversite okumaya ama bunun bilincinde olanlar dişini sıkıp okuyor.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sevgili arkadaşım , Hayatın boyunca Ailenin eline bakan biri olarak yaşamak istemiyorsan , Birgün bir yerde kendi ayaklarının üzerinde durma gibi bir hedefin varsa oku. Ne öğrendiğinin önemi yok oku , elinde diploman olsun. Sağlam bir işe gir , yaşa hayatını . Yok ama ben 25-30 yaşına kadar annemden babamdan utanmadan para isterim , sonrasında Babam evimi alır, Akrabanın yanında girer çalışırım zaten kendi başıma bir işte yapamam dersen o ayrı.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
dersler yuzunden diyelim ugrasmak istemiyorum artık ve ben bunu aileme bu sekilde soyleyemem ... :///
Bence de söyleme zaten ve bu fikir sadece fantazi olarak kalsın. Sen sadece bugünü düşünerek hareket ediyorsun, geleceğini düşün. Zaman hızla ilerliyor ve günümüzde hemen hemen herkes bir üniversite mezunu dolayısıyla herkes eğitimli ve donanımlı olacak önümüzdeki yıllar içerisinde. Üniversite mezunu olmayan kişilerin iş bulma konusunda fazla şansları olacağını düşünmüyorum. Ha dersen ki babam holding patronu sen bilirsin ...

harkk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Genellikle yorumlar BIRAKMA bırakırsan vasıfsız bir p.c olur cıkarsın yonunde oldu ama bide isin su tarafı var ben 1.sınıftayım daha,isletme okuyorum ve bu bana ilerde bi boka yaramayacak onuda biliyorum onun icin şimdi bıraksam
ilerdede yurtdısına gidip bi dil ogrenip kendi işimizde devam ederim seklinde dusuncelerim var ne diyorsunuz ??

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Sen okuduğun bölümü sevmiyorsan, derslerden zevk almıyorsan, girdiğin dersler sana bir zulüm gibi geliyorsa, ders sırasında dersle hiç alakan yok sadece okula gitmek için okula gidiyorsan eğer bence yarın bırak.

Bırak ama şunu da düşün, bugünün yarını var.

LeoNScooT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
lise 4 ögrencisi olarak ben üniversiteyi kazanamıyacağım diye korkarken sen rahat rahat bırakacağım diyosun bu ne rahatlık ? Hayat zor valla açıkçası oku seni adamdan saysınlar okuma seni takmasınlar.Bu devirde paran varsa adamsın

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Genellikle yorumlar BIRAKMA bırakırsan vasıfsız bir p.c olur cıkarsın yonunde oldu ama bide isin su tarafı var ben 1.sınıftayım daha,isletme okuyorum ve bu bana ilerde bi boka yaramayacak onuda biliyorum onun icin şimdi bıraksam
ilerdede yurtdısına gidip bi dil ogrenip kendi işimizde devam ederim seklinde dusuncelerim var ne diyorsunuz ??

Arkadaşım Amerika'da okuyor , Türklere orda iş yok el ayak işlerini yapıyorlar (Benzinci ,Restaurant) . Okuyup dil öğrenmenin masrafı Çok fazla. Tanıdık eş akraba varsa ayrı.

abdullahmk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer kafanda, okulu bıraktıktan sonrası için bir plan oluşturduysan ve bu sana mantıklı geliyorsa aklındakini yap. Hayat senin hayatın, kendi hayatınla ilgili kararları verebilecek yaş sınırını aşmış durumdasın. Fakat ileride eğer olaylar istediğin ve tahmin ettiğin gibi gitmesse de geriye dönüp "keşke" dememelisin. Zamanında ben böyle bit karar almıştım ve şu anda o kararımın sonuçlarını yaşıyorum diyip pişmanlık duymadan yaşamına devam etmelisin. Çünkü yürürken durup geriye dönüp keşke diyerek pişmanlık duyduğun sürece bir arpa boyu yol gidemessin, ta ki tekrar önüne dönüp şartlar ne olursa olsun yürümeye devam edene kadar. Yürürken attığın her adım seni hedefine bir adım daha yaklaştırır. Rahat ol ve ailene okulu bırakmandaki gerçek sebebin ne ise onu söylemen. Her ne kadar sana en başta kızsalar da seni her zaman ve her durumda destekleyeceklerdir.
Kısaca özetlemek gerekirse; dünyanın sonu değil ya!

