Beşiktaş'ta Eriksson Skandalı!

CuMaAli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
besiktasta_eriksson_skandali13430291070_h905576.jpg

Beşiktaş İsveçlli teknik direktör Erikonson'a tazminat ödedi mi? Samet Aybaba öncesi Erikson'la anlaşan ancak cayan Beşiktaş'ın tazminat ödediği iddia ediliyor...

Orhan Yıldırım'ın haberi

Beşiktaş'ın
Avrupa
Kupaları'ndan men edilmesine kadar varan mali disiplinsizliğin halen devam ettiği hissi uyandıran olay yaklaşık 1 ay önce gerçekleşti. İddiaya göre yönetim kurulu, İsveçli teknik adam Sven Goran Eriksson'la el sıkıştı. Her türlü konuda anlaşmaya varan taraflar resmi sözleşme imzalamakta da çekince görmedi! Futbol komitesi başkanı Tamer Kıran, Beşiktaş adına 1 milyon 750 bin Euro'luk kontrata imzayı atıp Eriksson'u Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olarak atadı. Ancak Eriksson'un kariyerindeki düşüş ve paraya olan düşkünlüğü camiadan sert bir karşılık buldu. Gelen tepkiler üzerine yönetim geri adım atıp, Samet Aybaba'yla anlaştı. Aybaba'nın ismi resmen borsaya bildirilince, Beşiktaş yönetimi büyük bir sürprizle karşılaştı! Eriksson, avukatları
aracılığıyla
kulübe ihtarname çekti. Mesaj çok netti: "Ya 1 milyon 300 bin Euro ödersiniz ya da UEFA'ya gideriz ve bu bedelin fazlasını alırız." Del Bosque davasında ağır bir bedel ödeyen Beşiktaş camiasının ikinci bir tazminat krizini göğüsleyemeyeceğini düşünen yönetim, Eriksson'un avukatlarıyla masaya oturdu. Taraflar 1 milyon 200 bin Euro ödenmesi konusunda anlaştı. Tazminatı yöneticiler kendi ceplerinden ödedi.

Yönetim yalanlamamıştı

Fikret Orman'ın genel kuruldaki rakibi Bülent Deriş de iddialarla ilgili çarpıcı sözler söyledi. Olayı doğrulayan Deriş, "Bu para ödendi. Yöneticiler bizzat ceplerinden verdi. Ama bu olayın takipçisiyiz. Eğer bu para kulübe yıkılmaya çalışılırsa, buna engel olacağız. Hata yapanlar, bedelini ödemeli" dedi. Bir süre önce Eriksson'a tazminat ödendiği iddiaları ortaya atılmış, yönetim kanadı herhangi bir açıklama yapmamıştı. Fikret Orman yönetiminin bu kez nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

(fanatik)

http://www.haber7.com/spor/haber/905576-besiktasta-eriksson-skandali

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Haber gerçek değil bana göre. Kaynak da zaten bunu doğruluyor. Bunun dışında faraza gerçek diyelim; ceplerinden ödeyerek olması gerekeni yapmışlar... Yeni yönetim acemiliği diyelim.

not: haber gerçekse ve 1 milyon 300 kulüp kasasından ödendiyse şayet, her türlü edit hakkımı saklı tutarım.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Maalesef haber doğru gibi.

Konu üzerine yaptığımız araştırma sonrası bazı Beşiktaşlı yöneticiler HABER1903'e ilginç açıklamalarda bulundu.

"Tamer arkadaşımız aylardır iyi niyeti ile yurt dışında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Maalesef Eriksson olayı doğru. Eriksson ile sözleşme imzalanmış. Fakat bizler bu sözleşmenin çok fazla başımızı ağrıtacağını düşünmüyoruz. Zira Tamer arkadaşımızın Beşiktaş'ta imza yetkisi yok. Bu yüzden olası bir davayı kaybedeceğimizi düşünmüyoruz." dedi.

HABER1903 olarak hatırlatmak isteriz ki buna benzer bir olay basketbol şubesi eski yöneticisi Şeref Yalçın'ın da başına gelmişti. Yalçın attığı bir imza sonrası "imza yetkisi yok" dense de FIBA, Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinde Şeref Yalçın'ın basketboldan sorumlu yönetici olarak gösterilmesini delil kabul ederek davayı Beşiktaş Kulübü'nün aleyhine sonuçlandırmıştı. Umarız aynı olayı Eriksson'da yaşamayız.

Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER