Beşiktaş'taki çay bahçeleri yıkıldı!

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Başbakan'ın, Dolmabahçe Sarayı'ndaki çalışma ofisinin girişinde, Barbaros İskelesi yanında bulunan çay bahçeleri güvenlik amacıyla belediye kararıyla yıkıldı. Çay bahçelerinin sahipleri ve çalışanları yıkımı, büfelerin camlarını taş ve sopalarla kırarak protesto etti.

Başbakan'ın Dolmabahçe Sarayı'ndaki çalışma ofisinin önünde bulunan çay bahçeleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yıkım kararı alındı. Kararın Başbakan'ın güvenliği amacıyla alındığı iddia edildi. Karar doğrultusunda söz konusu yerde bulunan çay bahçelerinin sahiplerine geçtiğimiz cuma günü tebligat yapıldı. Bu sabah ise kararı uygulamak amacıyla çay bahçelerinin bulunduğu alana İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri geldi. Gece boyunca zabıtanın gelmesini bekleyen çay bahçelerinin sahipleri ve çalışanları, içerdeki bütün eşyaları çıkardı. Yıkım başlamadan önce, "Yıkılacaksa biz yıkarız" diyen çalışanlar ellerine taş ve sopaları alarak büfelerin camlarını kırmaya başladı. Yıkımı bu şekilde protesto eden çalışanlar, 15 yıldır çay bahçelerinin işletildiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa bir süre önce gelip çay içtikten sonra, bahçelere çeki düzen verilmesi gerektiğini söylediğini dile getirdi. Belediye yetkilileri ise, iş yeri sahiplerinin kiracı konumunda olmadığını ve yıkımın da mahkeme kararına gerek kalmaksızın belediye kararınca yapılabileceğini söyledi.

Çay bahçelerindeki malzemelerin zabıta araçlarına yüklenip götürülmesinden sonra, Barbaros İskelesi yanında bulunan 2 büfe iş makinelerince yıkıldı.

http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=377985

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
dün gördüm çok üzüldüm geçenlerde çay içmiştim orda, geçen seneden beri baya yıkım var Beşiktaşta manavlardı, balıçıklardı şimdi de burası ... !!!
15 senedir güvenlik sorunu teşkil etmiyor da şimdi mi etmiş, çok ayıp etmiş Başbakan.