Beşiktaş'a 3, Bursa'ya 2 maç ceza!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesi yaşanan şiddet olayları nedeni ile Beşiktaş’a 3 maç, Bursaspor’a ise 2 maç seyircisiz oynama cezası geleceği öğrenildi.

Futbol Federasyonu, karşılaşmanın temsilcileri Avni Özcan, Şükrü Kaplan ve Ertuğ Büyük’ün raporlarının “temiz” olmasına karşın, olayların televizyon ekranlarında geniş bir şekilde yayınlanması nedeni ile duruma el koydu. Federasyon bu görüntüler sonrası iki kulübü Disiplin Kurulu’na gönderdi.

Kulüpler sorumludur

Disiplin talimatının 6. maddesi gereği her iki takım da ağır cezalar alacak. Talimatta yer alan “Ev sahibi kulüp, müsabakanın oynanacağı stadın ve çevresinin güvenliğinden sorumludur. Kulüpler, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında meydana gelebilecek her türlü olaydan sorumlu olup müsabakanın organizasyonuna ve güvenliğine ilişkin tüm talimatlara uymakla yükümlüdür” hükmü gereği Beşiktaş’a 3 maç seyircisiz oynama cezası gelebilecek.

Aynı maddenin 3. fıkrasında yer alan “Kulüpler, futbolcularının, görevlilerinin, yöneticilerinin, üyelerinin, özel güvenlik görevlilerinin ve taraftarlarının ihlallerinden dolayı objektif olarak sorumludur” hükmü gereği de Bursaspor da 2 maç seyircisiz oynama cezası alabilecek.

Kusurlu değiliz ki ceza alalım!

Siyah beyazlı yöneticiler, İnönü’de yaşanan olayların Bursaspor taraftarının tahrikleri sonucu çıktığını söylediler.

BEŞİKTAŞLI yöneticiler, Futbol Disiplin Talimatı’na aykırı hiçbir hareketlerinin olmadığını savunurken, “Kusurlu değiliz ki, ceza alalım” yorumunu yaptılar. Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu, yöneticiler Metin Keçeli ve Doğan Küçükemre, olayların konuk Bursaspor taraftarının tahrikleri sonucu yaşandığını belirttiler ve şu görüşleri savundular.

Ev sahibi olarak misafir taraftarların can güvenliği bize aittir. Ama gelen misafirler sakladıkları maddelerle saldırıyorsa nasıl güvenlik sağlanacak. Her türlü tedbiri aldık, İl Emniyet Müdürlüğü tüm şartları zorladı ama bu saldırıları nasıl önleyebilirdik? Üstelik taraftarımızı da tahrik ettiler. Kulübümüzün ihmali yoktur. Emniyet güçleri ve özel güvenlik birimleri ellerinden geleni yapmışlardır. Kusurlu değiliz ki, ceza alalım. Öte yandan olaylarla ilgili cezaların 9 Aralık’ta açıklanacağı bildirildi.

Ne dediler?

Mahmut ÖZGENER
Futbol Federasyonu Başkanı

Yasa yetersiz

OLAYLARIN önlenmemesinin nedeni Şiddet Yasası’nın yeterli olmaması. Değişmesi gerektiği ortada. Bu konuda federasyon olarak yoğun çalışmalarımız oldu. Bizim olayları tek başına önlememiz mümkün değil.

Yunus AKGÜL
(Gençlik ve Spor Genel Müdürü)

Bir şey değişmez

BİZ Sporda Şiddet Yasası’nı uygulayamıyoruz. Yeni yasa ihtiyaçtan kaynaklanarak yapılmadı. Yasayı uygulayabilmek için cesur valiler, cesur emniyet müdürleri ve de cesur kaymakamlar gerekiyor.

İbrahim YAZICI
Bursaspor Kulübü Başkanı

Utanç verici

GEREKLİ önlemlerin alınacağını ve hiçbir olaya izin verilmeyeceğini düşünmüştüm. Yaşananları sadece ‘üzücü’ ya da ‘utanç verici’ olarak nitelemek, futbolu ve insan hayatını tehdit eden gelişmeler karşısında hafif kalır.

Hürriyet

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Çok komik cezalar. Hiçbirşeyi engellemez. Düşür ikisinide kümeye bak bir daha olay çıkıyor mu!..

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Çok komik cezalar. Hiçbirşeyi engellemez. Düşür ikisinide kümeye bak bir daha olay çıkıyor mu!..

Ne güzel yorum yaptın... Tebrikler...

Beşiktaş ve Bursa kavga etti bu iki takım küme düştü...

öteki Hafta

Fenerbahçe Forması giymiş binlerce Beşiktaş'lı Fenerbahçe Maçı öncesi olay çıkardı...

Fener küme düştü...

Öteki hafta Binlerce Galatasaray Forması giymiş Bursalı Galatasaray Maçı öncesi olay çıkardı

Galatasaray Küme düştü...

Bu ülke Karşı Takım ceza alsın diye karşı takımın formasını giyip stada girip sahaya cisim atan fanatiklerle dolu...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Başkan doğru söylemiş.. oradaki kızın kafasında bira şişesi patlatana 5 yıl hapis cezası verilsin bakalım böyle olaylar yaşanıyor mu bir daha..

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ne güzel yorum yaptın... Tebrikler...

Beşiktaş ve Bursa kavga etti bu iki takım küme düştü...