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bahane uydurma bence, gerçek sebep ne ise ailene onu söyle. Bırakmak istiyorsan da bırak, henüz 1. sınıftaymışsın zaten. Hayat senin hayatın sonuçta, başkalarının değil. Ne yapmak istiyorsan, kendini nerede görmek istiyorsan onu yap. Ailen başta kızsa da eninde sonunda bunun senin kararın olduğunu anlayacaktır.

ÇamurAbi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
+++

işletme okurken, 1.sınıf derslerinin seni zorladığı gibi bir bahane sunarsan; ayrılmak gibi bir derdin olmamalı aslında.. Seni okuldan almalılar.
Nedense halen gerçek sebebin derslerle alakasının olmadığını düşünmekteyim.

Otur, gerçek sebepleri bul derim.

işletme 1. sınıf derslerinin, lisede görülen derslerden çok daha zor ve bıktırıcı olduğunu düşünmüyorum.
Ailende uzakta ve alışık olmadığın kültürel özelliklere sahip bir şehirde, arkadaşlık bağları kuramadığın bir ortamda eğitim görmeye çalışıyorsan; sorun belkide bölümünle alakalı değildir.
Niye bu cümleyi kurduğumu söylemem gerekirse; ilk senen ama ikinci dönemin.. İlk dönem öyle yada böyle okuduysan, lakin; ikinci döneme başlamadan önce memleketine ve ailenin yanına vede sahip olduğun arkadaşlarına kavuşup, ikinci döneme başlarken onlardan ayrılmak zorunda kaldıysan ...

Neyse umarım ilgim anlaşılmıştır; imkanın varsa, sanal olmayan bir büyüğünle samimi bir şekilde dertleş...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Hayat senin nasil istiyorsan öyle yaşa iyisi ve kötüsü ile.

MicrosoftActive

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 tane üni. bitirdim yine işim olmasa yine girer yine okurum.Bilgi göz çıkarmaz :)

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
İşletme okurken de yabancı dil öğrenebilirsin. Yurt dışına gidebilirsin. Ben de işletme okuyorum. Sınıfta bir çok kişi yabancı dil için yurt dışına gitti. Dersleri öyle ya da böyle halledersin.
Sadece yabancı dil yerine, yabancı dil + işletme diploması ile düşün kendini.
İşletmenin bir boka yaramayacağı konusunda bence yanılıyorsun. İş ilanlarına biraz göz at. Yabancı dil bilen işletme mezunu arayan bir çok firma var.

berinark

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım ben Kocaeli üniversitesinde okuyorum. Aynı senin gibi okulu bırakmayı çok düşündüm. Üstelik yaklaşık iki sene hiç okula gitmedim. Öncelikle böyle birşey yapma kesinlikle. Bırakacaksan, memnun değilsen tam bırak, kaydını sildir. Ve tekrar sınavlara hazırlanıp istediğin bölümü oku. Yada iyi olduğunu düşündüğün bir konuda kendini geliştir. Ama tekrar hazırlanman kesinlikle tavsiyemdir(bu dönemde üniversite mezunu olmamanın çok eksisi var). Tekrar hazırlanan iki tanıdığım var ve şuan mezun oldular. Mesleklerinde de çok iyiler. Umarım herne karar verirsen senin için hayırlı olur. Hayatında başarılar dilerim :)

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
cok pisman olursun. demedi deme.#

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Aslında önünde bir seçenek daha var üniversite okumadığım için tam bilmesemde kayıt dondurma seçeneği var tam işleyişi nasıldır bilemem ama kaydını dondürdugun süre zarfında düşünürsun eğer geri dönmek ister isen kapıları tümü ile kapatmamis olursun .

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ailene okulun vakit kaybı olduğunu biran önce hayata atılmak istediğini söyleyebilirsin. Okulu bıraktıktan sonra neler yapacağınıda ailene anlatırsan belki anlayışla karşılarlar.

Sadece yabancı dil işe yaramaz. Daha farklı bir şeyler yapmalısın. Okulu bırakmasan daha iyi tabi ama genede sen bilirsin. Sadece askerlik için bile 4 yıllık üniversite okumaya değer. Askere gidip gelenlere sor ne zorluklar çektiklerini.