- Reaksiyon puanı
- 530
Mustafa Denizli: "Bir galibiyetten daha fazlası"
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fenerbahçe galibiyetinden sonra yaptığı açıklamada zirveye bir adım daha yaklaştıklarını ve bu sonucun bir çok yönden önem arz ettiğini söyledi. Denizli sözlerini şölye sürdürdü:
"Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki son maçların hepsi kaliteli geçiyor ama bu maçlarda Fenerbahçe'nin bariz bir üstünlüğü vardı, taki geçen yıl oynana kupa finaline kadar. Bugün bizim için daha önem arzeden bir maçtı. Rakibinden daha fazla koşan ve disiplinli oynayan taraf olmak zorundaydık.
Fenerbahçe hak ederek lig liderliğine oturmuş bir takım ancak zaafları da olan bir takım. Fenerbahçe geriye düştüğü tüm maçlarda rakibine çok pozisyon veren bir takım. Fenerbahçe'yi bir gol atarak oyundan düşürmek kolay. Fenerbahçe çok gol atan bir takım, biz de de gol pozisyonu var gol yoktu, bunu kırmak önemliydi. Lige iyi başlayamadık, bunda çeşitli faktörler vardı ama Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışından kopmaması lazımdı. Bunun için de en önemli fırsat bu maçtı. Beşiktaş sadece skorla Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etmedi, kendi içinde kazandığı çok önemli unsurlar da var.
Rüştü ile maçtan önce hiç konuşmadım, tamamen ona bıraktım. Korcan'la da oynama şansımız son derece yüksekti. Rüştü kafasında muhasebeyi yaptı ve arkadaşlarının yanında olmaya karar verdi. Takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı ve son derece başarılı bir futbol ortaya koydu.
3-0 maçı bitiren bir skordu, daha fazla oyuncularımız zorlamadı ve 4-0'a gitmediler. Diğer maçlar kadar gol pozisyonuna girdik, gol atamadığımız maçlardan bir örneği de bu akşam yaşayabilirdik. Çok akıllı goller attık. Bu akşamı mutlaka galibiyetle geçeceğimizi düşünüyorduk. Takımımızın da hafta içinde yaptığı çalışmalar ve görüntümüzde bunu destekler nitelikteydi.
Önümüzde giden rakiplerimize yetişme açısından büyük bir güven kazandık. Son 7 maçta 21 puan aldık. 12. ve 15. haftalar arası bizim için çok önemli, 3 gün sonra Manchester ile oynuyoruz, daha sonra da zorlu maçlarımız var."

BASIN TOPLANTISI
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fenerbahçe gibi güçlü bir ekibi 45 dakikada atılan 3 golle yenmenin kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Mustafa Denizli, 3-0'lık derbi galibiyeti sonrası düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe maçının yalnızca bugünle değerlendirilmesinin doğru olmayacağını belirterek, "Yaklaşık 7-8 haftadır maç kazanıyoruz ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremiyorduk. Bu akşam Fenerbahçe gibi güçlü bir ekibi 45 dakika içinde atılan 3 golle mağlup etmek Beşiktaş açısından çok önemli. Aksi bir sonuçta kapanması, zor olacak bir tablo ortaya çıkacaktı" diye konuştu.
Maçı kontrollü ve akıllı oynamak zorunda olduklarını dile getiren Denizli, "Hem ligdeki şampiyonluk yarışının içinde yer almak hem de uzun süredir mağlup edemediğimiz rakibimizi mağlup etmek, önümüzdeki dönem için bize iyi sinyal verecek bir durumdu ve bunu başardık. Bugün Beşiktaş sadece 3-0 mağlup etmedi Fenerbahçe'yi, kendi içinde kazandığı bir sürü nosyon da var" dedi.
"LİG YARIŞININ İÇİNDE OLDUĞUMUZU ORTAYA KOYDUK"
"Beşiktaş, birçok insanın umutlarını kestiği anda lig yarışının içinde olduğunu ortaya koydu" diyen Denizli, güzel bir futbol gecesi yaşadıklarını ifade ederek, "Futbolcuların centilmenliği, taraftarların eski görüntüleri gündeme getirmeyecek kadar güzel görüntüler içinde olmaları iyiydi. Kazanmak da bu mutluluğu fazlalaştırdı" diye konuştu.
