Beyler cok kararsiz kaldim 6S mu 6S plus mi?

iblu3xyz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Iyi geceler, ya 6s ve 6s plus arasinda gidip geliyorum. 6splus ekrab(4.7-5.5inc) cozunurluk 2 kat yuksek ve pili cok daha iyi bildigim farklar bunlar ois falab biliyorum da 4k video cekmiycem zaten. Neyse beyler arada 400 tl var iste ne diyosunuz?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Telfn dan yazigim icin klavye hatalari olabilir . Neyse ekran pil ve cozunurluk icin deger mi sizce

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Oncelikle farklar icinde bahsettiginiz ois destegi konusunda sunu soylemek gerekir. Video cekimlerinde cekim cozunurlugu arttikca titremeler daha cok hissedilir. Buda keske ois destegi olsaydi dedirtir. Bu titreme engelleme gerekliligi sadece 4k cekimde full hd 1080p cozunurlukte de gerekli. 1080p cozunurlugu de yuksek bir cozunurluk. Yani, zaten 4K cekim yapmiycam diyip ois destegini kestirip atmayin.

Diger farklara geldigimizde ekran buyutlugu buyuklugu konusunda benim kanaatim aradaki farki hak ediyor. Cunku ben 5.5" ve ustu kullanan ve seven bir kullaniciyim. Sizde benim gibi kendinize sorun ekran boyutu konusunda bir tercih yapin.

Bir diger fark batarya. Bu batarya performans farkini kisa ve oz yorumliyim. Aradaki fark en az iki kati daha uzun gidiyor 6s plus.

Ekran cozunurlugu ici. Deger mi demissiniz. 6s in ekran cozunurlugu dusuk ama piksel diziliminden kaynaklanan bir basari var. Bu da piksel gormenize neden olmuyor. O nedenld cozunurluk icin aklinizda bir suphe olmasin.

Sonuc olarak arada 400 tl fark var demissiniz. Bu farki ois destegi, ekran boyutu ve batarya performansi konularindaki farkliliklar 400 tl fark verilmesine kesinlikle deger. Butceniz uygun ise tavsiyem 6s+ almaniz yonunde.

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Batarya ömrü ois ekran boyutu ve parlaklığı tercihini çok büyük demiyorsan iphone 6s+'ta kullanman yönünde.

Perfect1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Oncelikle farklar icinde bahsettiginiz ois destegi konusunda sunu soylemek gerekir. Video cekimlerinde cekim cozunurlugu arttikca titremeler daha cok hissedilir. Buda keske ois destegi olsaydi dedirtir. Bu titreme engelleme gerekliligi sadece 4k cekimde full hd 1080p cozunurlukte de gerekli. 1080p cozunurlugu de yuksek bir cozunurluk. Yani, zaten 4K cekim yapmiycam diyip ois destegini kestirip atmayin.

Diger farklara geldigimizde ekran buyutlugu buyuklugu konusunda benim kanaatim aradaki farki hak ediyor. Cunku ben 5.5" ve ustu kullanan ve seven bir kullaniciyim. Sizde benim gibi kendinize sorun ekran boyutu konusunda bir tercih yapin.

Bir diger fark batarya. Bu batarya performans farkini kisa ve oz yorumliyim. Aradaki fark en az iki kati daha uzun gidiyor 6s plus.

Ekran cozunurlugu ici. Deger mi demissiniz. 6s in ekran cozunurlugu dusuk ama piksel diziliminden kaynaklanan bir basari var. Bu da piksel gormenize neden olmuyor. O nedenld cozunurluk icin aklinizda bir suphe olmasin.

Sonuc olarak arada 400 tl fark var demissiniz. Bu farki ois destegi, ekran boyutu ve batarya performansi konularindaki farkliliklar 400 tl fark verilmesine kesinlikle deger. Butceniz uygun ise tavsiyem 6s+ almaniz yonunde.

