Beyaz Eşya fiyatları - Düğün sezonu ilişkisi

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar,

Uzun bir süredir beyaz eşya modelleri ve tüm mağazalarda(internet siteleri) araştırmalar yapmaktayım.

Marka ve modelleri aşağı yukarı belirledim ve yaza kadar uygun fiyatlı kampanya yakaladığım yerden satın almayı düşünüyorum.

Şöyle birşey farkettim, 1 ay öncesine göre özellikle beyazeşyalarda gözle görülür bir fiyat artışı var. Gelinlik ve damatlıklarda olduğu gibi acaba düğün sezonu(yaz) yaklaştıkça beyazeşya fiyatlarında da bir artış gerçekleşiyor mu diye düşünmeye başladım.

Bu konuda bilgisi, tecrübesi ve tahmini olan arkadaşlar var mı ? :) Beyazeşya almanın bir sezonu fln var mıdır?

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION];
1 ay önceki model 1 ay sonra yüksek fiyat ile satılmıyordur bence. ama şu oluyordur. düğün(yaz) ayında beyaz eşya fiyatlarına indirim yapmış gibi gösterip o anki fiyatları ile satıyorlardır.

sen hangi ürünleri beğendin?

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
@tambjk;
1 ay önceki model 1 ay sonra yüksek fiyat ile satılmıyordur bence. ama şu oluyordur. düğün(yaz) ayında beyaz eşya fiyatlarına indirim yapmış gibi gösterip o anki fiyatları ile satıyorlardır.

sen hangi ürünleri beğendin?

Buzdolabı : Samsung RT59QBPN
Çamaşır Mak: Bosch WAQ20460TR
Bulaşık Mak: Bosch SMS58N08TR
TV : LG 47LM660S

Epey araştırdıktan sonra bunlara karar verdim. Bu dönemin Fiyat/Performans ürünleri bunlar bence :)

Geçen ay bu ürünlerin fiyatlarını araştırdığımda birçok site fırsat ve kampanya yapıp fiyatlarını 50-150TL aşağıya çekmişti, şimdi ise gördüğünüz gibi.

Oturma grupları, yatak odası, tv ünitesi, yemek odası fiyatlarıysa söylenenin aksine henüz artmadı :) Adam bana satman için sıktı biryerlerinden muhtelemen.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Sadece beyaz eşya değil; mobilya, ev eşyası, bakım-tadilat.. Hepsinin fiyatları artıyor.

Düğün için hepsi kaçınılmaz şeyler. MECBURSUN. Firmaların yaptığı da durumdan istifade. Taksit sayısı, taksit öteleme, para puan vs ile artan fiyatları kamufle ediyorlar..

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Sadece beyaz eşya değil; mobilya, ev eşyası, bakım-tadilat.. Hepsinin fiyatları artıyor.

Düğün için hepsi kaçınılmaz şeyler. MECBURSUN. Firmaların yaptığı da durumdan istifade. Taksit sayısı, taksit öteleme, para puan vs ile artan fiyatları kamufle ediyorlar..

icin yanmis gibi anlatmissin :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bazı şeylerin fiyatları dönemsel artar bu normaldir.

Beyaz eşyacılarda biraz zeka varsa fiyatları yukarı çekme zamanının geldiğini anlayacaklardır. :)

Ancak onlarıda suçlayamam açıkcası, ticaret yapıyorlar en nihayetinde.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
icin yanmis gibi anlatmissin :)

Ben yandım eller yanmasın :D

Olan oldu artık, şimdi akıllandım ama :)

Sonbahar-Kış döneminde alıyorum. Hem fiyatı daha cazip, hem de piyasadan alırsan pazarlık gücün çok yüksek

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bu ay içerisinde en azından beyazeşyaları alıp arka odaya istifleyeceğim :)

En uygun fiyatı http://www.makroreyon.com/ sitesinden buldum, bilginize! (Bonus-world-axess kartlarına peşin fiyatına 12 taksit ve tüm ürünler distribütür garantili)