"HAKEDEREK LİDERLER, AMA ZAAFLARI DA VAR"
Denizli, Fenerbahçe'nin hakederek liderlik koltuğuna oturduğunu vurgularken, ancak rakiplerinin zaaflarının da olduğunu dile getirdi. Fenerbahçe'nin geriye düştüğü tüm maçlarda rakiplerine puan veren bir takım olduğunu belirten Denizli, "Bir gol atarak Fenerbahçe'yi oyundan an düşürmek mümkün. Fenerbahçe ve Galatasaray bol gol atan takımlar. Biz de onların yanına yaklaşmaya çalışan bir takımdık ve bunu kırmak zorundaydık" diye konuştu.
"BEŞİKTAŞ, GÜZEL VE DOĞRU BİR ÇİZGİDE"
Beşiktaş'ın güzel ve doğru bir çizgide olduğunu vurgulayan deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu akşam lig liderine 3 gol atmak son derece önemli. Futbolcularım geçen sene en fazla gol atan oyunculardı. Beşiktaş, güzel ve doğru bir çizgide. Yukarıya çıkan grafiğini devam ettiriyor. Bu mutluluğu bugün taraftarlarla yaşaması da güzeldi."
KAYNAK
"Emre'nin yere yatması gerekiyordu"
Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum 3-0'lık Beşiktaş yenilgisinin ardından Beşiktaş'ı tebrik ettiğini söylerken: "İlk yarıda oynadığımız iyi futbolu ikinci yarıya götüremedik. İkinci yarıda ilk yarıdaki gibi oynayamadık.
Aslında maçı kontrol ettik. Fakat daha sonra bazı istemediğimiz hatalar yaptık. Bu yaptığımız hatalardan ders alıp ilerideki maçlarda bazı şeyleri düzeltmemiz gerekiyor." dedi.Alman teknik adam Emre'nin sakatlandığı pozisyonda Fink'in attığı gol ile ilgili olarak ise "Bu pozisyondakilari hata olarak değerlendirmiyorum. Emre sakatlandı, değiştirilmek istedi. Hemen hazırda futbolcu olmadığı için Vederson'a hazırlan dedik. Oyuncu değişikliğinden önce bazı hazırlıklar gerekiyor. Hakeme bunu izah etmek istedik ama olmadı, ani gelişti. Belki Emre'nin yere yatarak sakin bir şekilde değiştirilmesi daha yararlı olacaktı. Emre'nin o pozisyonda yere yatması gerekiyordu." dedi.
Daum Kazım Kazım'ın kırmızı kartıyla ilgili olarak yorum yapmayacağını söylerken, bu alınan mağlubiyetin telafisinin olduğunu söylerken ikinci maçın Kadıköy'de oynanacağını ve o maçı dört gözle beklediklerini belirtti.

BASIN TOPLANTISI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Beşiktaş karşısında derbi maçta ilk yarıda ortaya koydukları futbolu ikinci yarıya taşıyamadıklarını ve yenildiklerini söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Alman teknik adam, siyah-beyazlı ekibi galibiyeti nedeniyle kutlayarak, ''İlk yarıda iyi oynadığımızı düşünüyorum. Maalesef ikinci yarıda ilk yarıdaki futbolu sürdüremedik. Ayrıca ikinci yarıda çok önemli hatalar yaptık. Bu hatalardan ders almalıyız'' diye konuştu.
Emre'nin sakatlanıp çıkmak istediği an ve ardından yenilen golle ilgili bir soru üzerine Daum, ''O anda değiştirebilecek bir futbolcumuz yoktu. O da sahada kaldı. Şimdi 'Keşke Emre yere yatsaydı, keşke orada maç dursaydı' diyoruz. Tabii olanları gördükten sonra böyle düşünüyoruz. Emre sakat sakat koştu, keşke yapmasaydı bunu. Yere yatsaydı ve istediğimiz gibi değişikliği yapsaydık'' dedi.
GÜİZA SORUSUNU CENTİLMEN BULMADI
Güiza'nın bugünkü maçta ilk 11'de yer almayacağını öğrenince dün akşamki antrenmanı yarıda bıraktığı, bu nedenle de bugün kadroda olmadığı yönünde iddialar olduğu ifade edilerek yöneltilen soruyu centilmence bulmadığını belirten Daum, şöyle konuştu:
''Spekülasyonları hiç anlamıyorum. Tabii zamanla bu spekülasyonlarla yaşamayı öğreniyorsunuz. Aynı zamanda kimi medya organlarında çıkan, benim şike yaptığım sözler de söylendi. Gayet ilginç. Bunları, internet sayfalarını yazan kişiler bugüne dek benden özür dilemediler. Özellikle basın mensupları sağdan soldan duyduklarına bayağı önem veriyorlar. Ben sizin sorduğunuz soruya yanıt verirsem, belki birşey varmış gibi olacak. 'Güiza hakkında neler oldu' diye sorarsanız daha centilmence olurdu. Ama spekülasyon dolu olan bir soruya yanıt vermek istemiyorum.''
Kazım ve Emre'nin futbol dışı hareketlerinin yenilgide ne denli payı olduğu sorusuna da Daum, ''Hep birlikte yitirdik, hedefimize kavuşamadık. Yalnızca 2 kişiye bağlamamak gerekir. Daha ilerki maçlarda daha iyi olmalıyız. Derbi maçlar her zaman mücadeleci geçer, sert maçlar olur. Her takım kendine göre herşeyi denemek ister, yüreğini ortaya koyar. Bunu Beşiktaş bugün biraz daha iyi yaptı maalesef'' diye yanıt verdi.
''KİMİ FUTBOLCULARIMIZ TAHRİK EDİLİYOR''
Emre'nin, takım arkadaşı Dos Santos ile tartışması ve dün Kazım'ın bir internet sitesinde ''8JK'yi yeneceğiz'' biçimindeki ifadeleriyle ilgili soru üzerine de Daum, şöyle konuştu:
''Bir takımın tartışması birbiriyle konuşması gayet normaldir, doğaldır. Bugüne dek başarılı olduk, halen başarılıyız. Bu gayet normal bir davranış. Antrenmanlarımızı izleyenler bunu bilir, atmosfer çok iyidir. Sorun yok. Bence takımın karakteri çok iyi, bundan eminim. Ama kimi futbolcularımız tahrik ediliyor, bunu da biliyoruz. Onların daha sakin kalmaları gerekir. Kazım konusundan hiç haberim yok. O sözcüğü bilmiyorum, daha önce hiç duymadım. Kazım, bildiğiniz gibi İngiltere'den gelen bir oyuncu. Belki mantalite farkı vardır. Burada belki o şaka olarak görülmüyor, belki kırıcı olabilir ama İngiltere'de şaka olarak algılanabilir. Bizim hiçbir takımla sorunumuz yok. Her takıma karşı saygı duyuyoruz. Benim saygı duyduğum gibi futbolcularımdan da bu saygıyı istiyorum.''
''LUGANO (YORGUNUM OYNAYAMAM) DEMEDİ''
Bir soru üzerine de Daum, Uruguay Milli Takımı'ndan uzun bir yolculuktan sonra yorgun dönen Lugano'nun kendisine veya yardımcısına ''Yorgunum oynayamam'' biçiminde birşey söylemediğini bildirdi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü, ''Yitirdiğiniz zaman inanılmaz şeyler doğar. Lugano, ne bana ne Ayhan hocaya 'Oynamak istemiyorum, yorgunum' dedi. Tersine bize 'Hazırım oynamak istiyorum' dedi. Deneyimim şunu gösteriyor; Bir milli futbolcu milli maçtan döndüğü zaman daha iyi oluyor. Eğer 'Oynamak istemiyorum' demezse her zaman oynayacaktır'' diye konuştu.
''İKİNCİ YARIDAKİ MAÇI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ''
Daum, maçtan sonra Lig TV'ye yaptığı açıklamada ise, ''Bugün BJK İnönü Stadı'ndan en azından 1 puanla dönmek istiyorduk. Bu yenilgiyi başka yerde telafi etmeliyiz. Kadıköy'de ikinci yarıda yapılacak maçı dört gözle bekliyoruz. Telafisi orada olabilir'' dedi.
KAYNAK
Emre Belözoğlu depremi!
İnönü'de oynanan ve 3-0 Beşiktaş üstünlüğü ile biten derbi maçta sakatlanarak oyunu yarım bırakan Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, sol arka adalesindeki yırtık nedeniyle 4 hafta sahalardan uzak kalacak.