öteki Hafta

Fenerbahçe Forması giymiş binlerce Beşiktaş'lı Fenerbahçe Maçı öncesi olay çıkardı...

Fener küme düştü...

Öteki hafta Binlerce Galatasaray Forması giymiş Bursalı Galatasaray Maçı öncesi olay çıkardı

Galatasaray Küme düştü...

Bu ülke Karşı Takım ceza alsın diye karşı takımın formasını giyip stada girip sahaya cisim atan fanatiklerle dolu...

Kulüpler, yönetimler gerekenleri yapabilseler bu olayların hiçbiri çıkmaz emin olun. Bu olayların en büyük suçlusu yine kulüplerdir. Hadi yönetimleri bir kenara koy, kulübüne öyle bir ceza verileceğini bilen hiçbir taraftar bu olaylara karışmaz. Bir kere verilebilse bu ceza bir daha kimseye verilmesine gerek kalmayacak. Kaç kişinin ölmesi gerekiyor anlamadım.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Kulüpler, yönetimler gerekenleri yapabilseler bu olayların hiçbiri çıkmaz emin olun. Bu olayların en büyük suçlusu yine kulüplerdir. Hadi yönetimleri bir kenara koy, kulübüne öyle bir ceza verileceğini bilen hiçbir taraftar bu olaylara karışmaz. Bir kere verilebilse bu ceza bir daha kimseye verilmesine gerek kalmayacak. Kaç kişinin ölmesi gerekiyor anlamadım.

Bir kere verilsin bir daha gerek kalmaz...

Bunun için de Beşiktaş en uygun kulüp öyle değil mi?

Ben Bir Kızı seviyorum diye gidecem birini öldürecem...
Kız yüzünden öldürdü deyip Kızı İdam edeceksiniz...

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bir kere verilsin bir daha gerek kalmaz...

Bunun için de Beşiktaş en uygun kulüp öyle değil mi?

Ben Bir Kızı seviyorum diye gidecem birini öldürecem...
Kız yüzünden öldürdü deyip Kızı İdam edeceksiniz...

Demek istediğimi bence çok iyi anladın.
Başlangıç yapılsın diyorum.Bu tür olaylarda çok ağır yaptırımlar uygulansın diyorum.
Zaten bir daha tekrarlanmaz. Olması gerekende bu.
2 maç ceza vermek gülünecek bir olay değil mi?

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Hangi Takımlısın bilmiyorum ama samimiyetine inanmıyorum...

Eğer Kendi takımın Bu hafta bu olayları yaşamış olsa ve Küme Düşme Cezası kesilse aynı yorumları yapmazdın...

Oh İyi oldu Kulübüm Küme Düştü böylece artık Şiddet bitecek demezdin...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Çok ağır cezalar konusunda hemfikiriz sizlerle ne zaman başlanacağı konusu ise çok basit .....

TFF basın açıklaması yapar öyle bir açıklama yapar ki o açıklamadan sonra (yasalardan alacağı güçle yappabilir böyle caydırıcı bir açıklama) nerede olay çıkarsa uygulamaya geçilir.

ama bu düzenlemelerin çok iyi yapılması gerekir..

2 kişinin kendi arasınnda yaptıgı kavga yüzünden ceza verilemmeli... topluca yapılan şiddet olaylarında cezaya gidilmeli..

Hele küfür.. tempolu küfür eden takıma hiç anonsa gerek kalmadan 5 maç saha kapatma cezası vereceksin.bakın küfredene değil tempolu ve sürekli küfrdene.. yoksa anlık parlamalar her stadta olabilir..

yani bu yönde bir çalışma olsa işi bilenler düzenlemeyi yaparlar ancak önce anayasada değişikliğe gidilmesi gerekir..

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hangi Takımlısın bilmiyorum ama samimiyetine inanmıyorum...

Eğer Kendi takımın Bu hafta bu olayları yaşamış olsa ve Küme Düşme Cezası kesilse aynı yorumları yapmazdın...

Oh İyi oldu Kulübüm Küme Düştü böylece artık Şiddet bitecek demezdin...

İnşallah böyle bir olay başına gelir de Fenerbahçe küme düşürülür. Sonrasında herkese örnek olur. Kimse Fenerbahçe'nin başına geleni yaşamak istemez ve sakin sakin maç izler. Oldu mu? :)

Elbette kimse kendi kulübünün düşürülmesini istemeyecektir. Ama artık bir dur denmeli ve yaptırıma başlanmalı, ilgili kulüp hangisi olursa olsun.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
olacak olan ,

1 er maç tarafsız saha maçı iki takıma da

yoksa örneği var verilmesi gereken cezanın,

2006 da Den Haag-Ajax maçında yaşanan olaylar nedeniyle iki takım arasında gelecek beş yıl boyunca yapılacak maçların seyircisiz olması kararlaştırıldı.Kaynak

verilecek cezaya ek olarak , benzer bir ceza verilebilir.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Beşiktaş'a verilen ceza bence gereksiz boyutta ağır. Kavga etme amaçlı, savaşa gelen taraftar grubu belli, bursanın yöneticileri taraftarına sahip çıkamıyorsa beşiktaş taraftarıda kendisine yapılana cevapsız mı kalacak? Hepsini geçtim kim kendisine yapılana cevapsız kalır? :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
En büyük hata onları stada almaktı.