Ayrıca, hızlıal sitesinden alışveriş yapacak arkdaşlar için tavsiyem, ürünleri sepetinizde bırakın, 1-2 saat sonra sizi arayıp bir sorun olup olmadığını soruyorlar. Ben başka sitede daha uygun fiyata bulduğumu ve karar verme aşamasında olduğumu söyledim. Hemen %2 indirim yapmayı teklif ettiler.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Bu ay içerisinde en azından beyazeşyaları alıp arka odaya istifleyeceğim :)

En uygun fiyatı http://www.makroreyon.com/ sitesinden buldum, bilginize! (Bonus-world-axess kartlarına peşin fiyatına 12 taksit ve tüm ürünler distribütür garantili)

Ayrıca, hızlıal sitesinden alışveriş yapacak arkdaşlar için tavsiyem, ürünleri sepetinizde bırakın, 1-2 saat sonra sizi arayıp bir sorun olup olmadığını soruyorlar. Ben başka sitede daha uygun fiyata bulduğumu ve karar verme aşamasında olduğumu söyledim. Hemen %2 indirim yapmayı teklif ettiler.

odaya istifleyeceksin peki ne zaman kullanacaksin?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Hızlıal a yakışacak hareket :)

Geçen sene ramazan ayından 1 hafta önce klima aldım ve iptal ettim ona rağmen klime geldi, kargo şubesinden paketi teslim almadan geri gönderdim. "Başka model seçtim" ve yine hızlıal dan!

Teslim dahil almadığım kargoyu almaları, iade kabul etmeleri, yeni ürünün siparişinin açılması, yeni ürünün tedariği, yeni ürünü göndermeleri falan derken ramazanın son 5-8 günü falan serin serin oruç tuttuk gerçekten, Allah razı olsun onlardan!

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
odaya istifleyeceksin peki ne zaman kullanacaksin?
Temmuzdan itibaren.

Ayrıca hepsini aynı yerden alırsam garantilerinin 4 ay sonra başlatmalarını isticem. Kolilerini açmazsam ve kurulumları için 4 ay sonra teknik servislerini çağırırsam, garantiler satın aldığım tarihtemi yoksa teknik servislerin kolileri açtığı tarihtemi başlar yoksa?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hızlıal a yakışacak hareket :)

Geçen sene ramazan ayından 1 hafta önce klima aldım ve iptal ettim ona rağmen klime geldi, kargo şubesinden paketi teslim almadan geri gönderdim. "Başka model seçtim" ve yine hızlıal dan!

Teslim dahil almadığım kargoyu almaları, iade kabul etmeleri, yeni ürünün siparişinin açılması, yeni ürünün tedariği, yeni ürünü göndermeleri falan derken ramazanın son 5-8 günü falan serin serin oruç tuttuk gerçekten, Allah razı olsun onlardan!

İnternetten aldığın ürünleri teslim tarihinden itibaren 7 gün içerisinde koşulsuz iade edebiliyorsun :) Kullanmaman kaydıyla tabiki.

Ben hepsiburadan 4-5 kez kulaklık alıp, 2-3 gün deneyip iade ediyordum, istediğim kalitede bulana kadar ;)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Temmuzdan itibaren.

Ayrıca hepsini aynı yerden alırsam garantilerinin 4 ay sonra başlatmalarını isticem. Kolilerini açmazsam ve kurulumları için 4 ay sonra teknik servislerini çağırırsam, garantiler satın aldığım tarihtemi yoksa teknik servislerin kolileri açtığı tarihtemi başlar yoksa?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

İnternetten aldığın ürünleri teslim tarihinden itibaren 7 gün içerisinde koşulsuz iade edebiliyorsun :) Kullanmaman kaydıyla tabiki.

Ben hepsiburadan 4-5 kez kulaklık alıp, 2-3 gün deneyip iade ediyordum, istediğim kalitede bulana kadar ;)