KAYNAK
Emre çıkmak istedi, Lugano 'kal' dedi!
Maçın 53. dakikasında sakatlanan Emre oyundan çıkmak isteyince, takım arkadaşı Lugano yanına dek gelerek sahada kalmasını istedi. Sakatlandığını belirtip yedek kulübesine kendisinin değiştirilmesini isteyen Emre'nin yanına gelen Lugano, yerine girecek oyuncu hazırlanana dek sahada kalmasını isterken, ikili arasında yaşanan bu diyaloğun ardından Fenerbahçe kalesinde ilk golü gördü, daha sonra da Emre'nin yerine Vederson oyuna dahil edildi.
TARAFTARLAR, YENİLGİYE KARŞIN DESTEK VERDİLER...
Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının Beşiktaş karşısında aldığı 3-0'lık farklı skorlu yenilgiye karşın futbolculara destek verdiler. Maç sonunda futbolcuları bulundukları tribüne çağıran taraftarlar, toplu halde kendilerine doğru giden futbolculara, ''Yenilsen de yensen de taraftarın seninle'' biçiminde tezahürat yapıp alkışlayarak soyunma odasına gönderdiler.
-NOTLAR-
Maçın hakemi Fırat Aydınus ilk yarıyı bitiren düdüğünün ardından Fenerbahçeli Kazım ve Beşiktaşlı Serdar Özkan'ı yanına çağırarak, maç içinde tartışan iki futbolcuya uyarıda bulundu.
Beşiktaşlı taraftarlar Fenerbahçeli futbolcu Emre'ye tepki gösterdi. İlk yarının bitiminde soyunma odasına giderken sarı-lacivertli takım futbolcusu için ''Katil Emre'' biçiminde tezahüratlar yapan siyah-beyazlı taraftarlar, Emre ikinci yarı için sahaya çıktığında da aynı tezahüratı sürdürdüler.
KAYNAK
Küfürler havada uçuştu!
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi BJK İnönü Stadı'nda bu sezon yapılan ilk derbi maç oldu. Bu sezon Galatasaray ile deplasmanda oynayan Beşiktaş, sahasındaki ilk derbiye Fenerbahçe maçıyla çıktı.
KÜFÜRLÜ TEZAHÜRATLAR
Derbi maç öncesi iki takım taraftarları birbirlerine küfürlü tezahüratlarda bulundular. Fenerbahçeli taraftarlar, zaman zaman da ''Yeter Yıldırım Demirören'' diye tezahüratlar yaptılar.
Beşiktaş sahaya ''Türkiye iyilikte birleşiyor. Kızılay ile kurbanlarınız amacına ulaşıyor'' yazılı pankartla çıktı.
BEŞİKTAŞ'TA, MEHMETÇİK VAKFI REKLAMI
Bu sezon daha önce forma arkasına ''Türk Kızılayı'' reklamıyla çıkan Beşiktaş, derbi maça Mehmetçik Vakfı'nın reklamıyla çıktı. Siyah-beyazlıların formalarının arkasında vakfın amblemi ve ''Mehmetçik Vakfı'' yazısı yer aldı.
KAYNAK
Demirören evde, Yıldırım tribünde!
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe derbisini izlemeye gelmedi. Belindeki rahatsızlık nedeniyle BJK İnönü Stadı'na gelmediği öğrenilen Demirören, ligde 8. haftadaki Denizlispor maçından sonra siyah-beyazlıların yaptığı 5. maçta da tribündeki yerini alamadı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ise yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derbi maç için protokol tribünündeki yerini aldı.
Yıldırım ve yöneticiler, BJK İnönü Stadı'na bir midibüsle birlikte geldiler. Yıldırım'ın yanısıra tribünde başkanvekili Nihat Özdemir, asbaşkanlar Ali Koç ve Şekip Mosturoğlu, genel sekreter Vedat Olcay, yöneticiler Serhat Çeçen, Turhan Şahin, Yasemin Merçil ve Hakan Dinçay da yer aldı.
Fenerbahçeli yöneticileri, Beşiktaş Kulübü yönetimi adına Bülent Deriş statta karşıladı.
KAYNAK
Beşiktaş 3-0 Fenerbahçe - Turkcell Süper Lig 13. Hafta