Iyi geceler, ya 6s ve 6s plus arasinda gidip geliyorum. 6splus ekrab(4.7-5.5inc) cozunurluk 2 kat yuksek ve pili cok daha iyi bildigim farklar bunlar ois falab biliyorum da 4k video cekmiycem zaten. Neyse beyler arada 400 tl var iste ne diyosunuz?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Telfn dan yazigim icin klavye hatalari olabilir . Neyse ekran pil ve cozunurluk icin deger mi sizce
4K çözünürlükte video ekmekten bahsetmişsiniz ama kaçımızda 4K çözünürlüklü görüntüleri destekleyen ekran var
Pil kullanımına gelince 6s 64gb kullanıyorum 8saat ekran görüntüsüne 16 saat bekleme süresi alıyorum sizin cihazınız 16 ya 32 mi?

Soran tavsiyeme gelince büyük ekran seviyorsan git plus al ama telefon elimde uçsun istiyorsan 6s ten şaşma
6sin bana göre tek dez avantajı ekranın hd olması bununda artısı var güç gerektiren uygulamalarda daha yüksek fps alırsın.
Tabi bunlar benim fikirlerim

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
4K çözünürlükte video ekmekten bahsetmişsiniz ama kaçımızda 4K çözünürlüklü görüntüleri destekleyen ekran var
Pil kullanımına gelince 6s 64gb kullanıyorum 8saat ekran görüntüsüne 16 saat bekleme süresi alıyorum sizin cihazınız 16 ya 32 mi?

Soran tavsiyeme gelince büyük ekran seviyorsan git plus al ama telefon elimde uçsun istiyorsan 6s ten şaşma
6sin bana göre tek dez avantajı ekranın hd olması bununda artısı var güç gerektiren uygulamalarda daha yüksek fps alırsın.
8 saati herhalde ekran parlaklığı düşük seviyede bir iki facebook instagram yapıp çıkıyorsunuz ya samsung işlemcili 6s alınırsa durum daha vahim hale geliyor günde iki kez şarj etmek durumunda kalıyorsun yoğun kullanımda 6s'ler sadece 3-4 saat arası alıyorsun ve batarya dakikada %1 yüzdesi düşüyor i6s+ sana yoğun kullanımda 4.5 saat %70 parlaklıkla rahatlıkla veriyor Oyunlarda ve videolarda sana daha uzun süre vadediyor.İphone 6s+ 593 parlaklık veriyor ve bu en yüksek parlaklık nit oranı 6s 550 nit veriyor.Bu videoda tam olarak 6s'in şarjının diğerlerine göre nasıl gittiğini görün hak vereceksiniz.
[video=youtube;m5tpixN1KFE]https://www.youtube.com/watch?v=m5tpixN1KFE[/video]

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

Yazımı ya tam anlamıyla okumadınız yada okuduğunuzu anlamadınız. 4k video çekin demiyorum. Anlıcağın dilden yazıyım. Ois desteği sadece 4k çekimde değil, 1080p çekim de de gerekli diyorum. 4k için gerekli olduğu kadar 1080p için de gerekli. 4k çekmicem diyor. Bende diyorum ki 1080p için de ois desteği olsun yoksa titreme çok olur.

ahmetal16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben 6s 16 gb kullanıyorum video çekmem oyun oynamam dersen gayet yeter, video felande çekersin ya 11.8 gb yer kalıyo sana zaten bence yeter, 6s plus al .bende şuan 6.6 gb boş alan var 4 tane oyun bikaç fotoğraf felan var ama hafıza fazla olması daha akıcı olur bunuda düşün,6s 64 alırsan ama kafan rahat olur ve pil konusunuda pek düşünme bi günü rahat çıkartıyor yanlız bende tsmc çipset var samsung çipset nasıldır orasını bilmiyorum karar senin
yani ikisinide düşünebilrsin sen ne amaçla kullandığına bağlı günde ben 10 saat telefonla ilgilenirim kafamı kaldırmam pil önemli diyosan 6s+ ama ben çok fotoğraf çekerim oyun oynarım günde çok kullanmam diyosan 6s ama kurudğum cümle çok anlamsız oldu 64 gb alanın olcak ve birsürü oyunun olucak ama 5 saat kullanacaksın 6s+ daha mantıklı 12 gb a da oyun yüklersin zaten güncellemeler hafızayı etkilemiyo