Ben kargoyu dahi almadım.
Samsung klima mı ne aldım sonra baktım herkes şikayetçi, servis çok kötü falan diye.
Serivisi aradım böyle böyle klima aldım takmak için servis talep ediyorum. 5 hafta sonraya falan gün vermişlerdi yani ramazan bayramına :D
Sonra başka Samsung servislerini aradım baktım 3 haftadan önce kimse gelemeyiz diyor dedim kalsın.
Baymak ı aradım klima aldım ne zaman takarız. Yer nerde abi? ekibi yollayayım yarın diyor adam :D :D
Samsungu aldıkdan bir kaç saat sonra iade iptal talebinde bulundum, durumu izah ettim yine kargo verdiler.
Ertesi gün kargoyu direk şubeden geri gönderttim ama hızlıal OK vermeden kargo geri gitmiyormuş.
2-3 gün şubede bekledi öyle geri gitti.
Yaklaşık 1 hafta bırak kullanmayı el sürmeyi, paketini dahi görmediğim kargoyu incelediler sıkıntı varmı iade alınabilirmi diye.
1 hafta sonunda OK bunu iade aldık dediler 1 hafta parayı geri ödemeleri, 3-5 gün yeni ürünün temini falan ramazanı bitirdik zaten...

O gün bugün hızlıalı kullanmıyorum.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION]; benim bildigim fatura tarihinden itibaren garantiye giriyor. ama arastirmak lazim.

sumeyrademirci

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aman kardeş ben nişanlıyım benimde düğün olacak yakında biz yıl sonuna doğru almayı planlıyoruz beyaz eşyaları hiç mühim değil seri sonu falan bir sene sonraki ürünle fazla bir farkı yok aldığının .sene sonuna doğru alışverişini yap bana göre

hey3452

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar kesinlikle Siemens bosch grubundan birşey almayın biz siemens bulaşık makinesi aldık, aldığımız günden beri bozuk

yıkadığı yerde duruyor. baştan başlatıp duruyoruz serviste anlamıyor
e09 hatası veriyor servislerde hiç birşeyden anlamıyor her geldiklerinde birşeye bahane buluyorlar
yok gideriniz tıkalı, yok kimyasal dökün, makinenin beynine böcek girmiş falan
adamlara bütün apartmanda makineler (arçelik vestel aristonlar) çalışıyorda senin 1500 TL lik makinen mi
çalışmıyor diyoruz. geliyor servis beynini değiştidim diyor ne beyinse makine 3 gün sonra yine aynı

yine servis yine aynı hikayeler

bu arada 500 TL lik aristonu olan komşumuza maskara olduk, arçeliği bıraktığımıza binpişmanız

dahası bunların üstün alman teknolojisinin tirajıkomik ahlaksız sorumsuz 444 leri var

makine zaten aldığımız günden beri her 3 yıkamadan birinde yarım kalıyor e09 hatası veriyor,
arıyoruz 444 ü efendim makineyi resetleyin yeniden başlatın diyolar, bizde bu lanet siemens servisi ve
444 sayesinde aldığımız makine sayesinde her ay en az 50 şer TL fazladan elektrik su parası ödemeye başladık 1 senedir, üstün alman teknolojisi A++ tasarrufu, ne tasarruf ama değil mi

en sonunda bıktık bunlardan 444 ü arayıp derdimizi, anlattık servisi şikayet ettik
ne oldu dersiniz servis geldi önce tamam ücretsiz yapacağım dediği makineye, bizden ne 400 nede 500,
özelliklle tam 444 TL tamir parası istedi.
444 ü arayıp şikayet ettiğimiz için ders verecek bize

444 ü aradık bu ne terbiyesizlik dedik madem 444 TL istiyorsun yazılı döküm ver mahkemeye verecem
sizi diyince biz döküm vermiyoruz diyip aynı servisi bize gönderiyor, servis 444 ücretsiz yapmayın diyor
çekip yapmadan gidiyor, 444 tekilerde servisimiz kabul etmiyor diye yapmıyor diyor. tavuk mu yumurtadan
yumurtamı tavuktan meselesi
koskoca siemens in üstün teknolojik Soytarılığını çekmeyin

yıllarca arçelik kullandık yaygın terbiyeli servislerinden hiçbir sorun yaşamadık dahası her gelip gittiklerinde
özellikle 444 bizi arayıp memnun olup olmadığımızı sorup problemimizi servisin tavırlarını soruyordu.
problem giderilene kadar arıyorlardı.

sonuç siemens e düştük 1,5 senelik (5 yıl garantili) makineyi çöpe atacaz, yada 444 TL haraç vereceğiz,
yada vakit bulsak genel merkezinin yada en büyük showroom unun önünde benzin döküp yakacaz